28.01.2016, Miroslav Fuks

Petr Nerad: Kvalitu mančaftu ukážou až mistrovská utkání

Petr Nerad: Kvalitu mančaftu ukážou až mistrovská utkáníJednadvacetiletý středopolař Petr Nerad v neděli nechyběl ve výpravě FC Vysočina, která zamířila na herní soustředění na tureckém pobřeží. Z Bohemians přišel až na konci února loňského roku, tudíž s Jihlavou zamířil za teplem vůbec poprvé. Po dvou odehraných přípravných utkáních jsme tohoto člena kádru reprezentace U21 požádali o aktuální postřehy z Antalye.

 

Po návratu ze soustředění U21 na Kanárských ostrovech jsi prodělal virózu. Už jsi v pořádku? Musel jsi dohánět tréninkové manko?
Skolila mne viróza, kterou asi způsobil velký teplotní rozdíl. Měl jsem teplotu a byl jsem nachlazený, ale vše už je v pořádku. Pouze místo posledního zápasu na Vyšehradě jsem absolvoval individuální trénink a poté ještě trénink s juniorkou. Bohužel, ještě mne čeká to nejhorší – zátěžové testy v Praze, na kterých sem chyběl. Doufal jsem, že se na ně zapomene, ale zatím to tak nevypadá. :-)

Jak si snášel cestu do Turecka? Byla náročná?
Transport proběhl úplně v pohodě. Létání mi nevadí, takže jsem si let docela užil. Když jsem ale viděl pár kluků, jak se bojí, tak jsem je trošku litoval. :-)

Jaké podmínky jste v hotelu nalezli? Schází vám tam něco?
Hotel nám nabízí vše potřebné. Od kvalitních travnatých hřišť až po dobré jídlo. Možná jsme čekali, že tu bude větší teplo, ale s tím nic nenaděláme. Postupně by se mělo oteplovat.

S kým si na pokoji? Jak trávíte volný čas?
Na pokoji jsem s Kryštym (pozn.: Lukášem Kryštůfkem). Tolik volna tu zase nemáme. Oba rádi spíme, takže, když je čas přes den, tak si zdřímneme! Večer nemůžou chybět karty, oblíbený je poker. Zatím vyhrávám! :-)

Jak si viděl úroveň obou dosavadních zápasů? Můžeš porovnat hru Kazachů a Bulharů?
Oba duely byly kvalitou soupeřů rozdílné. Od Aktobe jsem čekal daleko vice, ale přičinili jsme se o to i my, když jsme podali dobry výkon. Mohli jsme vyhrát vyšším rozdílem. Středeční zápas byl daleko těžší. Myslím, že jsme znovu hráli dobře, byli jsme lepším týmem a měli jsme vyhrát. Jenže se nám nepodařilo proměňovat šance. Ale i souper ukázal svoji kvalitu.

Cítíš, že se hra týmu oproti podzimu mění? V jakých aspektech?
Přišel nový trenér se svojí filozofií hry, tudíž se náš herní projev v určitých směrech pozměnil. Ale to podstatné zůstalo většinou stejné. Přípravné zápasy naznačují, že si vše sedá tak, jak má. Vše samozřejmě ukážou až mistrovské zápasy.

Jak se do kádru zařadili noví hráči? Vnímáš, že se konkurence v kádru zvýšila?
Myslím si, že všichni nováčci zapadli v pohodě. V týmu je dobrá parta, takže by v tomto směru neměl být žádný problém. Vnímám, že tu je zdravá konkurence. Kvalitu mančaftu ale opět ukážou až mistrovská utkání, když půjde o hodně. Já pevně věřím, že máme natolik kvalitní tým, aby se na Vysočině SYNOT liga zachránila. Nebo ještě lépe, abychom hráli v klidném středu tabulky.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu