01.08.2015, Miroslav Fuks

Vysočina se proti houževnatému Zlínu neprosadila – prohrála 1:0

Vysočina se proti houževnatému Zlínu neprosadila – prohrála 1:0Vysočina ve Zlíně toužila po vítězství, ale přes houževnatou defenzívu Ševců se neprosadila. Domácí se už v 10. minutě ujali vedení po přesné hlavičce Železníka, navíc v průběhu utkání neproměnili několik nadějných možností po brejkových situacích. Vysočina měla územní převahu, ale v utkání si vytvořila jedinou velkou příležitost, což na bodový zisk stačit nemohlo. Zlín zvítězil 1:0, čímž zopakoval výsledek a tříbodovou radost z prvního kola.

 
ZlínZlín
2.kolo, sobota 1.8.2015, 17:00
1:0
(1:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Gól: 10. Železník
ŽK: Janíček – Jánoš
Rozhodčí: Jech – Nádvorník, Kotalík
Diváci: 4627
Zlín: Holý – Pazdera, Hájek, Jugas, Matějov – Kopečný (74. Malý), Holík, Janíček (64. Živulić), Koreš – Železník, Poznar (86. Jordan). Náhradníci: Dostál – Hubáček, Blanař, Motal.
FC Vysočina: Hanuš – Tlustý (83. Vaculík), Kryštůfek, Krejčí, Mišůn – Kukoľ, Marek (64. Šulek), Jánoš, Batioja – Dvořák (70. Přeučil), Mešanović. Náhradníci: Rakovan – Jungr, Nerad, Fulnek.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Vysočina do utkání ve Zlíně nastoupila se dvěma změnami v základní jedenáctce. Tou největší byla skutečnost, že jihlavský tým vyběhl se dvěma klasickými útočníky, když Jungrovu pozici v sestavě zaujal Dvořák. Ve středu pole pak bude místo Nerada operoval Jánoš.

Po úvodní snaze Zlína se do první šance dostali hosté hrající v modrých dresech. Mešanović ve 3. minutě na levém křídle uvolnil Batioju, který poslal nebezpečný centr před branku. Dvořákovi poté moc nechybělo, aby ohrozil gólmana Holého. To o minutu později už musel domácí strážce branky zasahovat po tečované přízemní střele Kukoľa z dvaceti metrů. Vedení se však ujali domácí. V 10. minutě si Železník na přední tyči naskočil na přesně zahraný rohový kop Matějova a hlavou se trefil k zadní tyči – 1:0. Ve 13. minutě pálil pohotově, ale hodně nepřesně Poznar. Další šanci měl v 18. minutě opět Poznar, který se z velkého úhlu snažil přelobovat vybíhajícího Hanuše. To se mu sice podařilo, ale jihlavští obránci míč dokázali odehrát. Ve 23. minutě domácím vyšel brejk, po centru z křídla se k odraženému míči dostal Železník a pohotově vypálil hodně nad břevno. Ve 27. minutě se po spolupráci s Mešanovićem dral do šance Kukoľ, ale Holý byl u míče dříve. Ve 29. minutě se po rohu Kukoľa ocitl v dobré pozici Kryštůfek, ale hlavičku vůbec netrefil. Po pasáži hry, kdy držela míč Vysočina a snažila se překonat soustředěný obranný val Ševců, přišel další vzruch před jihlavskou brankou v 39. minutě, když se Poznar dokázal prodrat na křídle, ovšem jeho střílená přihrávka adresáta nenalezla. Na druhé straně ve 42. minutě zahrozil Kryštůfek, ke kterému propadl míč ze standardní situace. Nedostal se však ani k zakončení, ani k přihrávce na spoluhráče. V nastaveném čase prvního dějství se po rozehrané standardní situaci a centru Batioji dostal Mišůn, ovšem hlavou prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Hned zkraje druhé půle hosté dokázali výborně zakombinovat, ale Marek finální přihrávku nezvládl. Na druhé straně pálil ve 47. minutě v nadějné pozici vysoko do oblak Pazdera. V 52. minutě se po rychlém kontru odhodlal ke střele Jánoš, ale levačkou Holého nezaskočil. V 55. minutě se dobře uvolnil Železník, ve vápně našel volného Koreše, ovšem tomu střela vůbec nesedla. V 59. minutě se Ševci vymanili z obléhání Vysočiny a vyrazili do rychlého brejku, na jehož konci byla velká příležitost železníka, kterou Hanuš dokázal vychytat! Vysočina se nevyhnula chybám v rozehrávce, přičemž jednu z nich mohl potrestat v 64. minutě potrestat Kopečný, ale střílel nad břevno. Hostujícím hráčům nebylo možné upřít snahu, bojovnost, územní převahu a držení míče, ovšem přes houževnatou defenzívu Zlína se do příležitostí dostávali jen velice těžko. Například 72. minutě z pravého křídla odcentroval Kukoľ a jen těsně minul hlavu nabíhajícího a volného Mešanoviće. Velkou šanci si vypracovali až v 83. minutě, kdy chytře pronikl Šulek, doprava uvolnil Tlustého, jehož centr se přes několik hráčů dostal k zakončujícímu Batiojovi. Ten vystřelil prudce i přesně, ale Holý jeho ránu dokázal vyrazit na roh. Závěr byl klasický – na jedné straně úporná snaha dobývajícího týmu a na straně druhé obětavost a nadšení celku, které drží vedení. Zlín své tři body nakonec udržel. A to v závěru neproměnil brejk a s ním velkou šanci střídající Jordan.

Hráč utkání za FC Vysočina: 1. Jan Hanuš 29%. 2. Augusto Batioja 21%. 3. Muris Mešanović 11%, 4. Vladimír Kukoľ 7%. 5. Jiří Krejčí 7%. 6. Milan Mišůn 7%. 7. Vojtěch Přeučil 7%. 8. Peter Šulek 4%. 9. Tomáš Marek 4%. 10. Lukáš Kryštůfek 4%.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
2.kolo | Zlín - FC Vysočina | 1:0
16.kolo | FC Vysočina - Zlín | 2:2
Související
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu