07.05.2015, Miroslav Fuks

Roman Kučera: Čeká nás prestižní a vyhecovaný zápas

Roman Kučera: Čeká nás prestižní a vyhecovaný zápasFC Vysočina teplický celek ještě nikdy na své stadiónu neporazil. V premiérovém ročníku 2005/06 „sklářům“ podlehl a v předchozích dvou sezónách se v Jihlavě ve velmi zajímavých partiích zrodily remízy. Přesto si fanoušci FC Vysočina jedno domácí vítězství proti Teplicím možná vybaví – došlo k němu v úspěšném čtvrtfinále Poháru ČMFS v ročníku 2003/04. Věří asistent trenéra Roman Kučera, že jeho tým v sobotu naváže jak na toto památné vítězné, tak i na podzimní výhru z teplických Stínadel?

 

„Do utkání půjdeme se základním cílem napravit nepovedené utkání v Brně, kde jsme nebyli spokojení s výkonem celého týmu i jednotlivých hráčů. Zápas je pro nás velmi důležitý, neboť ho vnímáme jako bránu do horní poloviny SYNOT ligy. Pokud v něm nevyhrajeme, tak těžko můžeme pomýšlet na umístění do 8. příčky tabulky. A to by byla velká škoda a též určité pošramocení práce, kterou jsme v tomto ročníku odvedli,“ zdůraznil Roman Kučera.

Sobotní utkání bude nepochybně velmi pikantní díky přítomnosti kouče Petra Rady na teplické lavičce. Vždyť ještě na konci září 2014 vedl FC Vysočina a důkladně zná drtivou většinu hráčů stávajícího kádru. Bude to pro něj výhoda? Bude jeho přítomnost pro hráče či jihlavské trenéry představovat zvýšenou motivaci? „Čeká nás bezpochyby zápas, který bude z obou stran prestižní a vyhecovaný. Kouč Rada může těžit ze znalosti našich hráčů a určitě se bude chtít ve svém bývalém působišti představit v dobrém světle. Vytáhnout se ale budou chtít i naši hráči,“ upozornil asistent trenéra.

Vysočina v Brně nepodala optimální výkon. V čem s odstupem času spatřujeme největší nedostatky jihlavské hry na Srbské? „Zklamali jsme hlavně v defenzivní činnosti mužstva i jednotlivců. Naše hra směrem dozadu nebyla dostatečně zodpovědná. Proti Teplicím, které jsou v útoku velice nebezpečné a disponují řadou individualit v útoku, si takové chyby nemůžeme dovolit,“ uvedl Kučera.

Promítne se poslední nepodařené utkání v Brně do základní sestavy? Už máte jasno, jak nahradíte vyžlucené Jánoše a Marka? „Změny v sestavě určitě nastanou, neboť řada hráčů na lavičce čeká na svoji šanci. Navíc musíme nahradit dva vyžlucené. Teplice dokonce budou postrádat hned trojici defenzivních fotbalistů – Jablonského, Kroba a Vondráška. Čeká nás velice důležitý a zajímavý zápas,“ řekl na závěr asistent Kučera..

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu