20.11.2015, Miroslav Fuks

Milan Bokša: Vítězství je pro nás obrovsky důležité

Milan Bokša: Vítězství je pro nás obrovsky důležitéFotbalisté FC Vysočina zvládli důležitou bitvu, která je součástí dlouhé náročné cesty za záchranou nejvyšší české soutěže SYNOT ligy. Psychicky velmi náročný duel proti Brnu, který se navíc hrál za intenzivního deště, zlomila penalta proměněná Vaculíkem. Poté už jihlavští fotbalisté měli duel pod kontrolou.

 

Důležitost duelu si velmi dobře uvědomoval domácí lodivod Milan Bokša, což potvrdil i na pozápasové tiskovce: „S ohledem na to, v jaké jsme byli situaci, si dovolím říci, že to pro nás bylo zcela zásadní utkání podzimu. O duelu na Bohemce jsme hovořili v tom duchu, že mělo jít o klíč k tomu, abychom se v tabulce posunuli do vyšších pater. Tento duel nám nevyšel, tudíž pro nás bylo dnešní utkání obrovsky důležité. Případná prohra by hodně poznamenala mužstvo i naše představy o tom, jak chceme pracovat dál. Jsem moc rád, že jsme toto utkání zvládli. K vlastnímu utkání lze říci, že na hráčích byla vidět snaha, byli připravení a odhodlaní, ovšem přeci jenom jim chyběla vyšší kvalita. V úvodu jsme si vytvořili některé příležitosti, jenže jsme je nevyužili, což negativně ovlivnilo psychiku hráčů. V momentě, kdy jsme ve druhé půli na branku dosáhli, tak byla evidentní změna. Mužstvo si začalo věřit, kombinovat, drželo míč a vedlo to i k druhé pojišťovací brance, potažmo k našemu vítězství. Jsem rád, že se dnes potvrdilo, že se mužstvo zlepšuje, je pracovitější a jde za výsledkem,“ řekl Bokša.

Jihlavský kouč okomentoval i výkon klíčového muže zápasu Lukáše Vaculíka: „Vaculíkův výkon velmi svázala neproměněná šance v 11. minutě. Z pozice zkušeného hráče cítí odpovědnost za mančaft, tudíž se takový moment negativně promítl do jeho hry. Srazilo ho to natolik, že jsme vážně uvažovali o jeho střídání. Nakonec jsme se ale měli trpělivost, protože víme, v čem může týmu pomoc. To se dnes naplnilo. Jednak proměněnou penaltou, která pro každého hráče v takové situaci představuje obrovsky náročný úkol. Navíc předvedl skvělou finální přihrávku u druhé branky. Bylo to otázka psychiky, kterou nakonec zvládl a týmu pomohl.“

Po roce do ligového utkání nastoupil stoper Ondřej Šourek. Jak jste byl s jeho výkonem spokojen? „Myslím si, že Ondra stále ještě není v optimální sportovní formě, v jaké ho známe. Dnes dostal naši důvěru, protože jsme se chtěli opřít o jeho zkušenost, protože šlo o psychicky velmi složitý zápas. Byl cenným hráčem v defenzívě mužstva a dokázal, že na sobě neustále pracuje a že se do ligového kolotoče chce vrátit. Zásluhu na tom má i klub, který mu celý rok vytvářel podmínky k tomu, aby mohl rehabilitovat a připravit se na návrat na ligové trávníky, přestože jsme se nemohli využít jeho služby,“ sdělil Bokša.

Mnohem méně spokojený byl před novináři brněnský kouč Václav Kotal: „Celkem se nám povedl vstup do prvního poločasu, kdy jsme domácímu týmu byli minimálně vyrovnaným soupeřem. Měli jsme tam několik dobrých příležitostí a vypracovali jsme si standardní situace, ale bohužel se nám nepodařilo vstřelit branku. Naopak druhý poločas mi z naší strany přišla, jako kdybychom si o přestávce řekli, že nesmíme vystřelit na branku. Dopředu jsme jakoby vůbec neexistovali a nakonec jsme byli za pasivitu potrestaní. Proč jsme nebyli nebezpeční v útočné fázi, tak na to odpovědět nedokážu, musíte se zeptat hráčů. Ani střídání nám žádnou změnu nepřinesla.“

Pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně nabízí Youtube kanál Ježour TV. Krom komentářů trenérů Milana Bokši a Václava Kotala z tiskové konference přinášíme i slova stopera Ondřeje Šourka.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu