02.08.2015, Miroslav Fuks

Juniorský tým se s Třincem rozešel smírně

Juniorský tým se s Třincem rozešel smírněJuniorský tým dnes proti Třinci sehrál zajímavý a kvalitní duel. Papírový favorit z Vysočiny se díky dvěma trefám Matúše Marcina ujal vedení 2:0, ovšem to ještě do půle ztratil. Ve druhém dějství se přes snahu obou celků na stavu 2:2 nic nezměnilo.

 
FC VysočinaFC Vysočina
2.kolo, neděle 2.8.2015, 13:30, Na Stoupách
2:2
(2:2)
TřinecTřinec
 

Góly: 13. (pen.) a 31. Marcin – 35. Teplý (pen.), 36. Zimka
ŽK: Zimka (TRI)
Rozhodčí: Dresler – Hájek, Černý
Diváci: 60
FC Vysočina: Kolář (40. Soukup) – Hron, Kriegsmann, Opluštil, Klusák - Fulnek (80. Hekerle), Demeter, Štěpánek (71. Zábrodský), Fiala (57. Šerý) - Klíma, Marcin (61. Spirkoski).
Třinec: Bruk (46. Orawski) – Janoščin, Minařík, Kalfas (88. Bujok), Kučera, Voves (75. Latocha), Teplý, Zimka, Králíček, Čelůstka, Martynek (46. Foitzik).
 

Komentář

Vysočina nastoupila do utkání s několika hráči širšího kádru A-týmu. Papírový favorit byl sice od začátku herně lepší, do výrazných šancí se ale nedostával. První opravdová střela přišla až ve 12. minutě. A to z pokutového kopu. K jeho exekuci se postavil Marcin a přesnou ranou k tyči poslal Vysočinu do vedení - 1:0. Po inkasované brance se hosté herně vzepjali a usilovali o vyrovnání. V 18. minutě domácí podržel gólman Kolář, který stačil vykopnout Kalfasovu bombu! V 31. minutě Fulnek parádně prokličkoval přes tři hráče na středu hřiště a ukázkovým pasem vyzvat Marcina ke skórování – ten zamířil k vzdálenější tyči a Jihlava vedla 2:0. Ve 34. minutě gólman Kolář špatně vyběhl a byl nucen faulovat soupeře. Následně nechytil pokutový kop útočníka Teplého, který v Třinci hostuje právě z FC Vysočina, jenž zamířil pod břevno a nedal mladému jihlavskému brankáři šanci - 2:1. O minutu později nekoncentrovaní Jihlavané po hrubce v rozehrávce inkasovali podruhé, tentokrát se prosadil Zimka - 2:2.

Druhá půle začala sérií nepřesností. Ojedinělé šance na jedné či druhé strany oživovaly jinak bojovnou hru, které oku diváka příliš nelahodila. Série střídání kouskovala hru. A tak největší a prakticky jedinou opravdovou šanci ve druhé půli měl na svých kopačkách v 83. minutě Latocha. Teplý ho nádherným pasem vyzval ke skórování, on však tváří v tvář brankáři Soukupovi selhal a svou kličku v rozhodující branku nepřetavil. Oba týmy se tak rozešly nerozhodně 2:2.

Ohlasy trenérů

"Sehráli jsme velice dobrý zápas, kterému na stranách obou celků nescházel pohyb a kvalita. Šli jsme do vedení, které jsme dokázali ještě navýšit, a zhruba do 35. minuty jsme kontrolovali hru. Bohužel, během dvou minuty přišly dva zkraty na naší straně a o příznivý stav jsme přišli. Poté jsme ztratili i kontrolu nad zápasem. Ve druhé půli jsme více drželi míč, ale do šancí jsme se dostávali velmi těžko. Oba celky se snažily strhnout vedení, přičemž nakonec asi nejblíže byli hosté, kteří v závěru neproměnili velkou příležitost. Velmi nás zlobily brejky v podání našeho hráče Teplého. Vlastní zápas hodnotím velmi pozitivně, hodně nám ukázal do dalších duelů," okomentoval zápas trenér Josef Vrzáček.
 
Související
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu