28.05.2015, juniorskaliga.cz

Juniorka na závěr nestačila na Spartu

Juniorka na závěr nestačila na SpartuJuniorský tým FC Vysočina završil třetí sezónu v Juniorské lize porážkou na Strahově proti Spartě Praha. Domácí dokázali skórovat hned čtyřikrát, přičemž za hosty snižoval pouze Vojtěch Hron. Porážka 4:1 (2:1) nic nemění na faktu, že konečná 6. příčka mezi dvaceti celky představuje historicky nejlepší umístění jihlavského juniorského týmu v této soutěži.

 
SpartaSparta
38.kolo, pondělí 1.6.2015, 13:00
4:1
(2:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 10. Schick, 25. Schranz, 66. Jurdík, 87. Schick – 33. Hron
ŽK: 15. Addo (JIH), 26. Klusák (JIH)
Rozhodčí: Kožár – Hrabovský, Šlapák
Diváci: 0
Sparta: Vorel – Nečas, Matějka, Kulhánek, Hovorka (46. Macháč) – Schranz (73. Šíma), Moravec, Shala, Picault – Juliš (58. Jurdík), Schick.
FC Vysočina: Soukup – Addo (67. M.Šerý), Pedro, Mlakić, Klusák – Hron, Zábrodský, Urbánek (80. Fiala), Kelbler – Duba, Spirkoski (69. Veselský).
 

Komentář

Úvod zápasu jednoznačně patřil domácímu celku, který diktoval tempo hry, vytvářel si příležitosti a nepouštěl Jihlavu prakticky do žádných šancí. Sparta se mohla dostat do vedení už po několika minutách, kdy jihlavská defenzíva zaváhala, ale na poslední chvíli situaci zachránila. V sedmé minutě měl velkou šanci Shala, který svůj přímý kop namířil těsně vedle Soukupovy brány. O tři minuty později už se Sparta radovala. Po autovém vhazování pronikl podél brankové čáry do vápna Moravec, našel volného Schicka, který neměl problém usměrnit míč do poloprázdné brány - 1:0. V pětadvacáté minutě to bylo už o dva góly. Shala zahrával standardku z totožné pozice jako v sedmé minutě, tentokrát však zvolil centr a udělal dobře. Našel totiž přesně hlavu Ivana Schranze, který zvýšil na 2:0. Teprve až poté začala být nebezpečná i Jihlava a do konce prvního poločasu ještě dokázal snížit Hron, který využil centru Klusáka z levé strany - 2:1.

I druhý poločas byl v režii Letenských. Hned zkraje poločasu vyslal Picault do šance Shalu, který v samostatném nájezdu neuspěl. A poté se nepodařilo vstřelit gól ani samotnému Picaultovi, jehož tečovaná rána skončila těsně mimo bránu Soukupa. Další gól přidal v 66. minutě střídající Jurdík. Ten využil pěkné přihrávky nejlépe jak mohl a Sparta vedla už 3:1. Tečku za celým zápasem udělal o dvacet minut později útočník Schick, který na přední tyči usměrnil do brány centr z levé strany. Sparta tak zakončila sezonu domácím vítězstvím nad FC Vysočina v poměru 4:1.

Ohlasy trenérů

"Dnes jsme proti Spartě podali velmi bojovný a obětavý výkon, ovšem na velkou kvalitu domácího týmu to nestačilo. Škoda, že jsme některé nadějné akce nedokázali lépe vyřešit a dotáhnout do gólového konce. Nic to ale nemění na faktu, že vítězství Sparty bylo zasloužené," okomentoval utkání trenér Pavel Procházka.
 
Zápasy
2.kolo | Sparta - FC Vysočina | 3:0
16.kolo | FC Vysočina - Sparta | 0:2
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu