04.09.2015, Miroslav Fuks

Klusáček: Věřím, že poslední facka padla na úrodnou půdu

Klusáček: Věřím, že poslední facka padla na úrodnou půduFotbalistům FC Vysočina dnes skončil dvoutýdenní tréninkový cyklus bez ligových zápasů, který umožnila probíhající reprezentační pauza. Od pondělí už jihlavský tým najede na běžný režim před ligovým duelem v Olomouci, ovšem ještě předtím jsme o aktuální rozhovor požádali trenéra Luďka Klusáčka.

 

Jak tým tuto tradiční přestávku na přelomu srpna a září vyplnil? Na co jste se zaměřili?

Původní plán byl odehrát větší počet přípravných zápasů, abychom se mohli zaměřit na vyzkoušení některých herních prvků. Zatímco v prvním týdnu jsme odehráli pohárový duel se Starou Říší a alespoň modelové utkání s juniorkou, tak v tomto končícím týdnu jsme soupeře nenalezli. Zkusili jsme mnoho klubů od I. ligy po divizi a velmi nás zarazilo, že žádný z oslovených týmů nechtěl hrát. Zejména týmy z nižších soutěží měly problém dát kádr vůbec dohromady. Tento herní záměr tedy příliš nevyšel, tudíž jsme intenzivně trénovali. Minulý týden byl primárně zaměřen na objemovou zátěž a během tohoto týdne byly naše tréninkové jednotky orientované na vytrvalost a sílu.

V rámci uplynulých dnů mužstvo sehrálo dva duely, v nichž ale herně nepřesvědčilo. Čím si vysvětlujete výkony v poháru proti Staré Říši a následně v modelovém utkání proti juniorce?

Jedním z důvodů nepochybně bylo množství změn v sestavě. Bez ohledu na ně však naše výkony měly být mnohem lepší. Zejména hra předvedená v duelu s naší juniorkou se mi nelíbila vůbec, to bylo velké zklamání. Někteří hráči tento zápas odflákli, což jsme si s nimi už vyříkali. Ukazuje se, že pokud tým něco podcení nebo herně zaváhá, tak může mít problémy i se soupeři z nižší soutěže. Na druhou stranu může taková facka sehrát pozitivní úlohu, pokud padne na úrodnou půdu. Věřím, že tomu tak v našem případě bude.

Začíná se vám vyprazdňovat marodka? Jak je na tom gólman Honza Hanuš?

Honza Hanuš se zranil při středečním dopoledním tréninku, když si vykloubil prsteníček na pravé ruce. Dostal termodlahu a zatím je předčasné predikovat, na jak dlouho bude mimo hru. Lze však předpokládat, že do utkání v Olomouci ještě k dispozici nebude. Dlouhodobě zraněný stoper Ondřej Šourek zatím trénuje pouze individuálně pod dohledem kondičního trenéra. Nejistý je též start Marcina, který musel předčasně odstoupit z pohárového utkání ve Staré Říši a v Bratislavě podstoupil důkladné vyšetření. Jeho výsledky ještě neznáme. Svalová zranění Tlustého, Jánoše a Přeučila se postupně zlepšují, ale zatím není příliš čitelné, kdy budou plně připravení do zápasu. Zatím nejsou stoprocentně zapojení do tréninkového procesu.

Máte už v hlavě zápas na Sigmě? Co od něj očekáváte?

Půjde o velmi důležité utkání. Když to přeženu, tak nás čeká boj o přežití. Tento duel hodně napoví, kdo si do dalších bojů tabulkově a bodově pomůže. V hlavě si toto utkání trochu přehrávám, ovšem vzhledem ke zraněním a hráčům na reprezentačních srazech se na něj začnu plně zaměřovat až od počátku příštího týdne.

Mimochodem, jak se Vám líbil čtvrteční Den fanoušků?

Byl jsem velmi mile překvapen, kolik lidí přišlo. Vnímal jsem, že podobně příjemně zaskočení byli i hráči, kteří si akci a zájem veřejnosti užili. Potěšilo mne, kolik dorazilo dětí. Snad jim taková akce může pomoci k tomu, aby se věnovali fotbalu a jednou třeba oblékli i dres prvního týmu FC Vysočina..

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu