22.09.2015, Miroslav Fuks

Vysočina chce ve Znojmě vybojovat postup do osmifinále

Vysočina chce ve Znojmě vybojovat postup do osmifinálePo utrápeném postupu přes divizní Starou Říši je před fotbalisty FC Vysočina další duel MOL Cupu. Ve středu 23. září se od 18:00 hodin představí na zrekonstruovaném stadiónu ve Znojmě proti místnímu druholigovému celku. Tradiční derby regionálních rivalům bude zároveň bitvou o postup mezi 16 nejlepších celků národního poháru.

 

Pohárové osmifinále je na programu na přelomu října a listopadu. Dvojice soupeřů budou vylosovány a o postupujících už rozhodne dvojzápas. To však hodně předbíháme. Jihlavu totiž ve středu čeká velmi náročná překážka. Motivovaný soupeř, jemuž se na domácím stadiónu daří a právem náleží mezi nejlepší celky FNL. Tým trenérů Petra Uličného a Radima Kučery sice v sobotu prohrál v důležitém utkání v Sokolově (1:0), přesto mu po sedmi odehraných kolech druhé nejvyšší soutěže náleží 4. příčka se ziskem 13 bodů. V kádru Znojma figuruje i několik fotbalistů, kteří prošli FC Vysočina – útočník Rostislav Šamánek a obránci Tomáš Cihlář, Roman Hříbek a David Helísek. Právě tato trojice krajních beků oblékala modro-bílý dres i v památném ročníku 2013/14, kdy Znojmo premiérové působilo v SYNOT lize. Ze stávající sestavy tuto sezónu dále pamatují už jen tehdy třetí gólman Doleček, stoper Odehnal a středopolař Okleštěk.

Asistent trenéra Roman Kučera si moc dobře uvědomuje, že Vysočinu ve středu čeká velmi těžký duel. „Před námi je velmi těžký a divácky atraktivní duel. Věřím, že nic nepodceníme a dovedeme ho k postupu. Od toho se odvíjí příprava na utkání, taktika i naše sestava. Bez maximálního soustředění a koncentrace v něm nemůžeme uspět. Dostatečným varováním by pro nás mělo být utkání ve Staré Říši či vyřazení ve Znojmě před šesti lety. Čeká nás kvalitní soupeř, který v této sezóně prohrál jediný zápas a doma porazil Hradec Králové, Třinec a remizoval s Karvinou. Znojmo disponuje ofenzivně laděným týmem a konsolidovanou sestavou, hraje kombinačně a zahrává velice nebezpečné standardní situace. Pozor si musíme dát na oba útočníky Žondru a Šamánka.“

Hodláme dát ve Znojmě šanci fotbalistů, kteří v pátek proti Dukle nefigurovali v základní sestavě? „I s ohledem na fakt, že již v sobotu hrajeme důležitý duel v Příbrami, o změnách v sestavě uvažujeme, ovšem nemůžeme opět vybírat ze všech hráčů. Problémy s kotníkem má Nerad, svalové potíže nadále trápí Tlustého, v plné tréninkové zátěži ještě není Marcin a Šourek stále trénuje jen individuálně,“ informoval Kučera.

Realizační tým prošel v minulém týdnu významnými změnami. Můžete nám přiblížit rozdělení vašich kompetencí? „Mohu potvrdit slova pana Bokši z tiskové konference po utkání s Duklou. Můj mandát je nyní nepochybně výrazně silnější, než při předchozím složení realizačního týmu. Mám přímý vliv na obsah a formy tréninků i přípravu mužstva, ovšem mé kroky podléhají konzultaci a schválení pana Bokši, který je hlavním koučem a sportovním ředitelem v jedné osobě. Věřím, že tento model spolupráce bude fungovat. Až čas samozřejmě ukáže, zda jsme jej nastavili správně. Rozhodnou za nás výsledky a předvedená hra. Já jsem však v tomto směru optimistou,“ zdůraznil asistent trenéra.

Čemu se bude primárně věnovat nově ustanovený asistent Pavel Procházka? „Pavel je zkušený trenér, s nímž jsem dlouhé roky v kontaktu, a řadu let jsme spolu pracovali. Díky tomu, že dobře zná mé postupy a způsob práce, tak mu nemusím nic dlouze vysvětlovat, což beru to jako velkou výhodu. Pavel by se měl zaměřovat na průpravné části tréninkových jednotek a též na individuální tréninky,“ doplnil Roman Kučera.

Poslední vzájemné ligové utkání: 22.2.2014 - Fotbalisté FC Vysočina v Brně, kde našel exil 1.SC Znojmo, vstoupili potřetí v historii klubu do jarní části Gambrinus ligy. A potřetí jejich prolog do sezóny skončil bezbrankovou remízou 0:0. V první půli byli opticky lepší domácí, ve druhém dějství měla převahu Jihlava. Největší šanci utkání nabídla poslední minuta, kdy hostujícím hráčům nebylo přáno tři body strhnout na svoji stranu.

Poslední vzájemné pohárové utkání: 2.9.2009 - Cesta FC Vysočina Ondrášovka Cupem skončila ostudně už ve 2. kole. Jihlavský tým ve Znojmě předvedl tragickou úvodní čtvrthodinu, během níž inkasoval a přišel o vyloučeného Tlustého. Domácí třetiligový celek byl na koni, v závěru půle ještě přidal druhou branku a ve druhé části přežil několik velkých šancí hostí. Nakonec se tak po zásluze radoval z vítězství 2:0 a šance přivítat v dalším kole 1.FC Slovácko.

1.SC Znojmo FK

Střelci ve FNL: 3 – Šamánek, Žondra, 2 – Nepožitek, Okleštěk, Šumbera, 1 – Njire, Ledecký.

Sestava v posledním utkání: Veselý – Helísek, Mezlík, Odehnal, Cihlář – Šumbera (64. Stáňa), Nepožitek, Okleštěk, Njire (46. Ledecký) – Žondra, Šamánek (80. Lapeš).

Letní změny v kádru:

Odchody: Pázler (přestup FC Hradec Králové), Lacko (přestup FC Zbrojovka Brno), Ilizi (přestup Békéscsaba / MAĎ), Levai (hostování v jednání), Dreksa a Svozil (konec host. SK Sigma Olomouc)

Příchody: R.Mezlík (přestup 1. FC Slovácko), Šumbera, Lapeš a Zezula (přestup FC Zbrojovka Brno), Veselý (host. FC Zbrojovka Brno), Serenkov (Zenit Petrohrad B / RUS), Šamánek (host. FK Baník Sokolov), Nepožitek (host. SK Sigma Olomouc), Kostorek (host. 1. FK Příbram), Pokorný a Nehyba (přeřazeni z juniorky).

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu