26.11.2015, FAČR

Druhá fotbalová akademie FAČR: dnešní křest na Vysočině

Druhá fotbalová akademie FAČR: dnešní křest na VysočiněV pořadí druhá Regionální fotbalová akademie (RFA) pro talentované hráče do 14 a 15 let je oficiálně otevřena. Slavnostního křtu, kterého se dnes zúčastnili zástupci FAČR, Kraje Vysočina a Statutárního města Jihlava, se dočkala RFA Vysočina se sídlem v Jihlavě. Ta navazuje na svoji v září spuštěnou předchůdkyni v Plzni.

 

„Popřál bych akademii na Vysočině, ať se jí daří a vychová hodně reprezentantů nebo ligových hráčů. Co jsem viděl, akademie zde funguje velmi dobře a pevně věřím, že v tomto duchu budou pracovat i ty ostatní na území České republiky,“ uvedl Marcel Chládek, generální manažer reprezentací a akademií v rámci FAČR.

RFA Vysočina, která vznikla díky součinnosti FAČR, Kraje Vysočina, Statutárního města Jihlava a FC Vysočina Jihlava, od září sdružuje celkem 41 mladých hráčů. Její dnešní představení si mezi jinými nenechali ujít například ani vicemistři Evropy z roku 1996 Karel Poborský s Petrem Koubou.

„Jsme velmi rádi, že jsme v roce 2015 zvládli zprovoznit a otevřít dvě akademie, jednu na českém území v Plzni a druhou na Vysočině v Jihlavě, tedy de facto na moravské půdě. Po roce určitých bojů uvnitř fotbalového hnutí přicházíme v akademiích s pomocnou rukou všem talentovaným dětem i klubům,“ řekl Michal Prokeš, vedoucí Úseku talentované mládeže FAČR.

Šéftrenér RFA Vysočina Jan Kameník dnes všem přítomným představil zázemí akademie, hráči samotní se pak ukázali v krátkém modelovém utkání na hřišti s umělou trávou v areálu jihlavského stadionu. „S kluky v akademii žijeme od rána do večera, jde o celodenní tréninkový a vzdělávací proces. Velmi důležitá je pozitivní zpětná vazba od hráčů samotných i jejich rodičů. To je pro nás největší odměna,“ uvedl Kameník.

Budíček před šestou hodinou ranní, pak den naplněný sportováním všeho druhu a studijními povinnostmi a ve 21:00 večerka. Tak vypadá program akademiků, kteří využívají možnosti internátového ubytování umístěného v útrobách stadionu FC Vysočina. Ostatní mladí hráči dojíždějí do akademie ze svých domovů v Jihlavě nebo v její blízkosti. Výhodou akademie na Vysočině je v Jihlavě těsná blízkost tréninkových hřišť, školy, sportovní haly, plaveckého bazénu a také internátu.

„Kluci v akademii mají vytvořené maximální podmínky a servis pro svůj růst a teď je už jen na nich, jak svoji šanci využijí. Je dobře, že hráči v akademii nemají pouze fotbalovou průpravu, ale celosportovní, což dnes obecně v tréninku chybí,“ uvedl Poborský.

Z jihlavské fotbalové líhně v nedávné minulosti vzešli reprezentanti Theodor Gebre Selassie, Matěj Vydra, Michael Rabušic, Stanislav Tecl, Jan Kopic, Lukáš Masopust či Jan Kliment. Právě v jejich šlépějích mohou jít současní členové právě vzniklé RFA, která se otevírá celé Vysočině.

  • bohatou fotogalerii z akce najdete TADY

Zajímavá vás, jak vypadá běžný den člena Regionální fotbalové akademie v Kraji Vysočina? Podívejte se na toto podařené video!


REGIONÁLNÍ FOTBALOVÉ AKADEMIE FAČR

Akademie pro hráče do 14 a 15 let si kladou za cíl sjednocení výchovy nejtalentovanějších hráčů v dané lokalitě a zahájení jejich systematické práce pod dohledem špičkových odborníků. V akademiích jsou pak pro hráče zajištěny společné tréninkové a vzdělávací procesy od pondělí do pátku, preventivní programy péče o zdraví s důrazem na komplexní rozvoj mladého člověka jako hráče i osobnosti.

Samozřejmostí na půdě akademií je servis v podobě stravovacího a pitného režimu, v případě potřeby také ubytování internátového typu. Právě každodenní měření se s nejlepšími vrstevníky a zdravá rivalita v akademiích hráče mohou posunout v jejich vývoji dál.

Oficiálně na území ČR fungují RFA v Plzni a na Vysočině v Jihlavě. V říjnu bylo podepsáno také memorandum o vzniku RFA v Jihočeském kraji.


 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu