09.06.2015, David Zeman

Josef Vrzáček: S pátým místem musíme být spokojeni

Josef Vrzáček: S pátým místem musíme být spokojeniStarší dorost má v nohách velice náročnou sezónu, ve které odehrál 42 utkání. Jádro dorostu nechybělo ani na světovém finále středních škol v Guatemale. I přes tento náročný program zakončil dorost U19 sezónu na pátém místě, což je historicky nejlepší umístění FC Vysočina v této věkové kategorii! O krátký rozhovor a zhodnocení sezóny jsme požádali trenéra Josefa Vrzáčka.

 
Váš tým zakončil sezónu na konečném pátém místě. Jste s tímto umístěním spokojený? V sezóně nastaly dva dlouhodobější výpadky, čemu je přikládáte?
S 5. místem musí být spokojenost, ano měli jsme dva ne, dlouhodobé, ale výpadky, potkaly kromě Příbrami všechny soupeře, nelze jim v takto dlouhé soutěži předejít,  ale také jsme měli výraznou sérii bez porážky. První útlum přišel před odletem do Guatemaly, a druhý po návratu a v závěru soutěže, čili spojená nádoba, ale ne všichni byli na západní polokouli, ale jednoznačně byl tréninkový proces narušen, svoje sehrálo i určité uspokojení z výsledků.

Za soutěžní ročník jste odehráli 42 utkání, což je obrovská porce. Promítlo se to na týmu či rotaci hráčů v sestavě?
42 zápasů je opravdu hodně, právě v závěru soutěže jsme hráče poměrně hodně rotovali.

Jádro vašeho týmu sehrálo turnaj v Guatemale. Jste s umístěním spokojeni nebo jste chtěli dosáhnout lepšího umístění?
V Guatemale bylo jádro mužstva, musím je opravdu pochválit nejen za fotbalovou aktivitu, ale chování, vystupování, celkovou reprezentaci. Mrzí nás vyřazení ve čtvrtfinále Brazílií na samostatné nájezdy, ale to je sport, přesto jsme u hostitelů zanechali výborný dojem.

Kteří fotbalisté náleželi k oporám týmu? Kteří hráči během podzimu zaznamenali největší výkonnostní skok?
K oporám týmu v podzimní části patřil David Štěpánek, který už je v kádru prvního mužstva. Dále Rychetník, Vedral, Fiala, Šerý M, Kolčava, Vitásek, do zranění Liška a samozřejmě Jirka Klíma, který se zranil na reprezentaci a dlouho se dával dohromady. V jarní části se přidali Sargsyan s Bajerem.

Jaké změny v letní přestávce proběhnou? Dojde k nějakým posunům směrem k juniorce či A-týmu?
V létě jde do přípravy s "A" mužstvem Klíma, do juniorky z mladšího ročníku Vitásek.

Vyzdvihl byste nějaký duel nebo je naopak nějaký, který se týmu vyloženě nepovedl?

V jarní části jsme sehráli vynikající zápas s pozdějším vítězem, celkem Příbrami, na Slavii Praha jsme také podali velmi kvalitní výkon, doma s Jabloncem, v Plzni,  naopak se nám nepovedl domácí zápas s Opavou a Pardubicemi a  na Bohemians.



 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu