28.05.2015, Miroslav Fuks

Kučera: Toužíme po úspěšné tečce za sezónou

Kučera: Toužíme po úspěšné tečce za sezónouČeká nás velmi náročná tečka za tímto ročníkem SYNOT LIGY! V přímém přenosu Slovak Sportu budeme čelit tradičně silné Mladé Boleslavi, která bude toužit po vítězství, aby odolala případnému ataku Příbrami a zajistila si tak poslední neobsazené místo v evropských pohárech.

 

Vysočina ligový seriál zakončí proti celku, s nímž boje v SYNOT lize odstartovala. V červenci loňského roku na domácí půdě proti Boleslavi neuspěla a předznamenala velmi neúspěšný vstup do podzimu. Jaký zápas se podle asistenta trenéra Romana Kučery bude ve městě automobilů odehrávat v sobotu? „Před námi je hodně složitý duel, neboť Mladá Boleslav do duelu vstoupí s obrovskou motivací potvrdit 4. příčku tabulky a tím i start v kvalifikaci Evropské ligy. Z jejich pohledu půjde o duel jara. Rozhodně nečekáme, že se domácí budou spoléhat na porážku Příbrami v Plzni. Dostatečnou motivaci však budeme mít i my, neboť výsledek z tohoto duelu může ovlivnit výsledný dojem ze sezóny. Případná výhra by znamenala rekordní bodový počin v historii účinkování FC Vysočina v nejvyšší soutěži. Navíc hrajeme i o konečné tabulkové umístění, které se následně projeví ve finančním bonusu pro klub. Chceme navázat na dobrý výkon v utkání proti Liberci a rádi bychom si rozvzpomenuli i na zimní konfrontaci, kdy jsme v Boleslavi vyhráli 0:3. Soupeře hodláme zaskočit, podat týmový koncentrovaný výkon a udělat maximum pro tříbodový zisk,“ zdůraznil Kučera.

Jaké jsou vaše poznatky mladoboleslavské hry? Na které fotbalisty si budete muset dát pozor? „Boleslavi se v posledních kolech optimálně nedaří. Poté, co šokovala výhrou v Plzni, nestačila na Spartu a třikrát v řadě remizovala 1:1 – na Bohemians, s Jabloncem a na Slovácku. Tyto výsledky každopádně neodpovídají síle kádru, jenž odpovídá špičce ligy a lze v něm nalézt řadu kvalitních a zkušených hráčů, jako jsou Ščuk, Vacek, Kysela či exjihlavský středopolař Štohanzl. V útoku dokáží rozhodnout zápasy Magera, Zahustel, Wagner nebo Ďuriš. A to našemu nadcházejícímu soupeři ještě pro zranění schází velmi dobře hrající Skalák,“ uvedl jihlavský asistent trenéra.

Vnímáte z atmosféry na trénincích, že už se hráčům blíží dovolená? Je složité namotivovat je do loučení se sezónou? „V týmu panuje dobrá atmosféra, kterou se snažíme co nejlépe vyladit pro sobotní závěrečný zápas. Všichni se na něj těšíme a chceme v něm učinit úspěšnou tečku za sezónu. Určitě je pozitivní, že duel bude mít velký náboj, neboť v důležitých a nervózních zápasech se ukazuje charakter hráčů,“ upozornil Kučera.

S kterými hráči v Boleslavi nemůžete počítat? Objeví se v základní sestavě po trestu za žluté karty váš syn Tomáš? „Tomáš už bude pro utkání k dispozici. Krom zraněných Vaculíka, Marcina, Jungra a Šourka budeme postrádat i nemocného Jánoše, jenž pobírá antibiotika,“ uzavřel Kučera.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a Mladé Boleslavi: 7 utkání  3 – 1 – 3   7 : 10

Poslední vzájemné utkání: 27.7.2014 - Fotbalisté FC Vysočina do nového ročníku SYNOT ligy nevstoupili šťastně. V evropských pohárech rozehraná Mladé Boleslav se na čtvrtý pokus dočkala výhry v Jihlavě, když zužitkovala pokutový kop proměněný ve 24. minutě. Domácímu celku vůbec nevyšlo první dějství a výrazné zlepšení a tlak ve druhé půli alespoň vyrovnání nepřineslo. Vysočina tak poprvé od listopadu 2013 na své stadiónu nevstřelila ligový gól a poprvé od března prohrála - 0:1.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 6 - Mešanović, 4 - Harba, Kučera, 3 – Šulek, Kukol‘, Vaculík, 2 – Jungr, Kliment, 1 – Masopust, Tlustý, Kovář, Hybš, Nerad.

Inkasované karty: 8 – Kukol‘, Kučera, 5 - Jánoš, 4 – Krejčí, Marek, 3 - Kliment, Šulek, Hybš, 2 - Vidlička, Vaculík, Tlustý, Fulnek, Jungr, 1 – Hanuš, Blažek, Mešanović, Demeter, Nerad.

Absence: Jungr, Marcin, Šourek a Vaculík (zranění), Jánoš (nemoc)

FK Mladá Boleslav

Trenér: Karel Jarolím

Střelci: 10 – Wágner, 6 – Ščuk, Skalák, 4 – Ďuriš, 3 - Magera, 2 – Navrátil, Zahustel, 1 – Hůlka, Šisler, Mehanović, Bořil, Klobása, Tavares.

Sestava v posledním utkání: Hruška - J. Kysela, Křapka, Kúdela, Bořil - Ščuk, Štohanzl (69. M.Vukadinovič) - Zahustel, Magera, Vacek - Wágner (46. Klobása).

Web soupeře: ZDE

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu