13.08.2015, Miroslav Fuks

Zúbek: V Edenu rozhodně nechceme opakovat výkon ze Zlína

Zúbek: V Edenu rozhodně nechceme opakovat výkon ze ZlínaKdo by to čekal. FC Vysočina má ze všech současných účastníků SYNOT ligy nejlepší bilanci proti jednomu z nejslavnějších českých klubů – Slavii Praha. Jihlava se v osmi vzájemných zápasech může chlubit pěti výhrami, jedinou porážkou a neporazitelností na půdě tohoto slavného pražského „S“. Podaří se fotbalistům FC Vysočina udržet tuto velice lichotivou vizitku i po nedělním velmi těžkém duelu v Edenu?

 

Výchozí situace se může zdát docela příznivá. Slavia už 4 prvoligové utkání (včetně posledního duelu uplynulého ročníku) čeká na vítězství, když v aktuální sezóně SYNOT ligy prohrála v Plzni, remizovala s Libercem a nestačila na Brno. Oba soupeře tak v aktuální tabulce dělí 3 body. Co si o šancích svého celku v nedělním utkání myslí asistent trenéra Marek Zúbek? „Nezajímá nás historie vzájemných soubojů. Koncentrujeme se na současný kádr Slavie, přičemž bychom se chtěli odrazit od našeho posledního utkání proti Jablonci, které nám vyšlo jak bodově, tak i herně. V Edenu toužíme sehrát výborný zápas a bodovat. Rozhodně nechceme opakovat špatný výkon ze Zlína,“ zdůraznil Zúbek.

Platí to, co řekl kouč Klusáček už na tiskovce po utkání s Jabloncem, že motivace hráčů je při utkání v Edenu vždy maximální? „S tím rozhodně souhlasím. Slavia je tradiční klub a pojem v českém fotbale. Navíc nastupuje na krásném stadiónu. To vše znamená ideální mix pro motivaci každého fotbalisty, který na Slavii nastupuje. My však musíme pracovat na tom, aby motivace hráčů byla maximální v každém prvoligovém utkání. Excesům tohoto typu se musíme vyvarovat,“ upozornil bývalý český reprezentant.

Co říci ke kádru sešívaných? Na které hráče a aspekty hry Slavie by chtěl upozornit? „Náš nadcházející soupeř disponuje velmi talentovaným a poměrně mladým mužstvem. Potenciál tohoto týmu rozhodně neodpovídá jeho současnému tabulkovému postavení a výsledkům. Velkou sílu Slavie představuje její ofenzíva v čele s ostrostřelcem Škodou a zkušeným Pitákem. Rád bych upozornil i na výkony exjihlavského Mikuly, který v poslední době předvádí hodně vysoký standard,“ řekl jihlavský asistent.

Rozšířila se vám marodka, tudíž je na místě otázka, s kterými fotbalisty na Slavii nemůžete počítat? Uvažujete o změnách v sestavě? „Nadále bohužel platí, že dlouhodobě zraněného Šourka, který teprve začal s individuálním tréninkem, na marodku doplnili Jánoš, Tlustý a Přeučil, kteří mají svalové potíže. Jejich absence by měla být v řádu týdnu. Co se týče naší sestavy, tak u nás rozhodně neplatí pravidlo, že vítězná jedenáctka se nemění. Základní sestavu hodláme složit s ohledem na naše taktické záměry a hru soupeře. Slavii půjde v nedělním duelu o hodně a my musíme být na toto utkání maximálně připravení a koncentrovaní,“ naznačil Marek Zúbek.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a Slavie Praha: 8 utkání  5 – 2 – 1   10 : 9

Poslední vzájemné utkání: 18.4.2015 - Proti Dukle Praha se to nepodařilo, ovšem na půdě pražské Slavie už ano! Fotbalisté FC Vysočina potvrdili svoji skvělou bilanci proti sešívaným, výsledkově navlas zopakovali svoji rok starou výhru v Edenu a po 24. kole SYNOT ligy se dostali na velmi příjemnou metu 30 bodů! Vysočina si na Slavii připsala zaslouženou výhru 1:2 (0:0), když cestu k velmi cenným třem bodům dláždily trefy Petera Šulka a Tomáše Kučera. Za Slavii pouze snižoval Diop.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 1 – Jungr.

Inkasované karty: 1 – Krejčí, Dvořák, Jánoš, Kukoľ

Absence: Šourek, Tlustý, Jánoš a Přeučil (zranění)

SK Slavia Praha

Trenér: Dušan Uhrin ml.

Střelci: 2 – Škoda, 1 - Mikula.

Sestava v posledním utkání: Berkovec – Dostál (69. Voltr), Bílek, Deli, Jablonský – Souček, Hrubý (84. Bazal) – Mikula, Piták, Zmrhal (46. Černý) – Škoda.

Letní změny v kádru:

Příchody: M.Vukadinović (host. FK Mladá Boleslav), Voltr (přestup FK Viktoria Žižkov), Jablonský (přestup FK Jablonec), Bazal a Souček (konec host. FK Viktoria Žižkov), Řehák (konec host. FK Kolín).

Odchody: Tamás (konec host. AC Milán), V.Vukadinović (konec host. FK Jablonec), Baéz (host. FC Spartak Trnava / SK), Prošek (host. FK Baník Sokolov), Rakovan (přestup FC Vysočina Jihlava), Boudjemaa (konec smlouvy).

 
Související
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu