19.02.2016, Miroslav Fuks

Hipp: Hráči se přesvědčili, že se dá hrát s každým soupeřem

Hipp: Hráči se přesvědčili, že se dá hrát s každým soupeřemVelmi těžkou domácí ligovou premiéru na lavičce FC Vysočina absolvoval kouč Michal Hipp. Se svým týmem čelil výrazně posílenému celku Slavie Praha, která byla jasným favoritem duelu. Přesto jihlavský tým herně i výsledkově obstál a z bojovného duelu vyválčil i s přispěním štěstí cenný bod.

 

„Výrazně posílená Slavie, kterou povzbudily výhry v generálce nad Dynamem Kyjev a v premiéře nad Brnem, vzbuzovala velký respekt. Při tvorbě naší zápasové strategie jsem musel tento fakt vzít do úvahy. Zápas jsme začali poměrně slušně, do 20. minuty šlo o vyrovnanou partii, kdy jsme si vypracovali obrovskou příležitost, kterou jsme však nevyužili. Hosté hrozili některými střelami, ovšem od 20. minuty převzali iniciativu, plně se projevila kvalita a svými chybami jsme Slavii pomohli i my. Problémy jsme měli hlavně na naší pravé straně, kde velmi dobře spolupracovali Jablonský, Zmrhal a Hušbauer. Vzešly z toho i obrovské šance Mešanoviće a Vukadinoviće. My jsme v této fázi hrozili málo, hosté byli dominantnější a silnější na míči,“ řekl k první půli Michal Hipp.

„V poločase jsem se hráče snažil uklidnit a učinili jsme určitou poziční změnu. Slavia si po vstupu do druhé půle vypracovala šanci, kdy Mešanović trefil tyč. Nakonec šlo o její jedinou vyloženou příležitost v tomto dějství. Poté jsme ožili, přičemž nám pomohla i střídání Fulneka a Dvořáka, při nichž jsem šel trochu do rizika, neboť už ke konci prvního poločasu nastoupil Urdinov za Mišůna, jenž pocítil píchnutí ve svalu. Velmi dobře jsme zvládali přechodovou fázi, neustále jsme hrozili, kluci se odevzdali a šli na dno sil. Závěr zápasu byl z naší strany docela slušný, dokázali jsme si vypracovat gólové šance a zdálo se mi, že máme kondičně navrch. Hráčům nemám co vytknout a jejich kolektivní výkon oceňuji, ovšem pořád to je ztráta dvou bodů doma, což mne mrzí. Na druhou stranu hráči se přesvědčili, že se dá hrát s každým soupeřem a bodovat i s papírovými favority,“ dodal jihlavský kouč.

Co k remízové partii řekl slavistický kouč Dušan Uhrin mladší? „Musím říct, že nejsem spokojený, protože jsme sem jeli s tím, že chceme tři body. Soupeř se ale bil a bojoval do poslední minuty, takže jsme nakonec rádi, že byla remíza. V úvodním dějství jsme neproměnili šance, nelíbil se mi laxní přístup hráčů k zahozeným šancím. To nás potrestalo, proto jsme nevyhráli. Druhá půle víc upadla, byla rozkouskovaná. My jsme neroztahovali hru, jak jsme si řekli. Měli jsme měně šanci než před přestávkou. Na druhou stranu měl soupeř v první půli také dvě šance, takže jsem rád, že to takhle skončilo. Jihlava mohla dát gól a mohli jsme prohrát,“ uvědomoval si trenér Uhrin.

Pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně nabízí Youtube kanál Ježour TV. Krom komentáře trenéra Michala Hippa z tiskové konference přinášíme i slova gólmana Mateje Rakovana a útočníka Radka Voltra.

 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu