09.08.2015, Miroslav Fuks

FC Vysočina vs. Masopust, Tecl a spol.!

FC Vysočina vs. Masopust, Tecl a spol.!Fotbalová Vysočina touží po dalším překvapení! Se Spartou jihlavský tým vydřel bod, proti Jablonci půjde za výhrou! Přijďte svůj tým podpořit v souboji proti bývalým hvězdám FC Vysočina – Teclovi a Masopustovi! Pozor, zápas vypukne netradičně v pondělí 10. srpna od 19 hodin! Před utkáním bude na pokladnách stadiónu k dispozici dostatek vstupenek.

 

Zatímco po úvodním duelu proti Spartě se fotbalisté FC Vysočina dočkali velkého ocenění výkonu, tak po utkání ve Zlíně čelili zklamání fanoušků i vedení klubu. V čem asistent trenéra Roman Kučera s odstupem dnů spatřuje příčiny porážky proti Ševcům? „Utkání ve Zlíně jsme nezvládli. Před zápasem jsme si řekli, že soupeři musíme čelit agresivitou a bojovností, ovšem v reálu jsme v těchto aspektech zaostávali. Zlín nás vlastně porazil stejnými zbraněmi, jakými jsme čelili Spartě, tedy hlavně pohybem, nasazením a chutí do hry. Mysleli jsme si, že Zlín přehrajeme fotbalovostí, ovšem to se nám dařilo jen v některých pasážích zápasu. Nezastíráme, že jsme byli zklamaní z některých individuálních výkonů. Jedno je jisté – musíme zabrat! To, co zatím předvádíme, je prostě málo! A platí to pro nás všechny včetně trenérů,“ zdůraznil Kučera.

Proti Jablonci hrajete netradičně až v pondělí. Nakolik to ovlivnilo zaběhnutý předzápasový stereotyp týmu? Jak jste dlouhou pauzu mezi ligovými duely vyplnili? „Vždy platí, že po porážce je nejlepší hrát co nejdříve. S ohledem na pohárový program Jablonce to však není možné, tudíž jsme netradičně dlouhý týden vyplnili prací a tréninkem. Dalo nám to čas na důkladnou přípravu na nadcházejícího soupeře a mohli jsme se více zaměřit na technicko – taktické věci. Třeba dnes jsme se pečlivě věnovali standardním situacím. Věříme, že výkonem proti Jablonci napravíme špatný dojem ze Zlína a též z přípravy ve Velkém Meziříčí, kde jsme též podali nepřesvědčivý výkon,“ uvedl asistent trenéra.

Co byste řekl ke hře jabloneckého týmu? Jak jste viděl výkony Šilhavého svěřenců na prahu sezóny? „Všichni jsme ve čtvrtek večer viděli velmi dobrý výkon Jablonce proti Kodani, která se pravidelně pohybuje v evropských soutěžích. Jablonec vybojoval zasloužený postup. Na druhou stranu v posledním ligovém kole Jablonec doma proti Bohemians nepodal optimální výkon. Uvidíme, jak se náš nadcházející soupeř vyrovná s náročným programem a zda rozloží zátěž na více hráčů. V kádru na to má dostatek kvalitních fotbalistů a zastupitelnost. Čeká nás utkání proti špičkovému soupeři, proti jednomu z nejlepších českých týmů. Kvalitním týmovým výkonem dostaneme šanci napravit dojem ze Zlína,“ řekl Roman Kučera.

Atraktivitu utkání umocňuje start populárních jihlavských odchovanců Standy Tecla a Lukáše Masopusta v jabloneckém dresu. Představují pro jihlavské hráče motivaci navíc? „Nevím přesně, jak to budou vnímat naši hráči, ale před Standou a Lukášem je rozhodně zápas, ve kterém se budou chtít předvést v co nejlepším světle. Po čase se vrátí domů, přijdou se na ně podívat kamarádi a rodinní příslušníci. Budou mít velkou motivaci ukázat, že nyní působí v lepším klubu. Věřím, že přednosti našich bývalých hráčů dokážeme eliminovat. Snad bude pondělní utkání tahákem i pro naše fanoušky,“ doplnil asistent kouče Klusáčka.

Plánujete změny v sestavě? Které hráče budete v pondělí postrádat? „Zvažujeme, že v sestavě učiníme dvě změny. Zdravotní potíže mají Tlustý a Přeučil a nad jejich startem v pondělním zápase panuje otazník,“ informoval Roman Kučera.

Vzájemná bilance: 8 utkání 1 – 4 – 3   6 : 12

Ze vzájemných zápasů:

Jaro 15 - SYNOT liga: FC Vysočina Jihlava - FK Jablonec  1:1 (0:1)
Góly: 54. Šulek – 32. Crnkić
Sestavy: VYS: Hanuš – Kukoľ, Kryštůfek, Tlustý, Hybš – Marek, Kučera – Fulnek, Šulek (74. Harba), Vaculík (85. Kliment) – Mešanović (62. Marcin). JAB: Hrubý – Romera, Pernica, Beneš, Novák – Greguš, Hübschman – Kopic (69. Masopust), Pospíšil (90+1. Rossi), Crnkić (59. Mingazov) – Šabala.

Podzim 14 - SYNOT liga: FK Jablonec - FC Vysočina Jihlava  2:0 (1:0)
Góly: 24. a 50. Novák
Sestavy: JAB: Hrubý - Romera, Pernica, Kysela, Novák - Hübschman, Rossi - Kopic (82. Moulis), Pospíšil, Crnkić (77. Čížek) – Doležal (70. Kubista). VYS: Hanuš – Vidlička (71. Mlakić), Tlustý, Krejčí, Marek – Kučera, Jánoš - Kukoľ, Jungr (90. Fulnek), Vaculík – Harba (90. Duba).

Jaro 14 – Gambrinus liga: FK Jablonec - FC Vysočina Jihlava  3:0 (0:0)
Góly: 64. Beneš, 70. Doležal, 72. Čížek
Sestavy: JAB: Špit – Fantiš, Beneš, M. Kysela, Novák – Kubista, Loučka – Kopic, Čížek (88. Rossi), Moulis (72. Třešňák) – Hubník (63. Doležal). VYS: Hanuš – Marek, Šourek, Krejčí, Vepřek – Jánoš, Koloušek (74. Přeučil) – Masopust (30. Kosak, 60. Mikula), Kučera, Vaculík – Harba.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: -

Inkasované karty: 1 – Krejčí, Dvořák, Jánoš

Absence: Šourek (zranění), Tlustý a Přeučil (zranění?)

FK Jablonec

Pravděpodobná sestava: Hrubý – Karavajev, Pernica, Beneš, Novák – Hübschman, Greguš – Masopust, Pospíšil, Crnkić - Wágner.

Trenér: Jaroslav Šilhavý

Střelci: 2 – Wagner, 1 – Masopust, Karavajev, Greguš.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Bárta (přestup SK Sigma Olomouc), Jakovlev (přestup FK Zenit Sankt-Petěrburg / RUS), Karavajev (host. CSKA Moskva / RUS), Kubista (konec host. MFK Karviná), Trávník (přestup 1. FC Slovácko), Vukadinović (konec host. SK Slavia Praha), Hronek a Moulis (konec host. 1. FK Příbram), Tecl a Wágner (přestup FC Viktoria Plzeň).

Odchody: Kubista (host. FK Mladá Boleslav), Mišůn (přestup FC Vysočina Jihlava), Čížek (přestup Bohemians Praha 1905), Kopic (přestup FC Viktoria Plzeň), Moulis (přestup SK Sigma Olomouc), Šabala (konec host. Club Brugge KV / BEL)..

 
Související
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu