27.08.2006, Miroslav Fuks

Bokša: „Věřím, že porážka s Jakubčovicemi nám pomůže“

Bokša: „Věřím, že porážka s Jakubčovicemi nám pomůže“O některých porážkách trenéři i fanoušci hovoří jako o potřebných. Říká se, že mužstvo „spadne z hrušky“. Co si o tom myslí trenér Milan Bokša?

 
Nemyslím si, že by přístup hráčů či naše výkony vyžadovaly onen „pád z hrušky“. Tuto porážku jsme rozhodně nepotřebovali. Na druhou stranu věřím, že nám prohra v Jakubčovicích pomůže k tomu, abychom ještě intenzivněji a lépe pracovali.

V čem spatřujete klíčové momenty duelu v Jakubčovicích?

Pokud bychom se podívali pouze na fakta, tak z našeho pohledu můžeme mluvit o nešťastném utkání. Dali jsme si vlastní gól a tři minuty před koncem jsme neproměnili penaltu. Já si však myslím, že ve smůle důvody prohry nespočívali. Stál za ní výborný výkon domácích, kteří hráli ve velké euforii a sáhli si až na samotné dno svých sil. Navíc jim díky zkušeným exligovým hráčům nechyběla ani kvalita. S naší hrou jsem byl spokojen do 22. minuty, ve které došlo k velké chybě v rozehrávce a následnému vlastnímu gólu. Tento moment strašně poznamenal psychiku mužstva. Přitom jsem přesvědčen, že tento tým je schopen vypořádat se s nepříznivým stavem, což ostatně dokázal v úvodním domácím duelu s Ústím.

Oproti vítěznému duelu s HFK došlo v sestavě k určitým změnám a poprvé nastoupila nová posila Zdeněk Koukal…

Jak již bylo několikrát řečeno - pro boj o postup musíme mít připravené a vyzkoušené všechny hráče našeho kádru. Postupně chceme dát příležitost těm hráčům, kteří na sebe upozorňují dobrými výkony v tréninku. Pro trvalé udržení v sestavě však hráči musejí být schopní zopakovat vysoký standard výkonů.

Koukal podal s ohledem na pouze třítýdenní pobyt v našem týmu solidní výkon. Byl aktivní, snažil se a vyrovnal se s hrou na dvou postech, protože začal v útoku a po vystřídání Cihláře skončil na levé záloze.

V neděli jste na vlastní oči pozoroval hru Žižkova. Jak tohoto soupeře vidíte?

Viktorka mne v domácím duelu se Sokolovem velmi překvapila výborným výkonem v první půlhodině. Nakonec však překvapivě pouze remizovala 1:1. Podobně skvělá pasáž Žižkovu přinesla cennou výhru na půdě Hradce Králové. My se každopádně musíme na nedělní duel maximálně připravit a udělat vše pro naši vítězství. Další ztrátu si už nemůžeme dovolit. Výhra nad Žižkovem by nám mohla pomoci k vytvoření určitého náskoku na špičce ligy. Tuto možnost nesmíme promarnit!

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu