05.03.2016, Miroslav Fuks & Jaroslav Wolmann

Tři důležité body za dvě přesné hlavičky vystřelil Hronek

Tři důležité body za dvě přesné hlavičky vystřelil HronekFotbalisté FC Vysočina dovedli do vítězného konce obrovsky důležitý domácí duel proti Olomouci! Cesta k tolik potřebné první jarní výhře byla velice trnitá, neboť Sigma šla v záchranářském duelu do vedení díky trefě Falty. Jihlavští bojovníci však dokázali chvíli poté vyrovnat díky ideálnímu centru Lukáše Vaculíka a přesné hlavičce Petra Hronka. Stejná spolupráce se zopakovala i v úvodu druhé půle a znamenala obrovsky cennou výhru 2:1 (1:1)!

 
FC VysočinaFC Vysočina
20.kolo, sobota 5.3.2016, 15:00
2:1
(1:1)
OlomoucOlomouc
 

Góly: 40. Hronek, 48. Hronek – 34. Falta.
ŽK: Voltr – Houska, Štěrba.
Rozhodčí: Jílek – Urban, Pochylý.
Diváci: 2893
FC Vysočina: Hanuš – Kryštůfek, Krejčí, Šourek, Urdinov – Kučera, Šulek – Voltr (90. Jungr), Hronek, Vaculík (82. Kukoľ) – Dvořák (59. Bazal). Náhradníci: Rakovan – Tlustý, Nerad, Fulnek.
Olomouc: Buchta – Hála, Štěrba, Radaković, Vepřek – Houska, Šindelář (56. Plšek) – Navrátil (67. Chorý), Petr (58. Ordoš), Falta – Mahmutović. Náhradníci: Spurný – Zahradníček, Ševčík, Malec.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Hipp oproti duelu na Slovácku učinil dvě změny. Do branky se vrátil uzdravený Hanuš místo Rakovana a do úvodní jedenáctky pronikl i Dvořák místo Fulneka.

Vysočina do utkání chtěla vstoupit nátlakovou hrou a rychle vstřelit branku, ovšem její úvodní aktivita velkou převahu nepřinesla. Dobrou šanci měl 5. minutě Voltr, když si na zadní tyči našel centr Kučery a uvolnil se ve vápně, ovšem jeho nedůraznou střelu gólman Buchta schoval v náručí. Obdobně skončila akce ve 20. minutě, kdy Kučera vybojoval na útočné polovině míč, zakombinoval s Hronkem, jenž ještě přihrál na pravou stranu Vaculíkovi, jeho střela levou nohou postrádala razancí i přesnost. Hned z protiútoku střelou z dvaceti metrů zahrozil Houska, ale ve 34. minutě už se Hanáci radovali z vedení. Šulek na polovině ztratil míč, Falta využil vyřazené defenzívy domácích, dostal míč do běhu, obešel Hanuše a pohodlně poslal míč do prázdné brány – 0:1. Pro uvadající výkon hráčů v modrém to představovalo tolik potřebné impuls ke zvýšení aktivity. O šest minut později Vaculík dostal přihrávku do křídla a vyslal parádní centr do vápna na nabíhajícího Hronka, který hlavou vyrovnal na 1:1.

Olomouc do druhé půle vykročila lépe, jenže paradoxně už ve 48. minutě prohrávala. Vaculík centrem z pravé strany našel ve vápně opět nabíhajícího Hronka a ten opět hlavou nezadržitelně skóroval – 2:1! Jihlavský jarní kanonýr svůj výborný výkon mohl korunovat v 50. minutě, kdy se rychlý brejk snažil zakončit střelou, jenže neuspěl. Chvíli poté zprava centroval zase Vaculík, ale Dvořák v těžké pozici Buchta nepřekonal. Hosté poté vsadili vše na útok, ale obranný val Jihlavy ve zbytku zápasů už nepřekonali. Nejnebezpečnější byla v 66. minutě akce Mahmutoviće, který se dostal na levé straně do vápna a ze strany vystřelil na Hanuše. Ten musel na zem a jeho pokus vyrazil. O zbytek se pak postarala obrana. Domácí spoléhali na rychle brejky, ale ani Jihlavané z nich nebyli nijak výrazně nebezpeční. Cennou výhru však uhlídali. V závěru z vápna nebezpečně vystřelil Bazal, jenže břevno přestřelil. Vysočina tak dokázala otočit nepříznivě se vyvíjející duel a vybojovala velmi cenný tříbodový zisk.

Hráči zápasu byli vyhlášeni Petr Hronek a Šimon Falta. Výsledky hlasování za FC Vysočina: 1. Petr Hronek 68%, 2. Jan Hanuš 9%, 3. Lukáš Vaculík 6%, 4. Josef Bazal 6%., 5. Lukáš Kryštůfek 6%, 6. Radek Voltr 4%, 7. Peter Šulek 2%.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
6.kolo | Olomouc - FC Vysočina | 2:1
20.kolo | FC Vysočina - Olomouc | 2:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu