12.03.2016, Miroslav Fuks

Vysočina veze šťastné a obrovsky cenné vítězství z Julisky!

Vysočina veze šťastné a obrovsky cenné vítězství z Julisky!Fotbalisté FC Vysočina navázali na domácí důležité vítězství proti Olomouci a po dvou letech dokázali vydolovat plný bodový zisk z pražské Julisky! V bojovném utkání si vytvořili více gólových příležitostí než Dukla Praha, ovšem o jejich nesmírně cenném vítězství rozhodl šťastný moment z 62. minuty, kdy si gólman Hroššo do sítě srazil centr Tomáše Kučery. Vysočina tak v tabulce přeskočila Příbram a bodově se dostala na úroveň Teplic.

 
Dukla PrahaDukla Praha
21.kolo, sobota 12.3.2016, 17:00
0:1
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 62. Hroššo (vla.)
ŽK: 63. Berger, 67. Štetina, 72. Jurendić – 83. Šulek
Rozhodčí: Nenadál – Vlasjuk, Kříž
Diváci: 1148
Dukla Praha: Hroššo – Jurendić, Štetina, Gorkšs, Milošević – Marek Hanousek (73. Tetour), Považanec, Mareš – Manzia (46. Albiach, 84. Breznaník), Vašíček, Berger. Náhradníci: Rada – Čajić, Beauguel, Kovaľ.
FC Vysočina: Hanuš – Kryštůfek, Krejčí, Šourek, Urdinov – Kučera, Šulek – Bazal (64. Kukoľ), Hronek (90. Mišůn), Vaculík – Voltr (88. Jungr). Náhradníci: Rakovan – Demeter, Nerad, Fulnek.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Michal Hipp na Dukle oproti duelu proti Olomouci učinil jedinou změnu, když zraněného Dvořáka nahradil Bazal, jenž působil na křídle a na hrot se přesunul Voltr.

Dukla byla v první půli aktivnějším celkem, držela míč a několikrát dokázala jihlavskou defenzívu přečíslit. Nebezpečných příležitostí si však vytvořila jen minimum. V 16. minutě koncovka nevyšla Vašíčkovi a ve 22. minutě se zpoza šestnáctky po pasu od Považance odhodlal ke střele Mareš. Gólman Hanuš jeho pokus vyrazil nad bránu a na roh. Hned první příležitost Vysočiny byla zároveň největší gólovkou prvního dějství. Kučera vyslal do úniku na gólmana Voltra, ovšem Hroššo jeho střelu na první tyč vyrazil a s pomocí Gorkšse si pohlídal i dorážku. V 18. minutě se po ose Hronek – Voltr balón dostal až ke střílejícímu Vaculíkovi, jehož střelu bez větších problémů chytil slovenský gólman. Ve 40. minutě si Kučera dobře našel volný balón a rychlou střelou zaměstnal Hrošša, který byl ale znovu jistý. Poslední možnost celku v modrých dresech měl ve 45. minutě Voltr, který se po spolupráci s Vaculíkem prosadil do vápna a pokusem po zemi zaměstnal Hrošša.

Obdobně jako doma proti Olomouci, tak i na Julisce herně Vysočině lépe vyšel druhý poločas. Hosté dokázali úspěšně kombinovat a hrozili z rychlých kontrů. V 51. minutě Šulek dostal nabídku od Hronka, které náležitě využil. Proti jeho pokusu z dvaceti metrů se musel reflexivním zákrokem vyznamenat Hroššo. A i Hanuš se vzápětí protáhl. Zpoza šestnáctky totiž pálil Berger. I hostující gólman byl bezchybný a kulatý nesmysl vyrazil na roh. V 57. minutě po stříleném centru Nestóra nepříjemně hlavičkoval Vašíček. Naštěstí jen nad břevno. O minutu později z obdobného místa prodlužoval míč opět Vašíček, jenže jeho pokus ohlídal gólman Hanuš. V 61. minutě Vaculík našel ve vápně Voltra a Hroššo jeho pohotovou střelu z hranice penalty dokázal vyrazit. Chvíli poté se zrodil rozhodující moment utkání. Vaculík do pravého křídla vysunul Kučeru, který poslal střílený centr před branku. Brankář Hroššo se však při sbírání centru srazil se svým stoperem Štětinou, míč mu vypadl z rukavic a doskákal za brankovou čáru – 0:1! Zbývající minuty přinesly velkou nervozitu, agresivitu a boj. Vysočina byla nadále nebezpečná z kontrů. V 81. minutě po levém křídle krásně pronikl Kukoľ a před branku předložil nadějný centr, při němž Hronkovo mnoho nechybělo, aby rozšířil svoji gólovou sbírku posledních kol. Jihlavští se po celý zápas opírali o bojovnost, kolektivní výkon a pozornou defenzívu. Dukla přesto mohla vyrovnat. V první nastavené minutě Breznaníkův centr přistál přímo na kopačkách Mareše, který stál na penaltě. Hanuš však jeho střelu reflexivně vyrazil na roh! Obrovsky cenné a důležité tři body tak putovaly na Vysočinu. Možno dodat, že zaslouženě!

Hráč utkání za FC Vysočina: 1. Jan Hanuš 32%, 2. Lukáš Vaculík 15%, 3. Radek Voltr 12%, 4. Lukáš Kryštůfek 12%, 5. Josef Bazal 9%, 6. Petr Hronek 6%, 7. Tomáš Kučera 6%, 8. Yani Urdinov 6%, 9. Ondřej Šourek 3%.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
7.kolo | FC Vysočina - Dukla Praha | 2:2
21.kolo | Dukla Praha - FC Vysočina | 0:1
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu