09.09.2006, Miroslav Fuks

Bokša: „Musíme celou situaci v klidu vyhodnotit a analyzovat“

Bokša: „Musíme celou situaci v klidu vyhodnotit a analyzovat“Den po utkání ve Vítkovicích nebylo trenérovi Milanovi Bokšovi příliš do řeči, přesto byl ochoten rozhovořit se o současné nepříjemné situaci týmu.

Jsem si vědom, že fanoušci jsou z našich posledních výkonů a výsledků znepokojeni a že logicky vyžadují vysvětlení.

 
V čem spatřujete příčiny porážky ve Vítkovicích?

Tentokráte jsme se vyvarovali negativních aspektů z předchozích duelů, tedy hrubých chyb v rozehrávce a dokázali jsme vstřelit kýžený úvodní gól. Přesto jsme nakonec prohráli. Chyba totiž byla a je někde jinde. Někteří naši hráči totiž chtějí hrát pouze s balónem a zapomínají na to, že míč je třeba v tvrdých soubojích nejdříve získat a vybojovat. Navíc jsme opět neproměnili gólové šance a místo vedení 2:0 jsme soupeři umožnili vyrovnání.

Nepomohlo ani zařazení defenzivnějšího Demetera do středu zálohy?

K tomu bych chtěl říci, že toto složení zálohy s Lovětínským na levém kraji bylo vynuceno zraněním Cihláře na předzápasovém tréninku. Navíc i Demeter náleží do úzké zhruba čtrnáctičlenné skupiny hráčů, která odehrála dosavadní zápasy, tudíž nelze mluvit o výrazné změně v sestavě. Právě tito fotbalisté nesou společně se mnou zodpovědnost za současné výsledky.

Kudy vidíte cestu ven?

Společně s vedením klubu si nyní musíme v klidu sednout a celou situaci vyhodnotit, analyzovat a udělat správná rozhodnutí. Nemyslím si, že tresty či pokuty by byly nejúčinnější formou. Spíše se musíme zamyslet nad tím, kteří hráči podávají odpovídající výkony, plní naše záměry a mají prvoligové předpoklady.

Doporučil byste ještě před koncem přestupního termínu doplnění kádru?

Jsem přesvědčen, že situace doplnění mužstva vyžaduje. Cest je však více. Myslím si, že vhodné hráče můžeme nalézt mezi hráči, kteří doposud mnoho šancí nedostali a nebo zatím působí v juniorce. A nebo musíme formou přestupu či hostování získat nové tváře ochotné na hřišti tvrdě pracovat.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu