08.06.2015, Miroslav Fuks

Procházka: V jarní části jsme zapracovali na defenzívě týmu

Procházka: V jarní části jsme zapracovali na defenzívě týmuJuniorský tým FC Vysočina v aktuálně skončené sezóně dosáhl historického úspěchu FC Vysočina, když v této celostátní soutěži dosáhl na velice lichotivou 6. příčku. Jihlavský tým na této pozici přezimoval a nakonec se s ní musel spokojit i v konečné tabulce. Jak je s tímto výsledkem spokojen trenér týmu Pavel Procházka? Odpovídá tato pozice síle mužstva?

 

Jsem přesvědčen, že dosažené konečné umístění v Juniorské ligy U21 lze hodnotit v konkurenci dvaceti profesionálních klubů jako dobrý výsledek. Dlouho jsme dokonce usilovali o vyšší příčky a ještě po předposledním kole jsme byli pátí. Až v samotném závěru soutěže, kdy jsme nastoupili v silně kombinovaném složení, nás přeskočila Slavia Praha.

Jaké rozdíly jste vnímal ve vaší hře na podzim a na jaře?
Myslím si, že jsme v jarní části zapracovali na defenzívě týmu, což se odrazilo na výsledcích. Sice jsme do jarní sezóny vstoupili nepříjemnou domácí prohrou se Slováckem, ale poté následovala šňůra 7 utkání bez porážky. Přerušila jí až porážka v derby v Brně. Zbývajících osm duelů přineslo čtyři výhru, jednu remízu a tři porážky.

Které jarní zápasy považujete za nejvíce vydařené? Které duely se vám naopak nepovedly?
Za povedené považuji domácí vítězné zápasy proti Slavii a Baníku. Velmi nás potěšil tříbodový zisk za výhru 0:3 na půdě Mladé Boleslavi, která v soutěži nakonec oslavila titul. Naopak nám nevyšly duely v Praze na Bohemians a Spartě, kde jsme shodně podlehli 4:1.

Jaké byly silné a slebé stránky hry Vašeho týmu?
Pozitivně hodnotím 99 vstřelených gólů, čímž jsme se stali druhým nejproduktivnějším celkem ligy. Radost mi dělala snaha hráčů o kombinační herní styl, kterému jsme se hodně věnovali v tréninku. Slabší chvilky jsme měli při obraných standardních situacích, ze kterých jsme často inkasovali.

Jak byste hodnotil spolupráci s trenéry prvního týmu během jara? Jaké výkony fotbalisté „áčka“ v juniorce podávali?
Kooperace s trenéry prvního týmu byla bezproblémová a vzájemně vstřícná. Hráči, kteří k nám přicházeli nabrat herní praxi nebo se rozehrát, v zápasech Juniorské ligy někdy těžko hledali motivaci k tomu, aby utkání odehráli na 100%. Musím však vyzdvihnout výkony Patrika Demetera, který povětšinou odváděl skvělé výkony.

Kteří fotbalisté náleželi k oporám týmu? Kteří hráči během jara zaznamenali největší výkonnostní skok?
Z kmenových hráčů juniorky to byl stoper Dominik Pedro a krajní bek či středopolař David Klusák, kteří si svými výkony řekli o zařazení do kádru „áčka“ pro letní přípravu na nový ročník SYNOT ligy.

Nakolik se juniorský mančaft promění v příštím ročníku Juniorské ligy? Už je jasné, jak bude vypadat realizační tým?
V příštím ročníku Juniorské ligy budou startovat hráči ročníku 1995 a mladší. Do přípravy s prvoligovým týmem se z juniorky zapojí též útočník Tomáš Duba a levý bek Petr Chyla, kteří tak doprovodí již zmíněné Pedra a Klusáka. Juniorský tým od léta povede trenér Josef Vrzáček se svým realizačním týmem.

Na závěr chci poděkovat všem hráčům, členům realizačního týmu a funkcionářům klubu za spolupráci v uplynulém ročníku Juniorské ligy.

Jarní hráčské statistiky juniorky:

Odehrané zápasy: 17 - Klusák, Hron, 16 - Pedro, 15 - Duba, 12 - Kotnour, Mlakić, Spirkoski, Urbánek, Kelbler, 11 - Demeter, Batioja, 10 - Zábrodský, Ujčík, 8 - Štěpánek, 7 - Veselský, 5 - Soukup, Chyla, Kryštůfek, Nerad, 4 - Jungr, Fiala, 3 - Kukoľ, Addo, M.Šerý, Mazel, 2 - Kriegsmann, Kučera, Jánoš, Marcin, Kliment, 1 - Fulnek, Mešanović, Rychetník.

Odehrané minuty: 1455 - Klusák, 1440 - Pedro, 1302 - Hron, 1080 - Kotnour, 1020 - Duba, 939 - Mlakić, 927 - Demeter, 900 - Zábrodský, 853 - Batioja, 822 - Spirkoski, 669 - Štěpánek, 668 - Urbánek, 571 - Kelbler, 450 - Soukup, 405 - Chyla, 402 - Ujčík, 373 - Kryštůfek, 339 - Jungr, 281 - Nerad, 239 - Veselský, 225 - Kukoľ, 180 - Kriegsmann, 155 - Addo, 150 - Kučera, 135 - Jánoš, Marcin, 106 - Kliment, 99 - Fiala, 73 - M.Šerý, 46 - Mazel, 45 - Fulnek, Mešanović, 15 – Rychetník.

Vstřelené branky: 7 - Demeter, 6 - Duba, 5 - Jungr, 4 - Spirkoski, Urbánek, 3 - Hron, Batioja, 2 - Klusák, Štěpánek, Mešanović, 1 - Kelbler, Zábrodský, Ujčík, Nerad, Kriegsmann, Marcin.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu