18.09.2015, Redakce

Vysočina vydřela cenný bod proti Dukle Praha

Vysočina vydřela cenný bod proti Dukle PrahaNa stadiónu v Jiráskově ulici se v páteční podvečer hrál velmi atraktivní zápas. Vysočina pod novým trenérským vedením mocně toužila po vítězství nad Duklou, kterou jí dokázal přiblížit úvodní brankou Mešanović. Domácí obrana v čele se skvělým Hanušem dlouho čelila útokům výborně hrajícího soupeře. V rozmezí 72. a 74. minuty však dvakrát kapitulovala. Jihlavský tým ale dokázal zabojovat a byl to znovu Mešanović, jenž v závěru srovnal na 2:2. Domácí mohli dokonce i vyhrát, ale Dvořák svoje šance nevyužil.

 
FC VysočinaFC Vysočina
7.kolo, pátek 18.9.2015, 18:00
2:2
(1:0)
Dukla PrahaDukla Praha
 
Góly: 10. Mešanović, 81. Mešanović – 72. Přikryl, 74. Krmenčík.
ŽK: Štetina, Čajić.
Rozhodčí: Jech – Blažej, Ratajová.
Diváci: 2893
FC Vysočina: Hanuš – Kukoľ, Kryštůfek, Krejčí, Mišůn – Marek, Jánoš (73. Demeter) – Fulnek, Šulek (79. Dvořák), Vaculík (75. Jungr) – Mešanović. Náhradníci: Rakovan – Opluštil, Přeučil, Batioja. Trenér: Milan Bokša.
Dukla Praha: Rada – Miloševič, Jeřábek, Štetina, Vrzal – Považanec (63. Mareš), Mar.Hanousek – Berger, Čajić (46. Tetour), Přikryl - Beauguel (70. Krmenčík). Náhradníci: Chudý – Mat.Hanousek, Kovaľ, Jurendić. Trenér: Luboš Kozel.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Nově ustanovený kouč Milan Bokša se svými kolegy určil základní jedenáctku, která se hned na třech místech lišila od té, která vyběhla v Olomouci. Ve středu pole se místo Jungra objevil Jánoš, na kraji zálohy Fulnek nahradil Batioju a na hrotu útoku dostal místo Dvořáka šanci Mešanović.

Úvodní minuty nedaly tušit, že si diváci užijí strhující a kvalitní fotbalovou podívanou s řadou gólových šancí. Vše odstartovala 9. minuta, kdy Fulnek poslal střílený centr z levé strany a Mešanovićovi scházelo jen velmi málo, aby balón tečoval do sítě. O minutu později se Vaculík výborně uvolnil na pravém křídle a neméně dobře vyslal za obranu nabíhajícího Mešanoviće. Ten se s míčem dostal do poměrně velkého úhlu, přesto s pomocí odrazu od tyče dokázal přesně trefit prostor mezi gólmanem Radou a pravou tyčkou. Vysočina se tak ujala vedení 1:0. Dukla zahrozila ve 13. minutě, kdy se Beauguel snažil tečovat střílený centr Bergera do sítě. Hanuš však byl na místě. V 19. minutě se pokoušel o vtipné zakončení patou Mešanović po přihrávce Fulneka, ale prostor branky minul. Dukla častěji držela míč, ale do velké šance se dlouho nemohla dostat. Vyrovnáno mohlo být v 36. minutě, kdy za vápnem parádně napřáhl ke střele Přikryl, ale gólman Jihlavy Hanuš dokázal míč famózně vytěsnit na spojnici, od níž se kulatý nesmysl odrazil zpět do pole. Tentýž hráč nebezpečně chvíli poté střílel z hranice vápna, ale Hanuše nepřekvapil.

Ve druhém dějství jako první zahrozila Vysočina, když se Mešanović ve 49. minutě nadějně probil do vápna, ale do koncovky se nakonec nedostal. Na druhé straně Hanousek protáhl střelou z pětadvaceti metrů Hanuše, ovšem získal jen roh. Pěkný projektil vypustil na druhé straně v 54. minutě i Jánoš a gólman Rada míč dokázal vyrazit. Jánoš byl nadále při střelecké chuti a tak rychlý kontr v 59. minutě zakončoval pro změnu technicky. Rada jeho pokus vyrazil na roh. Z něj se k hlavičce dostal Vaculík a následný odražený míč znovu Jánoš nedokázal propálit přes hradbu těl ve žlutých dresech. Dukla však více držela míč a tlačila se před jihlavskou branku. V 64. minutě měl po centru z levé strany velkou šanci Tetour, ale v nadějné pozici přestřelil. Dukla byla blízko vyrovnání i v 68. minutě, ale proti byl jihlavský mág Hanuš, který zneškodnil šanci Přikryla a vyrazil i následnou střelu Mareše. Vyrovnání se Pražané dočkali v 72. minutě, kdy Hanuše ve vápně propálil Přikryl, jenž si na zadní tyči našel centr Miloševiće – 1:1. Za necelé dvě minuty dokonala Dukla obrat. Po centru ze strany se kousek za penaltou elegantně položil do vzduchu Krmenčík a povedenými nůžkami zamířil přímo do šibenice – 1:2. Vysočina sebrala všechny fyzické a morální síly a vrhla se do boje o vyrovnání. V 81. minutě si míč na levé straně vyměnili Fulnek a Mišůn a první jmenovaný poté vyslal centr do vápna, který Mešanović šikovně tečoval hlavou na zadní tyč pod břevno – 2:2. Napínavý závěr mohl přinést tři body spíše domácímu celku. V 84. minutě pohotově střílel po centru Kukoľa Dvořák, ale Rada vytáhl fantastický zákrok. V 87. minutě si Fulnek navedl míč do vápna, ovšem střela mu nesedla ideálně a Rada ho dokázal vyrazit na roh. Na následný Demeterův centr od rohového praporku si vyskočil Dvořák, ale hlavičkoval jen těsně nad břevno. V závěru se ještě k brejku rozběhl Krmenčík, nahrál do křídla Štětinovi, ten ale tísněn Kukoľem a nemohl Hanuše prostřelit. Vyhrát mohly oba týmy, ale nakonec se v pohledném duelu zrodila asi remíza.

Hráč utkání za FC Vysočina: 1. Jan Hanuš 41%, 2. Muris Mešanović 33%, 3. Adam Jánoš 6%, 4. Lukáš Vaculík 4%, 5. Jiří Krejčí 4%, 6. Vladimír Kukoľ 4%, 7. Lukáš Kryštůfek 4%, 8. Milan Mišůn 2%, 9. Jakub Fulnek 2%.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
7.kolo | FC Vysočina - Dukla Praha | 2:2
21.kolo | Dukla Praha - FC Vysočina | 0:1
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu