19.02.2015, Miroslav Fuks

Luděk Klusáček: V Ďolíčku chceme hrát na vítězství

Luděk Klusáček: V Ďolíčku chceme hrát na vítězstvíI fotbalistům FC Vysočina začíná play-off! Přesněji řečeno 14 nesmírně důležitých a vypjatých bitev SYNOT ligy, které rozhodnou o tom, zda jihlavští fotbalisté uhájí svoji pozici mezi českou elitou. První jarní dějství je na programu tuto sobotu 21. února, kdy se FC Vysočina od 17:00 hodin představí v Ďolíčku proti Bohemians Praha 1905. Hosté budou mít o motivaci rozhodně postaráno.

 

Poslední výhra nad Klokany je totiž už hodně vousatá. Zároveň dosud jedné vítězství FC Vysočina se zrodilo skoro před devíti lety dne 29. září 2006, když se hattrickem zaskvěl Petr Faldyna. Poslední nezdar proti Bohemians máme ještě v živé paměti, neboť se zrodilo v 3. kole tohoto ročníku a vlastně odstartovalo jihlavské trápení v první polovině podzimu. „Hráči si na poslední vzájemné utkání velmi dobře pamatují a nepochybně by si rádi v Ďolíčku vzali body zpět. Já osobně však na statistiky a historickou bilanci nekoukám. Každý zápas je přeci jiný a specifický,“ zdůraznil trenér Luděk Klusáček, který též doplnil svá očekávání spojená s blížícím se jarním výkopem: „Bohemka se v závěru podzimu dostala díky sérii neúspěchů do pásma blízko sestupu. Utkání proti nám tedy pro ní bude strašně důležité, takřka existenční. Domácí si v sobotu nemohou dovolit bodovou ztrátu. Očekávám, že půjdou za vítězstvím, budou bojovat a „jezdit po zadku“. My na to ale budeme připravení. V Praze můžeme jenom získat, tudíž chceme také hrát na vítězství. Věřím, že jsme v takové formě, že jsme na Bohemians schopní uspět."

Start do sezóny je velmi důležitý. Vnímáte v kabině nervozitu? Nebo naopak natěšení? Je výhodou, že začínáte venku? „Těžko predikovat, zda úvod na hřišti soupeře představuje výhodu. To budeme vědět až po zápase. V kabině nervozitu či předstartovní horečku nevnímám. Naopak, hráči i my trenéři se na první ostrý ligový zápas velmi těšíme,“ přiznal Klusáček.

Změnil se přes zimu tým Bohemians? Na které hráče si budete muset dát pozor? „Ve hře Bohemians se v zimní přestávce projevil příchod středového záložníka Marka Jarolíma. Zatímco na podzim se o tvorbu hry dělili Rada a Jindřišek, tak nyní tuto roli převzal právě zkušený Jarolím. Do sestavy Bohemians tak přibyl jeden tvořivý hráč. Rozhodně to však neznamená, že bychom se v zápase měli soustředit na bránění středové trojice domácího týmu. Branku nám může vstřelit každý hráč soupeře,“ upozornil jihlavský lodivod.

Nelze opomenout pohled na jihlavskou marodku. Budou k dispozici Hanuš a Jánoš? „U gólmana Honzy Hanuše platí, že zápas v Ďolíčku nestihne. Adam Jánoš s námi začal trénovat s míčem a my uděláme vše pro to, aby v sobotu mohl nastoupit,“ uvedl Klusáček.

Atraktivitu duelu zvyšují jména hlavních koučů obou týmů. Klokan Roman Pivarník totiž FC Vysočina vedl hned dvakrát v ročníku 2002/03 a poté 2011/12, kdy s týmem vybojoval návrat do nejvyšší soutěže. V sobotu se postaví nejen proti svému bývalému zaměstnavateli, ale též proti bývalému hráči a trenérovi Bohemians – Luďku Klusáčkovi. Ten za Bohemians odehrál přes 40 prvoligových zápasů a vršovický tým dovedl na jaře 2014 k ligové záchraně. „Zápas neberu nijak prestižně. Na Bohemku mám krásné vzpomínky a nejedu tam jako nepřítel, nýbrž jako soupeř. Trenéřina je pro mě zaměstnání a teď se to zkrátka vyvrbilo tak, že jsem v Jihlavě a budu chtít Bohemku obrat o body,“ okomentoval nadcházející pikantní duel Luděk Klusáček, který si uvědomuje výhodu, kterou přináší bližší znalost kádru našeho nadcházejícího soupeře: „Pochopitelně je to výhoda. Mužstvo se od léta moc nezměnilo a já jsem ho navíc pozorně sledoval. Informací mám tedy dost. Ovšem myslím, že podobně je na tom Roman Pivarník, který zase před časem trénoval v Jihlavě. Těžko se tím pádem můžeme něčím výrazněji překvapit.“

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a Bohemians Praha 1905: 10 utkání  1 – 4 – 5  8 : 12

Poslední vzájemné utkání: 8.8.2014 - Fotbalisté FC Vysočina se v 3. kole SYNOT ligy konečně dočkali vstřelené branky, ovšem jejich čekání na první ligové body bohužel stále trvá. Jihlavskému týmu opět nevyšel první poločas, v němž se hosté ujali vedení. Výrazné zlepšení výkonu přineslo vyrovnání z kopačky Tomáše Kučery a misku vah mohl na stranu Vysočiny překlonit Haris Harba, ovšem ve velké šanci selhal. Vzápětí přišel trest v podobě druhé branky Pražanů, kteří se tak mohli radovat z velmi cenné výhry 1:2.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 4 - Mešanović, 3 – Kukol‘, Kučera, 2 – Harba, 1 – Kovář, Hybš, Masopust.

Inkasované karty: 7 – Kukol‘, 4 – Kučera, 3 - Krejčí, Jánoš, 2 - Vidlička, Vaculík, 1 – Marek, Hanuš, Jungr, Hybš, Fulnek.

Absence: Šourek a Hanuš (zranění), Jánoš (zranění - ?)

Bohemians Praha 1905

Trenér: Roman Pivarník.

Střelci: 5 – Jindřišek, 3 – Mikuš, 2 – Rada, Bratanović. Moravec, 1 – Cseh, Brabec, Lietava, Šmíd.

Sestava v generálce na ligu: Švenger (46. Zlámal) - Pauschek, Škerle (46. Šmíd), Gajič, Šírl - Bratanovič (77. Cicman), Jindřišek (46. Bartek), Rada, Moravec (46. Mosquera) - Jarolím - Mikuš (61. Lietava).

Zimní změny v kádru:

Příchody: Zlámal (přestup SK Sigma Olomouc), Škerle (host. SK Sigma Olomouc), Gajić (přestup FK BSK Borča / SRB), Cicman (přestup Siarka Tarnobrzeg / POL), Jarolím (přestup FC Slovan Liberec)
Odchody: Havránek (host. Loko Vltavín), Brabec (konec smlouvy), Ibeagha (host. Fredericia / DÁN)

Web soupeře: ZDE

 
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu