12.01.2016, Miroslav Fuks

Vysočina do zimy vstoupila porážkou s Bohemians

Vysočina do zimy vstoupila porážkou s BohemiansFotbalisté FC Vysočina ve své zápasové premiéře v roce 2016 nastoupili k úvodnímu utkání Tipsport ligy proti Bohemians Praha 1905. Oba celky do každé půle nasadily dvě odlišné jedenáctky a oba poločasy nabídly odlišný průběh. Zatímco ten první byl zcela vyrovnaný, tak ten druhý byl v režii Klokanů. Ti byli vysoce efektivní v koncovce, trestali chyby jihlavské chyby a nakonec zvítězili 4:1 (1:1).

 
Bohemians 1905Bohemians 1905
Turnaj, úterý 12.1.2016, 13:00
4:1
(1:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 17. Schick, 54. Gajić, 61. Mikuš, 64. Acosta – 24. Marcin
ŽK: Nerad
Rozhodčí: Starý – Flummel, Hocek
Diváci: 400
Bohemians 1905: 1. půle: Fryšták - Hašek, Krch, Šmíd, Švec - Jindřišek - Prošek, Čížek, Lulič, Mosquera - Schick. 2. půle: Zlámal - Čögley, Gajič, Šmíd, Havel - Hrádecký - Bartek, Hubínek, Jirásek, Acosta - Mikuš.
FC Vysočina: 1. půle: Rakovan – Kukoľ, Kryštůfek, Krejčí, Urdinov – Hronek, Šulek - Bazal, Marcin, Vaculík – Dvořák. 2. půle: Vejmola – Koutek, Opluštil, Tlustý, Mišůn – Demeter, Nerad – Fulnek, Jungr, Novotný – Klíma.
 

Komentář

Kouč Michal Hipp ve své premiéře na jihlavské lavičce nasadil dvě odlišné jedenáctky. Dorazili i Fulnek a Nerad, kteří se vrátili ze soustředění reprezentace U21. Volno dostali gólmani Hanuš a Kotnour a hráči do pole Šourek, Marek, Štěpánek, Batioja a Harba.

Zelenobílí v úvodních minutách působili rozehranějším a agresivnějším dojmem. Ve 4. minutě se při rohovém kopu dostal k odraženému míči a k zakončení Lulić, ovšem Rakovan byl na místě. V 6. minutě se do dobré příležitost dostal Mosquera, jenže Rakovana moc neprověřil. Po deseti minutách se ke dvěma střelám ze střední vzdálenosti dostal Schick, ovšem jeho nadějné rány vždy letěly těsně vedle. V 17. minutě už se ale radoval z úvodní branky zápasu, když využil zaváhání Urdinova a Rakovana – 1:0. Až poté se hráči Vysočiny dostali více do hry. V 18. minutě Marcin vysunul do šance Bazala, který však vyběhnuvšího Fryšťáka nepřekonal. Ve 24. minutě se zrodilo vyrovnání, když Dvořák sklepnul míč do křídla na Vaculíka, který před brankou ideálně našel Marcina, jenž skluzem srovnal stav na 1:1. Ve 26. minutě Marcin znovu oslovil Bazala, který ale pálil vedle tyče. Na druhé straně se v 35. minutě dostal stoper Krch, ale Rakovan jeho pokus dokázal vytěsnit. Ve 41. minutě Hronek vysunul do vápna Dvořáka, který byl v šanci stažen stoperem k zemi, jenže píšťalka sudího zůstala němá. Chvíli poté se ke střeleckému pokusu z dvaceti metrů dostal Šulek, ale jeho rána prostor mezi třemi tyčemi nenalezla.

Druhou půli po pozvolném rozjezdu rozhodl úsek od 54. do 64. minuty, kdy se jihlavská defenzíva nevyvarovala chyby, které ofenzíva Bohemians dokázala potrestat. V 54. minutě se po rozehrané standardní situaci dostal míč k trestuhodně volnému Gajičovi, který Vejmolu dokázal překonat – 2:1. V 61. minutě se ve vápně uvolnil Mikuš a křížnou střelou se trefil přesně k tyči – 3:1. Skóre utkání dal konečnou podobu Acosta po centru Čögleye z pravé strany. Vysočině nebylo možné upřít snahu či kombinační pokusy, ovšem ve druhé půli se fotbalisté v modrém nedostali do žádné vyložené brankové příležitosti. V 76. minutě se k nadějné střele dostal Nerad, ale Zlámal si s jeho pokusem věděl rady. O deset minut později se k centru z pravé strany dostal Fulnek, našel hlavu Klímy, jenže ten svoji hlavičku nedokázal usměrnit. V 88. minutě byl před vápnem faulován unikající Novotný, k přímáku se postavil Demeter, ale Zlámala nepřekonal. Přípravný duel tak skončil vítězstvím Klokanů, ovšem skóre 4:1 rozhodně neodpovídalo dění na vyšehradském umělém trávníku.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
9.kolo | FC Vysočina - Bohemians 1905 | 0:2
23.kolo | Bohemians 1905 - FC Vysočina | 1:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu