12.09.2015, Miroslav Fuks

Luděk Klusáček: Bodu jsme byli blízko, nemáme však nic

Luděk Klusáček: Bodu jsme byli blízko, nemáme však nicSigma Olomouc v tomto zápase byla k poražení. Jenže fotbalisté FC Vysočina její nervozity nevyužili a po nepřesvědčivém výkonu na Andrově stadiónu 2:1 podlehli. Jihlavské ofenzivní vzepjetí v závěrečné desetiminutovce alespoň vyrovnání nepřineslo. Jak se zápas líbil trenérovi Luďku Klusáčkovi?

 

„Ráz zápasu poměrně významně ovlivnilo postavení obou týmů v tabulce. Bylo nervózní, hodně opatrné a obě mužstva hrála spíše na jistotu. Prakticky až do 55. minuty se toho moc nedělo, hra probíhala zejména ve středu pole a diváci si duel moc neužívali. Až po úvodní brance Olomouce se začal hrát dobrý fotbal. Tento gól hodně napověděl, bohužel z našeho pohledu brzy přišel druhý úspěch domácího týmu. Poté jsme už neměli co ztratit a začali jsme hrát odvážněji. Jistě nám pomohla i střídání. Díky brance Mešanoviće jsme se poměrně brzy vrátili do hry a domácí znervózněli. Přes tři velké příležitosti v závěru utkání v podání Dvořáka, Jungra a též gólmana Hanuše jsme ale na vyrovnání nedosáhli. Alespoň bodu jsme byli blízko, místo něj se však na Vysočinu vracíme s prázdnou,“ řekl ve svém úvodním komentáři Klusáček.

Hostující lodivod neskrýval zklamání z porážky: „Byl jsem přesvědčen, že jsme schopní na Hané zvítězit. A úroveň utkání mi to potvrdila. Věřím, že kdybychom my dokázali vstřelit první branku, tak bychom utkání dokázali dovézt do vítězného konce. Ale to je všechno jen kdyby, na které se fotbal nehraje. Před námi je velice důležité páteční domácí utkání proti Dukle Praha, v němž musíme bodovat naplno.“

Útočník Muris Mešanović zaznamenal svoji první trefu v sezóně. Na bodový import pro hráče v bílém však nestačila. Bosenský fotbalista po utkání logicky neměl důvod ke spokojenosti: „Takové góly jsou o prvním gólu. My však začneme hrát až poté, co jako první inkasujeme. Pak se to těžko dohání. Olomouc asi dnes více chtělo, u nás jsem takové chtění neviděl. Není to z naší strany ono, musíme hodně přidat. Z porážky jsme samozřejmě zklamaní. Sice je za námi teprve šesté kolo, ale musíme si uvědomit, že současnou bídnou bilanci musíme rychle zlomit, protože takto to dál nepůjde.“

Jak okomentoval svůj premiérový gól v sezóně? „Pavel Dvořák mi míč krásně posunul mezi stopery, ještě jsem si ho posunul a snažil jsem se trefit po zemi. Myslím, že to gólmanovi šlo mezi nohy. Díky snížení jsme se poté dostali do tlaku, bohužel to na bodový zisk nestačilo. Škoda, že jsme neměli více štěstí při závěrečném tlaku a sérii nebezpečných rohových kopů. Jsem alespoň rád, že jsem se konečně trefil,“ uvedl Mešanović.

Pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně nabízí Youtube kanál Ježour TV. Krom komentářů trenérů Luďka Klusáčka a Leoše Kalvody z tiskové konference přinášíme i slova střelce naší jediné branky Murise Mešanoviće.


 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu