08.04.2015, Miroslav Fuks

Vyjádření FC Vysočina ke stavu umělé travnaté plochy v ulici Evžena Rošického

Vyjádření FC Vysočina ke stavu umělé travnaté plochy v ulici Evžena RošickéhoVedení akciové společnosti FC Vysočina Jihlava se na základě dotazů a výhrad veřejnosti, které se objevují zejména na diskusním fóru MK Jihlava, rozhodlo vyjádřit k tématu špatného stavu umělé travnaté plochy v ulici Evžena Rošického v Jihlavě.

 

Menší hřiště s umělou travnatou plochou III. generace bylo v ulici Evžena Rošického vybudováno na konci roku 2005 jako společná investice jihlavského magistrátu a Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy. Cílem vybudování hrací plochy bylo vyřešit požadavky dopoledních hodin tělesné výchovy na sousední ZŠ Evžena Rošického, odpoledních tréninkových jednotek mládežnických týmu FC Vysočina a sportovních potřeb veřejnosti v čele se zápasy jednotlivých lig Malé kopané Jihlava. Z výše uvedeného vyplývá, že se uvedená plocha od počátku potýkala s abnormální zátěží, která se poměrně brzy začala negativně vpisovat do stavu umělé trávy. Vše umocnil fakt, že se po uplynutí záruční lhůty projevil problém s nepropustným jílovým podložím některých úseků hřiště, což vede k nerovnostem a zvlňování povrchu zejména v zimním období.

Hřiště v průběhu desíti let provozu prošlo dílčími opravami čar či vyšlapaných částí plochy, které byly realizovány díky investicím FC Vysočina jako opravy nad rámec běžných oprav. Přes toto úsilí hřiště vykazuje setrvale horšící se stav a je už několik let za zenitem své životnosti. Vedení FC Vysočina na tento fakt průběžně upozorňuje Odbor správy realit Statutárního města Jihlavy, které je vlastníkem hřiště. Daný odbor je o špatné technické kvalitě hřiště informován a již tři roky opakovaně předkládá do návrhu investičních akcí požadavek na celkovou rekonstrukci povrchu tohoto hřiště. Zastupitelstvem města Jihlavy však tento požadavek doposud nebyl schválen k realizaci.

FC Vysočina je dlouhodobě vyšším nájemcem a provozovatelem hrací plochy. Je oprávněn plochu dále pronajímat třetím subjektům, přičemž takto utržené finance pokrývají náklady na běžný provoz a úklid hřiště, dílčí opravy a na umělé osvětlení. Technický úsek klubu trvale činí opatření k udržení hratelného stavu hřiště, k čemuž v posledním čtvrtletí loňského roku přispěla optimalizace provozu hrací plochy prostřednictvím nového provozního řádu. Ten omezuje pohyb veřejnosti na hřišti a eliminuje tak projevy vandalismu. Navíc FC Vysočina na své náklady od počátku letošního roku najal správce, který po celý den dohlíží nad areálem stadiónu včetně této plochy s umělou trávou.

Aktuální problém hrací plochy představují zejména vytrhané čáry a prošlapaná místa. Tento nedostatek trápí nejen hráče malé kopané, ale zejména FC Vysočina, neboť hřiště se stává rizikové pro fotbalisty mládežnických týmů a žáky základní školy. Zmíněná závada vznikla v zimním období, kdy k opravě nebylo možné s ohledem na venkovní teploty přistoupit. Zatím tedy Statutární město Jihlava připravuje opravu těchto částí, k níž dojde s nástupem teplejšího počasí. Do té doby FC Vysočina počítá s provizorním vysypáním těchto míst pískem. Věříme, že nadcházející oprava už bude tou poslední a že se hřiště v dohledné době dočká kompletní výměny hracího povrchu a opravy části problematického podloží.

Miroslav Fuks, tiskový mluvčí klubu

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu