01.07.2015, Miroslav Fuks

Vysočina podlehla Slavii po hrozivé pětiminutovce

Vysočina podlehla Slavii po hrozivé pětiminutovcePražská Slavia se po šesti neúspěšných ligových pokusech, kdy proti Jihlavě prohrála pětkrát v řadě, dočkala malé náplasti v podobě výhry v přípravném utkání. Fotbalisté FC Vysočina v Horních Počernicích opět představili hodně kombinovanou sestavu s řadou testovaných hráčů a v prvním dějství drželi krok, když na 1:1 vyrovnal Augusto Batioja. Ve druhém dějství však přišly tři údery Slavie v rozmezí pěti minut, které stanovily konečné skóre 4:1 (1:1).

 
SlaviaSlavia
přát., středa 1.7.2015, 11:00, Xaverov
4:1
(1:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 25. Červenka, 65. Baéz, 67. Bazal, 70. Piták – 33. Batioja
Rozhodčí: Černý – Melichar, Koval
Diváci: 0
Slavia: Rakovan – Mikula, Latka, Deli (80. Kodr), Jablonský – Fotr (60. Diop), Baéz (73. Souček), Hrubý, Bazal – Piták – Červenka (77. Škutka)
FC Vysočina: I. půle: Štěpanovský – Addo, Kryštůfek, Krejčí, Sladký – Demeter, Opluštil - Batioja, Přeučil, Kukoľ – Klíma. II. půle: Štěpanovský – Addo, Pedro, Tlustý, Sladký – Marek, Opluštil (58. Dvořák) - Fulnek, Nerad, Klusák – Klíma (58. Mešanović).
 

Komentář

Vysočina do utkání zejména ze zdravotních důvodů nenasadila gólmany Vejmolu a Kotnoura a hráče do pole Chylu, Šourka, Jungra, Štěpánka, Šulka, Vaculíka, Marcina, Teplého a Dubu.

Prví dějství nabídlo poměrně vyrovnaný průběh První šanci měl v 7. minutě po centru od Jablonského Bazal, jím tečovaný míč však líznul pouze boční síť. O minutu později zakončoval Piták, ani on ale nemířil přesně a ani jeho následný střelecký pokus z voleje ještě do branky nezapadnul. Slavia šla do vedení ve 24. minutě. Baéz nejprve vybojoval míč, našel na levé straně volného Červenku, který ho mezi nohami brankáře Štěpanovského poslal k zadní tyči – 1:0. O osm minut později ovšem po chybě domácí obrany srovnal Batioja – 1:1. Jihlavu to nabudilo, ale slávistická obrana byla pozorná. První poločas pak zakončil přímý kop hostí z dvaceti metrů, Přeučil však pálil mimo, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stanu.

Druhý poločas už ovšem patřil sešívaným. Jeho začátek byl pozvolnější, to však divákům vynahradila sedmá desetiminutovka zápasu. V 64. minutě šli sešívaní opět do vedení, po Mikulově autu šikovně sklepl míč Červenka, ten se dostal k Baézovi a ten přidal střelou o levou tyč druhou branku Slavie – 2:1. Už o pouhé dvě minuty se slávisté opět radovali. Baéz tentokrát vysunul na levé straně Bazala, ten byl sice hodně v úhlu, měl před sebou ale odkrytou branku a ve skluzu uklidil míč k zadní tyči – 3:1. Vzápětí mohli hosté snížit, ale střela skončila v boční síti. V minutě 69. završil střelecké hody Piták, který po přihrávce od Červenky napálil míč pod břevno Štěpanovského branky – 4:1. Blízko branky byl v 83. minutě Nerad, ale Rakovana nepřekonal. Vysočina si tak i ve třetím přípravném duelu připsala nepříznivý výsledek.

„Sehráli jsme typické přípravné utkání, kdy bylo znát, že oba celky nejsou stoprocentně připravené. Viděli jsme mnoho chyb a jednoduchých ztrát míčů. Právě z takových situací a po individuálních chybách padla většina dnešních branek. Další nepříznivý výsledek nás samozřejmě velice mrzí, protože je nám jasné, že veřejnost sleduje i přípravné duely. Rád bych ale zdůraznil, že v přípravě nepředstavují výsledky nejdůležitější faktor. Zápasy v sezóně a v přípravě jsou úplně něco jiného. Opět jsme inkasovali více branek, což má svoji příčinu. Jednoduše máme v sestavě větší počet slabších fotbalistů, než naši soupeři. Je to daň za množství hráčů, které zkoušíme, a rozložení zátěže na více fotbalistů. Pro některé hráče našeho kádru představují tyto zápasy obrovskou školu a první seznámení s opravdu profesionálním fotbalem, kde je vše mnohem tvrdší a rychlejší. Z toho pak pramení chyby. Právě takové konfrontace nám o hráčích nabídnou správný obrázek. Zároveň ale tyto mladíky může v kariéře posunout dál,“ okomentoval duel se Slavií trenér Luděk Klusáček.

 
Zápasy
4.kolo | Slavia - FC Vysočina | 4:0
18.kolo | FC Vysočina - Slavia | 0:0
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu