30.06.2015, Miroslav Fuks

Trenéři žákovských týmů hodnotí jarní část

Trenéři žákovských týmů hodnotí jarní částTradičně vám přinášíme statistiky jednotlivých žákovských mužstev, která působí v žákovských kategoriích Moravskoslezské ligy. A jak vidí jarní bilanci svých týmů jednotlivý trenéři?

 

U15 – trenér Ivan Čermák

Tabulka: 7. místo – 33 bodů

Hodnocení jarní části: Jarní část byla ve znamení velkého jak individuálního, tak i týmového výkonnostního rozdílu. I přesto, že ostatní mužstva mají stejný náročný program během jarní části (školní akce,přijímací zkoušky atd.), jsme tuto situaci nezvládli a naše výkony byly jak na houpačce. Projevilo se to nejen na výsledcích, které pro nás nemají tu nejdůležitěší roli, ale i na útlumu některých individualit. Jse přesvědčen, že v období volna si hráči odpočinou a do přípravy, kdy většina přechází do kategorie mladšího dorostu, přijdou ukázat svoji kvalitu.

Došlo u týmu k nějakému progresu oproti podzimní sezóně? Jak jsem již napsal v hodnocení, tak jarní část nebyla podle našich představ a byla velmi nevyrovnaná oproti druhé polovině podzimu. U této kategorie jde ale o zcela normální stav. Důležité je, že morálka v týmu je na slušné úrovni a jsou zde i hráčské individuality, které mají potenciál. Teď už bude jen na nich, jak s tím naloží. Věřím, že dva roky, které jsme spolu prošli, kluky někam posunuly nejenom po sportovní stránce. Chtěl bych jim poděkovat a popřát, ať se jim splní jejich fotbalový sen. Velké díky patří mému parťákovi Jonatánovi a díky i rodičům!

Nejvydařenější zápas jara: Mezi nejvydařenější zápas patří i přes prohru 2:1 zápas v Olomouci, vítězný duel venku se Slováckem (1:2) a určitě nás potěšilo první vítězství nad Zbrojovkou Brno doma (3:0).

Nejhorší zápas jara: Nezvládli jsme vstup do jarní části s Prostějovem (6:1), zápas ve Vítkovicích (5:0) a na Baníku Ostrava (6:1).

Nejlepší hráči jara: Janoušek Jiří a Procházka Martin.

Přehled střelců branek za jaro: 6 – Janoušek, 4 – Koudela, 2 – Točík, Růžička, Crha, 1 – Hladký, Svoboda Tomáš

Přehled počtu odehraných zápasů za jaro: 15 – Janoušek, Procházka, Svoboda Tomáš, Crha, 14 – Pavlas, Vrba, 13 – Růžička, Koudela, 12 – Hladký, Kejval, Svoboda Adam, Šmíd, 11 – Malata Mirek, 10 – Malata Marek, 8 – Honzl, 5 – Jágrik, Točík, 3 – Lokvenc, 2 – Doležal, 1 – Lancman.

U14 – trenér Lukáš Staněk

Tabulka: 9. místo – 30 bodů

Hodnocení účinkování týmu v jarní části: Naší prioritou byla kombinační hra, která však často narážela na více fyzicky vyspělejší mužstva. V osobních soubojích jsme byli těmi horšími. Stejně tak se projevovaly nedostatky po rychlostní stránce. Na tyto aspekty jsme se v trénincích zaměřovali. Za cíl jsme si dali atakovat 6. příčku tabulky, ke které nám chybělo 6 bodů.

Došlo u týmu k nějakému progresu oproti podzimní sezóně? Jarní část nám přinesla v součtu o 5 bodů více. Z pohledu statistik jsme měli i přesnější mušku a též inkasovaných branek bylo méně.

Nejvydařenější zápas jara: Možná by to mělo být utkání se Zbrojovkou Brno, které skončilo remízou 4:4. Ale zde šlo spíše o velice kvalitní individuální výkon střelce. Za nejpovedenější zápasy, co se týče týmového herního výkonu, spíše považuji domácí utkání se Zlínem (vítězství 2:0), Slováckem (remíza 1:1) a venkovní utkání ve Vítkovicích (vítězství 3:1).

Nejhorší zápas jara: Jednoznačně musím uvést utkání v Karviné, kde jsme prohráli 2:0. Zde jsme podali velmi vlažný výkon plný nepřesností.

Nejlepší hráči jara: Výkonnostně jde hodně nahoru Havlín. Solidní porci kreativity má v sobě Pojezný.

Přehled střelců branek za jaro: 9 - Havel, 6 - Malata Mirek, 4 - Diviš, Pojezný, 3 - Růžička, 2 - Havlín, Peca, Vácha, 1 - Malata Marek, Nováček, Trnka Lukáš, Šrámek a 2 vlastní góly.

Přehled počtu odehraných zápasů za jaro: 15 - Peca, Juříček, Vrtal, 14 - Doležal, Havlín, Nováček, Pojezný, Trnka Michal, Vácha, 13 - Fousek, Trnka Lukáš, 12 - Ritter, Švanda, 11 - Havel, Malata Mirek, Wendl, 10 - Malata Marek, 9 - Diviš, 7 - Šrámek, 1 – Růžička.

U13 – trenér Vlastimil Savi

Tabulka: 2. místo – 72 bodů

Hodnocení účinkování týmu v jarní části: V jarní části sezóny kluci navázali na perfektní výkony z podzimní části. Posuny v kádru byly minimální, pouze došlo k mírné redukci o dva hráče, abychom zefektivnili tréninkový proces a zvýšili vytížení stávajících hráčů.

Z výkonnostního hlediska jsme pokračovali v nastoleném trendu a to, že kluci téměř vždy nejenže utkání vyhráli, ale i po celou dobu dominovali na hřišti ve všech dovednostech. Téměř vždy, znamená, že pouze jedno utkání jsme nedotáhli do vítězného konce a to opět se Zbrojovkou Brno, kdy jsme rozhodně herně nepropadli. Jarní část sezóny již byla ve znamení přípravy kluků pro hru na celé hřiště, tzn. kladení důrazu na dodržování jednotlivých rolí při zachování specifického herního stylu, který jsme trénovali a kterým jsme se odlišovali od ostatních týmů.

Došlo u týmu k nějakému progresu oproti jarní sezóně? Oproti podzimní části a předchozím rokům došlo k markantnímu výkonnostnímu a sociálnímu progresu.

Nejvydařenější zápas jara: Těmi byla všechna utkání jarní části sezóny. V každém utkání bylo mnoho zajímavých prvků, které jsme trénovali, a které jsme tam chtěli vidět.

Nejhorší zápas jara: Jako nejhorší utkání nemohu nazvat žádné. I to jediné, které jsme nedotáhli do vítězného konce, bylo ze strany kluků velice dobré a kromě spousty nadstandardních věcí bylo v konečné fázi i motivující.

Nejlepší hráči jara: Nejlepší hráči jarní sezóny jsou rozhodně všichni hráči ročníku. Všichni hráči vždy pilně pracovali jak v tréninku, tak v každém utkání a odměnou jim byl výkonnostní růst, který zákonitě musel každý vnímat.

Přehled střelců branek: TÝM nastřílel za celou sezónu 506 gólů. Na těchto gólech se podíleli všichni hráči. Ano, ofenzivní hráči byli většinou na konci týmové kvalitní spolupráce, kterou zakončili gólem. Podíl na vstřeleném gólu měli všichni hráči, brankářem počínaje.

Přehled počtu odehraných zápasů za jaro: 13 – Homola, Skalický, Luňáček, Pavlík, Fila, Maršík, Savi, Zástěra, Doležal, Šimon, Hlaváč, Prchal 12 – Vacek, Švoma, Hruška, Pátek, Smejkal, Nehyba 11 – Došek 10 – Duben, 9 – Jiránek

Závěrem bych chtěl klukům veřejně poděkovat za perfektní reprezentaci klubu, jak po sportovní stránce, tak i sociální. Za dobu mého působení u tohoto ročníku nebylo potřeba řešit jakékoliv kázeňské problémy na hřišti, ale i mimo hřiště. Ba naopak, často jsme slyšeli chválu na předvedenou hru a slušné vystupování. Za toto patří velké dík také rodičům, kteří sdíleli stejné morální hodnoty. V konečné fázi bych chtěl poděkovat druhému trenérovi, který mi byl po celou dobu rovnocenným partnerem a při důležitých rozhodnutích dobrým rádcem.

U12 – trenér Svatopluk Veroněk

Tabulka: 6. místo – 49 bodů

Hodnocení účinkování týmu v jarní části: Oproti podzimní sezoně se nám podařilo  hrát vyrovnané zápasy proti mužstvům, která hrají prim v této soutěži jako je Zbrojovka Brno, Sparta Brno, Slovácko, Prostějov a Znojmo. Prostějov, který nás na podzim porazil 23:1, jsme na jaře dokonce porazili na jeho hrišti 12:9. Se Spartou, Zbrojovkou, Znojmem a Slováckem jsme sice prohráli, ale už ne tak vysokým brankovým rozdílem, jako na podzim.

Nejvydařenější zápas jara: Za něj považuji utkání proti Spartě Brno, které strhlo vítězství na svou stranu až v poslední minutě a prohráli jsme tedy 5:7. Oproti podzimní prohře 24:5 je to výsledek, na který mohou být kluci hrdí.

Nejhorší zápas jara: Žádný jmenovat nemůžu, protože kluci ve všech duelech odvedli maximum a za všechny zápasy jsme je pochválili.

Nejlepší hráči jara: Wiederlechner, Vítek, Krejčí a Jakub Novotný.

Přehled střelců branek za jaro: 25 - Vítek, 23 - Krejčí, 16 - Wiederlechner, 14 - Homolka, 12 - Novotný, 9 - Smejkal, 8 - Sekan, Fila, 7- Valenta, Farka, 5 - Folejtar, 4 - Přidal, Tůma, 3 - Fuks, Pekárek, Jiroušek, 2 - Habermann

Přehled počtu odehraných zápasů za jaro: 13 - Pospíchal, Krejčí, Homola, Wiederlechner, Folejtar, Fukal, Jiroušek, Přidal, Fila, Sekan, 12 - Vítek, Fuks, Farka, Smejkal, 11 - Pekárek, Valenta, Novotný, 10 - Tůma, Habermann, 8 - Maršík.

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu