20.02.2015, Miroslav Fuks

Procházka: Došlo k dílčímu poklesu síly mužstva

Procházka: Došlo k dílčímu poklesu síly mužstvaNadcházející fotbalový víkend nebude z pohledu FC Vysočina pouze ve znamení startu jarních odvet v SYNOT lize. Náročný ligový program totiž zahájí i starší dorost U19 a tým U21. Právě trenéra juniorky Pavla Procházku jsme požádali o zhodnocení skončené zimní přípravy. Je spokojen s kádrem, který mu přes zimu vykrystalizoval?

 

Upřímně říkám, že náš kádr by momentálně potřeboval sportovně lehce posílit. Díky postupnému posunu některých hráčů do „áčka“ došlo k dílčímu poklesu síly mužstva. To je ale samozřejmě přirozený a vlastně vítaný proces. Je dobře, že se naši mladíci prosazují i do prvoligového kádru. Začalo to ve druhé polovině podzimu, kdy za první tým začal pravidelně nastupovat Fulnek. Od počátku letošního roku se výše posunul středový záložník Demeter a chvíli po něm i Štěpánek, od kterého jsme si slibovali, že by jeho roli mohl zastoupit. Navíc jsme po větší část přípravy postrádali Mlakiće, který se do juniorky vrátil až po příletu z tureckého soustředění. S trenéry „áčka“ máme dohodu, že nevyužití mladší hráči budou v juniorských zápasech nastupovat, aby měli pravidelné herní vytížení. Pondělní termín je pro to optimální.

Máte na prahu sezóny jasno o sestavě?
Podařilo se nám stabilizovat obranu, ale trochu nám to po odchodech Demetera, Štěpánka a Fulneka skřípe v záloze. Navíc musíme vycházet z toho, že zdravotní problémy několika hráčů se při našem velmi úzkém kádru ihned výrazně promítnou.

Momentální marodka vypadá jak?
Maruš je po vážném zranění kolena ve fázi rekonvalescence. S ním na jaře asi nebudeme moci počítat. Pohmožděné chodidlo trápí Veselského, kterého budeme postrádat ještě tak čtrnáct dní. Zánět v achilovce trápí gólmana Soukupa, což si též může vyžádat delší absenci. Po nakopnutí holenní kosti se teprve teď zapojil do tréninkového procesu Ujčík. V neposlední řadě s naraženým bokem nemůže trénovat Spirkoski.

Z testů v Kolíně se vrátil Urbánek. Stráví v juniorce celé jaro?
Urbánek se k nám připojil ve čtvrtek. Podle posledních zpráv by měl jarní část strávit v juniorském týmu.

Setrvali v kádru někteří hráči, kteří ještě věkem náleží do staršího dorostu?
Už od podzimu do juniorky přísluší Duba, Mazel a Zábrodský. V rámci zimní přípravy se k nim připojili i gólman Kolář, středopolař Štěpánek a obránce Šerý. V týmu však nakonec nezůstal žádný z nich, neboť Štěpánek se posunul do „áčka“ a Kolář s Šerým se aktuálně vrátili k dorostu, kde budou mít předpoklad větší herní vytíženosti. Naopak v juniorce zatím zůstávají krajní bek Dvořáček a gólman Zimola, kteří na podzim hostovali v nižších soutěžích.

V zimním období jste sehráli šest přípravných duelů. Který z nich byl nejvíce dle vašich představ?
Líbili se mi dva zápasy z poslední doby – remízový duel s třetiligovou Třebíčí a zápas proti Slovanu Bratislava, který nastupuje ve druhé slovenské lize. V tomto utkání jsme sice 2:4 prohráli, ovšem narazili jsme na kvalitnějšího a zkušenějšího soupeře. Výkon týmu, který nebyl nijak doplněn z „áčka“ mne však docela potěšil. Celkem se nám povedlo i utkání ve Žďáru, kde jsme vyhráli výrazně 1:6. Naopak velmi nespokojený jsem byl po zápasu s Bystřicí nad Pernštejnem, který oboustranně nabídl velmi slabý fotbal bez tempa.

S jakým cílem do jara vstupujete?
Chtěli bychom navázat na úspěšný podzim a udržet si lichotivou pozici kolem 6. příčky tabulky. Naším primárním úkolem samozřejmě zůstává příprava talentovaných hráčů pro náš první tým.

Nakolik vás ovlivňuje, že stále nevíte, v jaké soutěži bude juniorka působit od nového soutěžního ročníku?
Je opravdu nepochopitelné, že v únoru na prahu jara nevíme, v jaké soutěži budeme od léta hrát. Zda půjde o pokračování Juniorské ligy nebo budeme přesunuti do Divize dospělých. Na obě varianty jsme připraveni, ale tento chaos ze strany svazu nás mrzí. Jasno by mělo přinést na konci února zasedání výkonného výboru FAČR.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu