17.10.2015, Miroslav Fuks

Milan Bokša: Věřili jsme, že se do šancí dostaneme a jsme schopní uspět

Milan Bokša: Věřili jsme, že se do šancí dostaneme a jsme schopní uspětKonečně! Fotbalisté FC Vysočina si vzpomněli na své bojovné výkony a bodové zisky ze stadiónů soupeřů v uplynulém ročníku SYNOT ligy a v Teplicích vyválčili velmi cenné a povzbudivé vítězství. První bodový import musel velice potěšit exteplického kouče Milana Bokšu v jihlavských službách, jenž si Na Stínadlech užil první vítězství po návratu na prvoligovou lavičku.

 

„Myslím, že jsme sledovali velmi vyrovnané utkání. Zejména v prvním poločase. Pro diváky byla trochu smůla, že jsme neviděli mnoho gólových příležitostí. Na druhou stranu nelze ani jednomu z mužstev upřít snahu a vůli strhnout vítězství na svoji stranu. Druhý poločas byl mnohem dramatičtější, když jsme zejména zhruba v jeho půlce museli čelit soustavnějšímu tlaku soupeře. Teplice v této fázi měli několik možností hlavně ze standardních situací. Pro nás bylo obrovsky cenné, že jsme tyto momenty zvládli a postupně jsme znovu dokázali eliminovat útočnou sílu domácích. Nakonec jsme se sami dokázali v závěru prosadit v útoku. Věřil jsem, že naše čtyřčlenná útočná vozba bude schopná obranu soupeře zaskočit a že se do šancí dostaneme. Přestože o výsledku rozhodla „jenom“ penalta, tak i poté, kdy se Teplice vrhly do útočení, jsme měli další příležitosti, kdy jsme mohli náš cenný tříbodový zisk pojistit. Naše taktika k zápasu vyšla ze sledování posledních dvou duelu Teplic s Baníkem a v Brně. Věděli jsme, že se soupeře nesmíme bát. Jednak v obraně, abychom odolali jejich síle v útoku, druhak v útoku, abychom se nebáli hrát. Myslím, že obojí se podařilo. Viděli jsme obrovsky obětavé výkony všech hráčů v defenzivě a navíc jsme byli schopní kombinovat a udržet míč na zemi, čímž jsme domácí v určitých pasážích zápasu zaskočili. Přesto si myslím, že tým má v útoku větší sílu, než předvedl v Teplicích,“ řekl Bokša na pozápasové tiskovce.

Hostující lodivod okomentoval i střídání, k němuž se jihlavský trenérský tým odhodlal až v závěru: „Celý tým tentokrát hrál velice dobře a plnil naše pokyny. Nenašli jsme hráče, který by podal slabý výkon. Nechtěli jsme do týmu zasahovat, aby nepřestal fungovat. Do sestavy jsme tak sáhli až v závěru, kdy na náročném promoklém terénu začali někteří hráči fyzicky uvadat a nebyli jsme dostatečně schopní napadat rozehrávku ve středu pole. S příchodem Jungra se to určitě zlepšilo. Rád bych dodal, že si dnes hráči sáhli na dno svých sil.“

„Měli jsme velkou převahu, v závěru až drtivou, ale góly jsme prostě nedali a soupeř ano. Mohli jsme teď mít víc bodů, ale na kdyby se nehraje. A pokud jde o herní styl, je to nebe a dudy, ale to ať si posoudí každý sám. V úvodu zápasu jsme si hru moc zjednodušovali a nakopávali, soupeř se potom líp pohyboval a sbíral míče, tím jsme prohospodařili první půli,“ prohlásil trenér Teplic David Vavruška.

Pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně nabízí Youtube kanál Ježour TV. Krom komentářů trenérů Milana Bokši a Davida Vavrušky z tiskové konference přinášíme i slova střelce jediné branky zápasu – Lukáše Vaculíka.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu