01.08.2015, Miroslav Fuks

Luděk Klusáček: Jsem zklamaný z naší ofenzivní hry

Luděk Klusáček: Jsem zklamaný z naší ofenzivní hryMožná v žádném zápase nejvyšší soutěže neměli fotbalisté FC Vysočina na hřišti soupeře takovou územní převahu a držení míče. Jenže, co jim byla ve Zlíně platná, když nepřinesla nebezpečné příležitosti či šance před brankou Ševců. K ničemu nebyla ani skutečnost, že hosté celý duel odehráli s dvojicí klasických hrotů. Jak nejtěsnější prohru okomentoval kouč Luděk Klusáček?

 

„Před utkáním jsme věřili, že tady můžeme vyhrát. Tomu jsme uzpůsobili i herní taktiku. Bohužel, náš výkon zůstal za očekáváním. Ráz utkání dala vedoucí branka v 10. minutě, která ještě podpořila nadšení domácího týmu a jeho sebedůvěru získanou v utkání na Bohemce. My jsme dnes zejména směrem dopředu předvedli hrozně málo. Jedna nebezpečná střela na úspěch nemůže stačit. Zlín zejména ve druhém poločase hrozil z brejků po našich ztrátách a mohl své vedení navýšit. Nutno říci, že si dnes domácí své vítězství zasloužili,“ uznal na pozápasové tiskové konferenci jihlavský lodivod.

V čem viděl příčinu toho, že jeho svěřenci přes optický tlak a dvojici útočníků nedokázali koncentrovaný obranný val nováčka překonat? „Z naší ofenzivní hry jsem zklamaný. Dopředu nám vše strašně dlouho trvalo, nedokázali jsme dostat balón pod kontrolu a kombinace na jeden dotek prakticky neexistovala. Vždy jsme Zlínu dali možnost se zformovat a vrátit se zpět do obranného postavení. Pak bychom museli být úspěšní v soubojích například jeden proti dvěma, abychom se dokázali prosadit, jenže to tam dnes nebylo,“ uvedl Klusáček, jenž ještě doplnil k tématu sázky na duo útočníků: „Věřil jsem, že kvalitou našich hráčů jsme schopní soupeře překonat. V první půli bylo možné vidět situace, kdy naši hrotoví útočníci byli na dvojici stoperů soupeře, ovšem Zlín z těchto situací vyšel vítězně,“ řekl závěrem kouč FC Vysočina.

Středopolař Adam Jánoš se ve Zlíně vrátil do základní sestavy FC Vysočina poté, co jako sparťanský host nemohl v úvodním utkání SYNOT ligy, nastoupit. Jak hodnotil duel na zlínské Letné? „Rozhodně špatně, protože jsme si neodvezli žádný bod. Chtěli získat tři, místo toho se vracíme s prázdnou. Bohužel, zápas nám nevyšel. Ze standardní situace jsme dostali zbytečný gól, který domácí uklidnil. Měli pak i další příležitosti, minimálně jednou nás ve druhé půli výrazně podržel Honza Hanuš. Z naší strany toho bylo v ofenzívě málo. V prvním poločase jsme zaspali, nedokázali jsme vhodně zareagovat na jejich jednoduchý způsob hry, kdy vyváželi balón a nakopávali ho za nás na nabíhající útočníky. Měli jsme pak hrozně dlouhé hřiště, což nás stálo strašně moc sil a lítali jsme nahoru – dolů. Zároveň jsme nezískávali odražené míče, čímž jsme se těžko dostávali do vápna. Útočníci Dvořák a Mešanović tak byli dost osamocení. Do vápna nelétalo ani dostatek centrů ze stran. Ve druhé půli jsme sice drželi balón, ale nedostali jsme ho pořádně do vápna. Musíme na tom hodně zapracovat a zlepšit souhru,“ řekl ve svém hodnocení utkání Jánoš.

Pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně nabízí Youtube kanál Ježour TV. Krom komentářů trenérů Luďka Klusáčka a Bohumila Páníka z tiskové konference přinášíme i slova středopolaře Adama Jánoše.

 
Související
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu