03.03.2016, Miroslav Fuks

Hipp: Snad nám fotbal znovu nastaví přívětivější tvář

Hipp: Snad nám fotbal znovu nastaví přívětivější tvářV sobotu 5. března před hráči a fanoušky FC Vysočina nebude běžný ligový zápas. Pomineme-li fakt, že svátkem by měl být každý zápas nejvyšší soutěže, tak právě v tento den přisoudil los 20. kola SYNOT ligy za soupeře jihlavského týmu Sigmu Olomouc. V sobotu od 15:00 hodin tak dojde k nesmírně důležitému souboji dvou klubů, které jsou zatím nejvážnějšími aspiranty na sestupovou 15. příčku. Snad není třeba dodávat, že PRÁVĚ TEĎ FC Vysočina nutně potřebuje podporu svých příznivců a zaplněných tribun!

 

Ve hře bude opravdu hodně. Vysočina před Sigmou v tabulce drží jednobodový náskok, který by v případě vítězství jihlavského týmu mohl narůst na příjemné 4 body. Výhra o dvě branky by navíc znamenala, že by se bilance vzájemných zápasů v tomto ročníku přehoupla ve prospěch Jihlavy. Olomouc by tak najednou musela smazat prakticky pětibodovou ztrátu. Význam nadcházející bitvy si moc dobře uvědomuje trenér FC Vysočina Michal Hipp: „Při pohledu do tabulky a na minimální odstup mezi oběma celky si samozřejmě všichni moc dobře uvědomujeme důležitost nadcházejícího utkání. Nemyslím si, že jde o klíčový duel jara, ale nepochybně má velkou důležitost. Jeho výsledek může v boji o záchranu mnohé napovědět. V minulém kole k nám fotbal nebyl spravedlivý, selhali jsme v zakončení a pykali jsme za individuální chyby.“

Jaká v týmu panuje po smolném utkání na Slovácku atmosféra. Skleslá či naopak zdravě nažhavená?
Po zápase byli hráči nešťastní a měli hlavy dole. V neděli jsme měli pozápasový trénink, v pondělí kluci dostali volno a během úterý jsme duel na Slovácku pečlivě zanalyzovali. Zároveň už jsme se začali připravovat na domácí utkání proti Olomouci. Intenzivně jsme se věnovali zejména koncovce. Věřím, že v sobotu podáme náš maximální výkon, fotbal nám znovu nastaví svoji přívětivější tvář a my proti Sigmě uspějeme.

Jaké jsou Vaše poznatky o hře olomouckého mužstva?
Olomouc jsem já i moji kolegové viděli v několika zápasech. Sigma do jarní části nevstoupila dle svých přání, neboť na úvod na domácí půdě jen remizovala s Bohemians a poté po špatném výkonu podlehla Brnu. V dalších zápasech dvakrát nastoupila proti Plzni, dala šanci mladým hráčům a podala velmi dobré výkony. Viktorii byla vyrovnaným soupeřem. V kádru Olomouce nalezneme řadu hráčů, kterým v utkání musíme věnovat zvýšenou pozornost. Na druhou stranu víme, kde Sigmu tlačí bota. Uděláme všechno pro to, abychom těchto slabin v sobotu využili.

Po sobotním duelu jste nebyl spokojen s výkonem některých hráčů. Zvažujete tedy změny v sestavě?
Stále platí, že máme z čeho vybírat. Sestavu už nosím v hlavě a z 90% o ní mám jasno. Uvidíme, k jakému složení nakonec sáhneme.

S kterými fotbalisty nemůžete ze zdravotních důvodů počítat? Bude k dispozici gólman Hanuš?
Mezi dlouhodobé marody patří Marcin a též Novotný, jenž si poranil kotník v zápase juniorky na Slavii. S týmem zatím netrénují ani Marek a Mišůn. Naopak mne těší, že už je fit gólman Hanuš.

Vzájemná bilance: 7 utkání   3 – 1 – 3   14 : 11

Ze vzájemných zápasů:

pod. 15 - SYNOT liga: SK Sigma Olomouc - FC Vysočina Jihlava  2:1 (0:0)
Góly: 56. Plšek, 60. Malec – 67. Mešanović
Sestavy: OLO: Buchta - Hála, Rajnoch, Radaković, Vepřek - Cana (88. Šindelář), Plšek – Navrátil, Ordoš, Petr (80. Zahradníček) - Malec (70. Chorý). VYS: Hanuš – Kukoľ, Kryštůfek, Krejčí, Mišůn – Marek, Šulek (46. Jánoš) – Batioja (61. Mešanović), Jungr, Vaculík (77. Fulnek) – Dvořák.

jaro 14 – Gambrinus liga: FC Vysočina Jihlava - SK Sigma Olomouc  5:0 (2:0)
Góly: 11. Josl, 39. Harba, 49. Harba, 69. Jungr, 70. Kučera
Sestavy: VYS: Hanuš – Mikula, Šourek, Krejčí, Josl – Jánoš, Kučera - Kukoľ, Jungr (77. Koloušek), Vaculík (84. Kosak) – Harba (75. Přeučil). OLO: Blaha – Varadi, Svozil, Škerle (32. Schulmeister), Javůrek – Rolinc (52. Chorý), Šindelář, Navrátil, Houska, Pospíšil – Depetris (62. Zahradníček).

pod. 13 - Gambrinus liga: SK Sigma Olomouc - FC Vysočina Jihlava  4:3 (1:1)
Góly: 33. a 83. Karaš, 61. a 90. Doležal - 14. Koloušek, 75. Jánoš, 76. Masopust
Sestavy: OLO: Blaha – Vidlička, Koutný, Škerle, Vepřek – Houska (89. Varadi), Karaš – Navrátil (69. Schulmeister), Ordoš, Javůrek (75. Falta) – Doležal. VYS: Hanuš – Marek, Tlustý, Šourek, Josl (88. Kliment) – Jánoš, Karlík (74. J.Kučera) – Masopust, Koloušek, Vaculík (83. Kopic) – Harba.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 8 – Mešanović, 3 - Vaculík, 2 - Nerad, 1 – Hronek, Jungr, Mišůn, Kukoľ, Demeter, Batioja

Inkasované karty: 5 - Nerad, 4 - Krejčí, 3 – Kukoľ, Šulek, Vaculík, 2 – Dvořák, Hanuš, Mišůn, Mešanović, Šourek, Marek, Kryštůfek, 1 -  Jánoš, Kučera, Tlustý, Bazal, Urdinov.

Absence: Marcin, Mišůn, Klíma, Novotný a Marek (zranění).

SK Sigma Olomouc

Pravděpodobná sestava: Buchta – Hála, Štěrba, Radakovič, Vepřek – Houska, Šindelář – Navrátil, Ordoš, Petr - Mahmutović.

Trenér: Václav Jílek

Střelci: 3 – Malec, Houska, 2 – Ordoš, 1 – Plšek, Chorý, Vašíček, Navrátil, Hála, Mahmutović, Halenár, Petr.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Rode (přestup Skonto Riga / LOT), Mahmutovič (host. FC Viktoria Plzeň), Štěrba, Spurný a Yunis (přeřazeni z „B“ mužstva).

Odchody: Hubník (konec host. FC Viktoria Plzeň), Halenár (konec smlouvy).

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu