30.11.2015, David Zeman

Smejkal: Tým má na vrchol tabulky

Smejkal: Tým má na vrchol tabulkyMladší dorost U17 má za sebou poměrně úspěšný podzim, ve kterém se u kormidla vystřídali dva hlavní trenéři. Sezónu u týmu začal Pavel Procházka, který se v průběhu podzimu přesunul k A týmu a jeho pozici nahradil Libor Smejkal, který doposud dělal asistenta u staršího dorostu. Na výkonnosti týmu se to ale nijak nepodepsalo a my jsme poprosili Libora Smejkala o zhodnocení uplynulého podzimu.

 
Váš tým po základní části skončil na 4. příčce se ziskem 38 bodů. Odpovídá toto umístění možnostem týmu?
Nemůžu hodnotit předešlé zápasy, ale co jsem u týmu, tak jsme v žádném zápase nepropadli herně a podle mě jsme všechny soupeře i přehráli. Tým má na to, aby se pohyboval na vrcholu tabulky, protože se dá každý porazit.  

Poslední dva na podzim odehrané duely už byly součástí TOP fáze, v níž budete měřit síly jen s prvním devíti celky soutěže. Vítáte toto rozdělení Moravskoslezské ligy? Jaký máte cíl pro jaro?

Já jsem rád, že se tabulka takto rozdělila, protože teď začnou ty pravé a těžké zápasy. Hráčům to nesmírně pomůže v jejich rozvoji a dokážou se lépe připravit na posun do staršího dorostu. Nechci snižovat ostatní týmy, protože např. Třinec nás dokázal velmi potrápit na jejich hřišti a to je taky velká zkušenost pro hráče, protože si uvědomí, že s týmem, který spoléhá jenom na defenzivu a rychlé protiútoky, tak musí rozhodnout zápas již dříve a ne v závěru zápasu, kdy hráči se zatáhnou až do svého vápna a těžko se pak překonává tento blok. Chtěl bych, abychom pokračovali v těch výkonech, které jsme podávali na podzim. Samozřejmě, aby byly výkony ještě vyšší a hráči byli připraveni na tyto atraktivní zápasy. Pokud hráči budou pracovat, tak jak pracovali, tak mohou dosáhnout velkého úspěchu.

Jaký podzimní duel se týmu povedl? Kdy jste naopak nemohl být spokojen?

Musím vyzdvihnout zápas na Slovácku, kde hráči plnili úkoly do puntíku a zaslouženě vyhráli 3:1 a fantastický zápas jsme odehráli doma proti Baníku Ostrava, když jsme dokázali v té době porazit dosud neporažený Baník a po zásluze jsme zvítězili 5:2. Jak už jsem zmínil v minulé otázce, tak jsem byl se všemi zápasy spokojen po herní stránce, ale po výsledkové stránce nemůžu být spokojen se zápasem ve Frýdku-Místku, kde jsme prohráli 2:1, ale tento zápas byl pro nás hodně smolný, protože soupeř dvakrát vystřelil a dal dva góly. My jsme v tom utkání zahodili mnoho gólových šancí.

K týmu jste nastoupil v průběhu sezóny, bylo to pro vás a tým složité nebo jste se s týmem rychle zžil?

Tým jsem přebral v rozjeté sezóně, protože jsem dělal do té doby asistenta u staršího dorostu U19. Po odchodu Pavla Procházky k A týmu mužů jsem dostal nabídku, abych šel dělat hlavního trenéra k tomuto týmu. Samozřejmě to bylo pro mě velmi těžké, protože jsem tým vůbec neznal, ale naopak jsem si dokázal udělat sám obrázek o tomto týmu. Musím, ale přiznat, že se mi těžko odcházelo od staršího dorostu, protože v týmu byla velmi dobrá atmosféra a dobře se mi v ní pracovalo. Ale na druhou stranu jsem nesmírně rád, že jsem se mohl stát hlavním trenérem u tohoto týmu, protože hráči plní všechny úkoly, které dostanou před zápasem, velmi dobře pracují na trénincích a hlavně je v kabině týmový a vítězný duch.

Co bylo předností týmu? V čem jste zaostávali?

Velmi dobře jsme soupeře vysoko napadali, a tím jsme týmy dokázali dostat pod velký tlak. Musím uznat, že Pavel Procházka velmi dobře připravil tým po kondiční stránce, protože bychom si nemohli dovolit napadání tak vysoko a hlavně po celý zápas. Někdy jsme prohrávali vzdušné osobní souboje, tak proto musíme přes zimu zapracovat i na síle.

Kteří fotbalisté náleželi k oporám týmu? Dojde k nějakým posunům do vyšší kategorie?

Nechtěl bych zde zmiňovat hráče, protože k oporám patřili úplně všichni. Někdy to někomu nevyšlo, ale v dalším zápase došlo k enormnímu zlepšení. Uvidíme v zimní přípravě, ale zřejmě by měl zůstat tým nezměněn. V zimní přípravě dostanou i šanci hráči, kteří odešli na hostování. Závěrem bych chtěl moc poděkovat panu Průšovi, panu Morkusovi a vedení klubu, že mi umožnili v tomto klubu trénovat.

Hráčské statistiky U17

Góly: 10x Chlumský, 10x Šteffl, 10x Lorenc, 9x Matulka, 6x Řezáč, 6x Rážek, 5x Trojánek, 5x Polcar, 4x Bence, 2x Urbánek, 1x Janoušek, 1x Vlastní

Odehrané minuty: 1506 – Křišťál, 1417 – Šteffl, 1410 – Chlumský, 1281 – Řezáč, 1264 – Matulka, 1235 – Urbánek, 1219 – Lorenc, 1204 Pejřimovský, 1118 – Pavlík, 920 – Trojánek, 907 – Polcar, 817 – Bence, 771 – Jágrik, 748 – Duba, 398 – Rážek, 316 – Janoušek, 110 – Sibera, 38 – Bartl

Odehrané zápasy: 19 – Křišťál, 19 – Šteffl, 19 – Bence, 19 – Lorenc, 19 – Matulka, 19 – Pejřimovský, 18 – Chlumský, 18 – Urbánek, 17 – Polcar, 16 – Pavlík, 14 – Trojánek, 13 – Řezáč, 13 – Janoušek, 10 – Rážek, 10 – Jágrik, 10 – Duba, 4 – Sibera, 3 – Bartl,


 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu