31.10.2015, Miroslav Fuks

Bokša: V první půli scházelo potvrzení našeho vedení

Bokša: V první půli scházelo potvrzení našeho vedeníKrutá a velmi zbytečná prohra Jihlavy. Na tom se po utkání v Ďolíčku shodli aktéři záchranářského duelu, který Vysočině mohl přinést důležité vítězství. Místo toho byla v jihlavském táboře po utkání nálada pod psa. Stačilo vzpomenout nastřelené břevno, mnohé neproměněné šance, problematickou penaltu, velmi přísné vyloučení Jánoše, šťastný oblouček Acosty či zbytečnou červenou kartu pro Vaculíka.

 

Kouč Milan Bokša však na sobě na pozápasové tiskovce nedal emoce znát: „V první půli jsme v úvodu udělali několik osobních chyb a pomohli jsme tak soupeři, aby do utkání dobře vstoupil. Netrvalo však dlouho a naše mužstvo se chytlo. Postupně jsme získávali sebevědomí a i herně jsme si vedli dobře, což ukázalo, že jsme na utkání dobře připravení. Vyústilo to i v naše vedení. Jenže přišel první klíčový moment zápasu, když jsme naše vedení nepotvrdili. Měli jsme hned několik možností, kdy jsme mohli naše vedení zvýšit. Hra ve druhém poločase už zdaleka neměla takovou kvalitu, což bohužel nebylo poprvé. Naopak se přidalo se na bojovnosti a nervozitě. Přišel druhý klíčový moment v podobě proměněné penalty, což pro tým představovalo zásah do psychiky. Poté následovala celá řada situací, které přinesly dvě vyloučení a vítěznou branku domácích. Musím ocenit, že i v devíti jsme se pořád snažili utkání dohrát tak, abychom alespoň remizovali. A šance jsme na to měli,“ řekl hostující lodivod na úvod svého hodnocení.

V rámci dotazů novinářů mimo jiné uvedl: „Každý zápas, který prohrajete, má nepříjemný dopad na mužstvo. Touto situací neprocházíme poprvé. Teď bude záležet na tom, abychom tým znovu dokázali kvalitně připravit na nadcházející duel. Nespornou komplikací jsou dvě červené karty pro Jánoše a Vaculíka. Z pohledu tabulky bohužel i po tomto duelu stále náležíme mezi skupinu klubů přímo ohrožených sestupem. Situace je pro nás nadále vážná. Každý, kdo pozorněji sleduje výkon našeho mužstva, snad musí uznat, že přestože body nezískáváme dle našich přání a představ, tak je na hře mužstva vidět celá řada pozitivních věcí. Jsem přesvědčen, že pokud půjdeme touto cestou, tak přijdou i body. Zlepšili jsme se v defenzívě a děláme na tom, aby nastalo i zlepšení v útoku. Ještě potřebujeme zapracovat na tom, abychom celý zápas dokázali odehrát v potřebném tempu a nasazení. Myslím, že náznaky jsou evidentní. Není to jen můj dojem či pocit,“ řekl Bokša na závěr svého bloku.

Z domácího trenéra Romana Pivarníka spadl tlak z dlouhého čekání na první výhru v sezóně: „Cesta k vítězství byla velmi těžká. Chtěli jsme hrát aktivně a nátlakově, což se nám v úvodu dařilo. Škoda, že jsme z toho pak ustoupili a soupeř přebral iniciativu. Nedařila se nám rozehrávka a napadání soupeře, navíc jsme dostali gól, který s námi trochu zatřásl. Ve druhé půli jsme byli aktivní, šli jsme hodně za vítězstvím a jsem rád, že jsme na něj dosáhli. Nervózní jsme ale byli celý zápas.“

Pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně nabízí Youtube kanál Ježour TV. Krom komentářů trenérů Milana Bokši a Romana Pivarníka z tiskové konference přinášíme i slova útočníka Murise Mešanoviće a střelce branky Petra Nerada.

 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu