05.09.2006, iDnes.cz - Jan Salichov

Opojení vystřídala v Jihlavě kocovina

Opojení vystřídala v Jihlavě kocovinaJIHLAVA - Stačilo devět dní, tři soutěžní utkání a sladké opojení ze slibného úvodu sezony vystřídala na Vysočině hořká kocovina. Po úvodních třech ligových vítězstvích nad Ústí nad Labem, Hlučínem a HFK Olomouc totiž jihlavští fotbalisté třikrát v řadě odešli ze hřiště poraženi.

 
Po porážce od Jakubčovic a následném středečním vypadnutí z domácího poháru Vysočina v neděli prohrála i v dalším důležitém duelu, doma se Žižkovem.

"Před utkáním jsem hráče nabádal, že zatím šlo o dvě porážky ve dvou rozdílných soutěžích. A že jsme v lize ze čtyř zápasů prohráli jen jeden. Teď je ale naše situace jiná," přiznal po porážce 0:1 jihlavský trenér Milan Bokša.

Všechny dosavadní porážky přitom mají podle zkušeného kouče Vysočiny tři stejné příčiny: 1. hrubá chyba v rozehrávce 2. neúčinné standardní situace 3. nekvalitní finální přihrávka.

"Už třetí zápas po sobě jsme udělali hrubou chybu v rozehrávce. Naopak standardní situace se nám nedaří zahrávat tak dobře, jako předtím. Navíc nám chybí přesná finální přihrávka," lituje Bokša. "Přitom těch slibných příležitostí bylo hodně. Jenže naše poslední přihrávka nemá nikdy tu patřičnou úroveň."

Jediná branka vyrovnaného utkání padla v 52. minutě. Po Vojtíškově zbytečné zpětné přihrávce odkopl jihlavský brankář Rzeszoto míč přímo hráči soupeře. Následovalo rychlé přečíslení, jež po přihrávce Kušníra zakončil hokejovým blafákem Novotný. Svou čtvrtou trefou sezony se dotáhl na dosavadního lídra střelecké tabulky, hradeckého Duchniče.

Jen o čtyři minuty později mohl vyrovnat ve své druhé šanci zápasu domácí záložník Demeter, ale při dorážce Kadlecovy střely pálil nad Bartalského branku. "Ta neúspěšná dorážka mě hodně mrzí, protože nás mohla vrátit do zápasu. A mohlo to dopadnout úplně jinak," litoval Michal Demeter.

Díky zaváhání ostatních soupeřů z čela tabulky však Jihlava před porážku zůstala třetí. V pátek hraje ve Vítkovicích.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu