06.11.2005, Miroslav Fuks

Vysočina v Plzni vydřela cennou remízu

Vysočina v Plzni vydřela cennou remízuPřestože v souboji nováčků byla domácí Plzeň aktivnějším týmem, nakonec se s Vysočinou musela o body rozdělit. Gólu se diváci během devadesáti minut nedočkali, navíc skórovat se nepodařilo ani nejzkušenějšímu plzeňskému hráči Vágnerovi. Ten už v nastaveném čase poslal nad břevno míč z velmi sporně nařízené penalty.

 
PlzeňPlzeň
12.kolo, neděle 6.11.2005, 15:30
0:0
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

ŽK: Pilař - Demeter, Vladyka, Liška
Rozhodčí: Jílek - Filgas, Goňa
Diváci: 4200
Plzeň: Ticháček - Rada, Zakopal, Smola, Procházka - Limberský (68. Martin Knakal), Barteska, Fillo, Pilař - Vágner, Bednář (82. Svátek). Trenér: Michálek.
FC Vysočina: Vorel - Demeter, Kadlec, Šourek, Liška - Štohanzl (82. Malínek), Zúbek, Vladyka, Lovětínský - Kaplan (66. Perniš), Vácha (86. Bartoš). Trenér: Večeřa.
 

Komentář

V chladném počasí se obě mužstva na začátku příliš netlačila do útoku. První šance se zrodila až na konci úvodní čtvrthodiny, kdy se po Barteskově rohu dostal na hranici malého vápna k zakončení domácí Bednář. Jeho střela bez přípravy ze záklonu však letěla vysoko nad branku. Hosté spoléhali na dobrou obranu a rychlé protiútoky a po jednom z nich domácí pouze s obtížemi odvraceli hlavičku Váchy mířící na volného Kaplana. Mírnou převahu si nadále udržovala Plzeň, ovšem z rychlé akce však mohlo udeřit na druhé straně. Štohanzl na pravé straně uvolnil Váchu, ten v šestnáctce našel neobsazeného Kaplana, který však ve snaze přehodit padajícího brankáře Ticháčka v největší šanci zápasu dal vedle.

Na začátku druhé půle uchránil hosty od pohromy tygřím skokem brankář Vorel, když zlikvidoval Bednářovu hlavičku z bezprostřední blízkosti. Domácí tlak stupňovali a většinu času strávili v útočné polovině, přes dobře organizovanou obranu hostů se však prosazovali těžko. Ze sevření se hosté dostali pouze deset minut před koncem, po podklouznutí Smoly se z pravé strany postupoval sám na brankáře Štohanzl, jeho pokus ale stihl Ticháček vytěsnit na roh. Pak už se hosté stáhli kolem své šestnáctky a odvraceli nebezpečné centry a dalekonosná autová vhazování domácích. V nastavení nařídil rozhodčí Jílek velmi problematickou penaltu za údajné stažení Filla jihlavským Bartošem, zkušený exekutor Vágner ale selhal a vysoko přestřelil.

Fotogalerie

               
 

Ohlasy trenérů

Karel Večeřa: V prvním poločasu jsme hráli přesně to, s čím jsme do Plzně přijeli. Tedy pozorná obrana, nepouštět domácí do tlaku a vyvarovat se zbytečných standardních situací. To si myslím, se nám dařilo. Navíc jsme si vypracovali i gólové příležitosti, ale opět se projevila naše bolest, jejich proměňování. Druhý poločas Plzeň zatlačila, vyrobila si spoustu standardních situací, tehdy při nás stálo štěstí. Stejně tak v závěru, kdy domácí měli výhodu pokutového kopu, který ale neproměnili. Jsem spokojen s tím, že jsme neinkasovali, mrzí mi, že jsme žádnou nedali." "Z utkání jsem měl velké obavy, neboť Jihlava hraje venku velice dobře. To se projevilo na našem výkonu v prvním poločase. Ve druhé části náš výkon gradoval, byl poměrně dobrý. Bohužel, tak jako v jiných zápasech jsme dokázali šance proměnit, dnes tomu tak nebylo a to nás stojí dva body," hodnotil zápas stručně a výstižně trenér Viktorie Zdeněk Michálek. Jako zápas zmařených šancí hodnotil utkání neúspěšný exekutor pokutového kopu Robert Vágner. "První poločas sice nebyl z naší strany ideální, ale do druhého jsme šli s tím, že budeme více běhat, což se nám dařilo. Hned v první minutě tam měl obrovskou příležitost Aleš Bednář, gólman mu to ale na brankové čáře chytil. Dnes nám asi nebylo souzeno zvítězit. Měli jsme tam tři, čtyři šance, které měly být gólem. Vše vyvrcholilo mnou špatně kopnutou penaltou."
 
Zápasy
12.kolo | Plzeň - FC Vysočina | 0:0
26.kolo | FC Vysočina - Plzeň | 2:0
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu