22.12.2015, Miroslav Fuks

Jak se promění kádr FC Vysočina pro zimní přípravu?

Jak se promění kádr FC Vysočina pro zimní přípravu?Sportovní vedení FC Vysočina po skončení podzimu avizovalo, že pro jaro hodlá stávající hráčský kádr okysličit o čerstvou krev. Jak se můžete přesvědčit v následujícím článku, tak před startem zimní přípravy skutečně nastal na jihlavské soupisce poměrně čilý pohyb. Další novou potvrzenou tvář představuje pravý obránce Ladislav Koutek.

 

Příchody

Jihlavský klub v uplynulých odchodech prezentoval příchod trojice fotbalistů v podobě přestupů makedonského levého obránce Yani Urdinova, středního záložníka Petr Hronka a levého záložníka Filipa Novotného. Nepůjde však o jediné nové tváře, jak informoval Milan Bokša: „V pondělí 4. ledna s námi do zimní přípravy nastoupí šestadvacetiletý pravý obránce Ladislav Koutek. Jde o odchovance Sigmy Olomouc, který na konci juniorské kategorie odešel do třetiligového Uničova. Zde fotbalově vyzrál natolik, že svými výkony zaujal naše scouty a nabídli jsme mu listopadové testy v Jihlavě. V nich zaujal, tudíž nyní dostane měsíc na to, aby nás přesvědčil a my mu následně nabídli profesionální kontrakt. Byli bychom rádi, kdybychom v něm našli klasického pravého beka, jenž nám v současném kádru schází.“

Sportovní manažer FC Vysočina přidal další novinky: „Rádi bychom nalezli pravého křídelníka, přičemž se nyní rozhodujeme mezi třemi hráči. Jeden z nich v kabině „áčka“ nebude chybět na startu zimního bloku. V přípravě dostane šanci též útočník Jiří Klíma. Jde o našeho odchovance, člena kádru juniorky a české reprezentace U19.“

Milan Bokša též doplnil informace, které se týkají středopolaře Tomáše Kučery: „Plzeň po skončení podzimu uplatnila opci na jeho přestup do Viktorie. Zároveň jsme se všemi stranami domluveni, že pokud se nestane něco nepředvídaného, tak se k 15. lednu připojí k našemu týmu ve formě jarního hostování.“

Yani Urdinov (nar. 28.3.1991) prošel všemi makedonskými mládežnickými reprezentacemi, přičemž za tým U21 si připsal hned 15 startů. Zatím třikrát si zahrál i za národní tým, když nejzajímavějších je 75 minut při remíze 0:0 v Portugalsku. Jeho klubová kariéra je velice pestrá a vychází z faktu, že se narodil v belgickém Mechelenu. Zde prošel mládežnickými týmy, aby později zamířil do nizozemských klubů Eindhoven a Roda JC. V letech 2009 – 2011 byl v kádru Rody, ovšem do zápasů Eredivisie nikdy nezasáhl. Ze západu poté odešel na východ a v letech 2011 až 2015 postupně prošel těmito kluby: makedonským Rabotnicki Skopje, lotyšským Ekranas Panevezys, bosenským FK Zeljeznicar Sarajevo, polským Widzew Lodz, makedonským Shkendija Tetovo a naposledy hrál albánskou ligu za FC Flamurtari Vlorë. Za Panevezys a Sarajevo si připsal 8 startů v evropských pohárech, přičemž čeští fanoušci si jej mohou pamatovat ze dvou vyrovnaných duelů Plzně proti Sarajevu v červenci 2013.

Petr Hronek (nar. 4.7.1993) je odchovancem Sparty, odkud v lednu 2013 přestoupil do Jablonce. V srpnu téhož roku se dočkal debutu v lize při utkání v Ostravě, ovšem v nabitém severočeském kádru se jinak neprosadil. V lednu 2014 tedy zamířil na hostování do druholigové Vlašimi, které se protáhlo na celý kalendářní rok 2014. V lednu 2015 neodolal vábení Příbrami, kde formou hostování strávil celé jaro. Zůstalo však jen u jediného startu v SYNOT lize, tudíž byl v létě letošního roku zpátky u trenéra Petržely ve Vlašimi. Ve II. lize dosud nastoupil do 44 zápasů a vstřelil 9 branek.

Filip Novotný (nar. 17.8.1995) je odchovancem Litoměřic. Po přestupu do Ústí nad Labem si prošel mládežnickými kategoriemi Army. Do kádru „áčka“ by zařazen v sezóně 2014/15, kdy zasáhl do dvanácti druholigových duelů a často nastupoval za farmu v Lovosicích. V letní přípravě se dokázal prosadit do základní sestavy a kvalitními výkony přispěl k podzimní 5. příčce ústeckého týmu. Na podzim v dresu Ústí nad Labem nastoupil do čtrnácti druholigových zápasů, v nichž zaznamenal dvě branky. Navíc se gólem podílel na vyřazení Slavie Praha z MOL Cupu.

Odchody

Už se stalo tradicí, že střední záložník Adam Jánoš absolvuje přípravné období ve svém mateřském klubu, tedy Spartě Praha. Ta si jej znovu stáhla do zimní přípravy a bude záležet na rozhodnutí sparťanského sportovního vedení, zda jej pro jarní část vrátí na hostování do Jihlavy nebo setrvá v rudém dresu.

Jihlavský dres už s velkou pravděpodobností nebudou oblékat útočník Vojtěch Přeučil a ekvádorský krajní záložník Augusto Batioja. Oba si aktuálně hledají nové angažmá.

FC Vysočina by rád nalezl kvalitní hostování a pravidelné herní vytížení mladým brankářům Luďku Vejmolovi a Janu Kotnourovi, levému obránci Davidu Klusákovi a makedonskému záložníkovi Bojanu Spirkoskimu.

Další novinky

„Počítáme s tím, že smlouvu prodloužíme zkušenému stoperovi Ondřeji Šourkovi. Útočníkovi Harisu Harbovi skončilo hostování v Trnavě, která už o jeho další působení nemá zájem. V Jihlavě mu běží platný kontrakt, ovšem jeho další působení na Vysočině zůstává s otazníkem,“ sdělil Bokša, jenž závěrem doplnil: „Předpokládáme, že v přestup se změní hostování útočníka Jakuba Teplého v Třinci a záložníka Jana Kosaka v Sokolově.“

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu