15.10.2015, Miroslav Fuks

Pavel Procházka: Síla Teplic spočívá v ofenzivní fázi

Pavel Procházka: Síla Teplic spočívá v ofenzivní fáziPřed necelým rokem Vysočina sehrála v Teplicích výborný zápas, díky kterému dosáhla na historicky první ligové vítězství proti tomuto severočeskému celku. V sobotu 17. října od 17:00 hodin se jihlavský tým znovu představí na stadiónu Na Stínadlech s cílem přerušit výsledkové neúspěchy posledních kol a vybojovat první bodový zisk na venkovní půdě v probíhajícím ročníku SYNOT ligy.

 

Proti FC Vysočina se postaví 6. celek tabulky, jenž v dosavadních 9 duelech získal cenných 14 bodů. Možná nejlepší výkon si Teplice schovaly na poslední kolo, kdy v Brně dominovaly a zvítězily 0:4. Jak současnou teplickou formu a sílu vnímá asistent trenéra Pavel Procházka? „Osobně jsem v Brně sledoval výborný ofenzivní výkon Teplic. Brno mohlo hostujícímu týmu poděkovat, že nešel za větším počtem vstřelených branek. Šancí na to měl dost.“

Na které hráče soupeře byste chtěl upozornit? „Musím zopakovat, že Teplice jsou velice silné v ofenzivní fázi. Ve vynikající formě hraje Vachoušek, jenž tvoří hru, hodně běhá a je též gólově efektivní. Ještě lépe si v posledních kolech vede křídelník Fillo, na kterého si musíme dát velký pozor. Na hrotu pracuje pro tým Potočný, který udrží míč a chodí do soubojů. Útok kvalitně doplňují Breite nebo Vondrášek,“ byl konkrétní Procházka.

V probíhajícím ročníku SYNOT ligy jsou jihlavské výkony na hřištích soupeřů mírně řečeno nepřesvědčivé. Co udělat s tím, aby v tomto ohledu nastalo zlepšení? „Výpadek z Příbrami, kdy jsme za 20 minut třikrát inkasovali a byli jsme jak opaření, se už nesmí opakovat. Na duel v Teplicích se celý týden poctivě připravujeme. Věříme, že podáme diametrálně odlišný výkon a z Teplic se nebudeme vracet s prázdnou,“ uvedl asistent trenéra.

Po sobotní pohárové prohře s Olomoucí se na tým snesla značná kritika. Odrazila se nějak do kabiny „áčka“? Jak jste tento zápas vyhodnotili? „K hráčům jsme byli velmi kritičtí. Hlavně v první jsme podali bezkrevný výkon, v němž bylo jen málo fotbalového. Pohárové utkání obecně nemělo vysokou úroveň. V kabině jsme si tento duel intenzivně vyříkali. Doufáme, že naše slova padla na úrodnou půdu,“ zdůraznil Pavel Procházka.

V jakém stavu je marodka týmu? S kterými fotbalisty v Teplicích nemůžete počítat? „Marcin zatím pouze rehabilituje, Šulek a Kukoľ se postupně zapojují do tréninků s týmem, ale na Teplice ještě nebudou nachystaní. S mančaftem už po vleklém zranění trénuje Šourek, ale v jeho případě je nasazení do ligových zápasů ještě otázkou několika týdnů. Naopak už je do utkání připraven Tlustý,“ informoval Procházka.

Mimochodem, jak jste se sžil s prací u prvního týmu? Máte už pevně stanovené úkoly a kompetence? „Myslím, že v tomto ohledu nebyl žádný problém. S Romanem Kučerou jsem dlouhodobě spolupracoval a s panem Bokšou jsem rychle nalezl společnou řeč. Každý víme, co máme dělat a jaké jsou naše úkoly a povinnosti. Troufám si říci, že naše vzájemná kooperace si velmi dobře sedla. Osobně jsem strašně rád, že jsem dostal možnost pracovat u prvního týmu. Představuje to pro mne velkou osobní výzvu. Těší mne, že znovu mohu pracovat s řadou hráčů, kteří mi v mládežnických týmech FC Vysočina prošli pod rukama. Moc bych si přál, abychom se v brzké době dočkali tolik potřebných bodových zisků, které by nám daly větší klid do další práce,“ řekl závěrem asistent trenéra Procházka.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a FK Teplice: 8 utkání 1 – 2 – 5  9 : 19

Poslední vzájemné utkání: 9.4.2015 - I po dnešním duelu SYNOT ligy bohužel platí, že Teplice z Jihlavy neodjíždí s prázdnou. Týmu kouče Petra Rady se podařila odveta za podzimní porážku na Stínadlech a díky brance Jakuba Hory zvítězil 0:1. Vysočina nastoupila ve výrazně pozměněné sestavě, které rozhodně nechyběla snaha, ovšem sympatický výkon a herní aktivita jihlavského celku bodový zisk nepřinesly. Sen o ataku 5. příčky se tak pravděpodobně rozplynul.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 5 - Mešanović 1 – Jungr, Kukoľ, Mišůn.

Inkasované karty: 3 – Kukoľ, 2 - Hanuš, Dvořák, 1 – Mešanović, Krejčí, Jánoš, Mišůn, Šulek, Kryštůfek

Absence: Šulek, Kukoľ a Marcin (zranění), Šourek (po zranění)

FK Teplice

Trenér: David Vavruška

Střelci: 6 – Fillo, 3 – Vachoušek, Lüftner, 2 – Vondrášek, 1 – Potočný, Ljevaković, Jablonský, Táborský.

Sestava v posledním utkání: Grigar - Hora, Lüftner, D. Jablonský, Krob - Ljevakovič - Vondrášek (89. Dressler), Breite, Vachoušek (86. Kodeš), Fillo - Potočný (78. Bratanović).

Letní změny v kádru:

Příchody: Drame (host. AB Béziers / FRA), Dressler (přestup FK Viktoria Žižkov), Novotný (přestup FC Slovan Liberec), Melunović a Krátký (konec host. FK Ústí nad Labem), Breite (přestup FK Varnsdorf), Fillo (přestup FC Viktoria Plzeň), bratanović (konec host. Bohemians Praha 1905)

Odchody: Litsingi (přestup AC Sparta Praha), Mozol (host. FK Fotbal Třinec), Vůch a Stratil (konec host. FC Viktoria Plzeň), Melunović (přestup FO ŽP Šport Podbrezová).

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu