08.07.2015, Miroslav Fuks

Vysočina nestačila na exbundesligový Fürth

Vysočina nestačila na exbundesligový FürthFotbalisté FC Vysočina si připsali pátou výraznou porážku v probíhající letní přípravě na start SYNOT ligy. V rakouském Strasswalchen v rámci herního soustředění podlehli exbundesligovému Greutheru Fürth 5:1 (2:1). Úvodní branku duelu zaznamenal jihlavský Pavel Dvořák, ale další gólové momenty patřily výhradně německému celku.

 
FürthFürth
přát., středa 8.7.2015, 14:45, Strasswalchen
5:1
(2:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Góly: 34. a 43. Freis, 47. Weilandt, 61. a 66. Gjasula – 30. Dvořák
Diváci: 0
Fürth: Flekken – Lam, Franke, Röcker, Schad – Gjasula, Trybull, Zulj – Weilandt, Maderer, Freis
FC Vysočina: Rakovan - Kukoľ, Tlustý, Krejčí, Vaculík (65. Šulek) - Marek (75. Opluštil), Jánoš (65. Demeter) - Fulnek, Dvořák (60. Jungr), Batioja (65. Nerad) - Mešanović.
 

Komentář

Fürth by si úvodních minut držel územní převahu, ale narážel na koncentrovaný defenzivní blok FC Vysočina. Jihlavský celek se snažil využívat možností k brejkům a po půlhodině hry se dokázal ujmout vedení. Mešanović pronikl do vápna, našel Batioju a od něj se míč dostal k přesně zakončujícímu Dvořákovi. Chvíli poté měl velkou šanci Batioja, který mohl zvýšit na 0:2, ale jeho rána prostor mezi třemi tyčemi nenašla. Jihlavské vedení tak opět vydrželo pouze krátce – v 34: minutě vyrovnal Freis. Tentýž fotbalista dokázal skóre otočit dvě minuty před poločasem.

Fürth jihlavskou snahu ještě výrazněji nalomil dvě minuty po přestávce, kdy skóroval Weilandt. Po hodině hry zvýšil na 4:1 z pokutového kopu Gjasula a tentýž fotbalista v 66. minutě upravil na konečných 5:1. Závěrečná desetiminutovka náležela Vysočině, ovšem její snaha a převaha korigující brankou neskončila.

Fotogalerie

             
 

Ohlasy trenérů

„Zhruba padesát minut jsme díky kompaktnímu bloku drželi poměrně vyrovnanou hru. Poté se bohužel naše hra rozpadla a soupeř dokázal vstřelit další branky. Pokračuje tak naše defenzivní trápení, které nás provází po celou letní přípravu. Jasně se ukazuje, že kádr potřebujeme doplnit a posílit,“ uvedl k utkání trenér Luděk Klusáček, který si pochvaluje podmínky na soustředění v idylickém hornorakouském relaxačním resortu Therme Geinberg: „Máme zde vše potřebné. Dnes a zítra dopoledne se budeme věnovat regeneraci. V dalších dnech se budeme připravovat na velmi těžký duel proti Galatasaray. Uvidíme, zda už budou pro utkání připravení Hanuš a Kryštůfek, kteří za námi přicestovali dodatečně. Další marod Štěpánek se k týmu připojí až po soustředění.“
 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu