14.03.2016, Juniorskaliga.cz

Juniorka utrpěla krutou porážku v Brně

Juniorka utrpěla krutou porážku v BrněJuniorský tým ve 23. kole své ligy utrpěl zbytečnou a krutou porážku na půdě Brna v poměru 4:1 (2:1). Jak už to ve fotbalu mnohdy bývá, tak konečný výsledek zcela nekoresponduje s děním na hřišti. Jedinou jihlavskou branku zaznamenal ve 42. minutě Jakub Fulnek.

 
BrnoBrno
21.kolo, pondělí 14.3.2016, 13:00
4:1
(2:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 19. a 74. Vávra, 27. Zukal, 48. Kučera – 42. Fulnek
ŽK: Šural – Fiala, Fulnek, Šerý, Maruš
Rozhodčí: Berka – Fišer, Dobrovolný
Diváci: 0
Brno: Záleský – Šural, Zukal, Kučera (79. Sedláček), M. Vintr (63. Praks), Bednář, Krejčíř (86. Čambal), Koláčný, Pospíšil (86. Gajič), Vávra (74. O. Vintr), Buchta.
FC Vysočina: Kotnour – Tlustý, Kriegsmann, Rychetník (63. Pěnkava), Mlakić - Nerad, Šerý - Fulnek, Batioja, Fiala (79. Beseda) – Maruš (71. Vitásek).
 

Komentář

Od samého začátku zápasu měli domácí hráči hrající v červených dresech navrch. První velká šance přišla v 8. minutě a měl ji Vintr, který z penaltového puntíku neprostřelil Kotnoura. Oba aktéři si celou situaci zopakovali o dvě minuty později. Vintr zakončil lépe a povedlo se mu dokonce jihlavského brankáře překonat. Většina slavících hráčů Brna však záhy o radost přišla, protože na brankové čáře vypomohla svému gólmanovi pozorná obrana. I Jihlava dokázala zahrozit, jenže Záleský byl venku z brány velice rychle a zmařil tak jakékoli útočné choutky hostů. Z následného brejku navíc vzešel rohový kop, po kterém se poprvé měnilo skóre zápasu. Vávra si postavil míč na určené místo a krásným obloučkem překvapil všechny na stadionu, včetně gólmana Kotnoura. Druhé brance předcházel centr do vápna, který se Tlustý snažil odklidit do zámezí, ale místo toho prověřil svého spoluhráče v bráně a ten musel předvést výtečný zákrok, aby vytěsnil míč na roh. Jenže z něho se Zbrojovka radovala podruhé. Kvalitní centr do šestnáctky zužitkoval Zukal a ve 27. minutě dostal Brno do dvoubrankového vedení. Naději vykřesal Jihlavě kontaktním gólem těsně před koncem prvního poločasu Fulnek, který rezultoval z velkého tlaku na bránu domácích. Těžil zejména ze dvou neproměněných šancí velice aktivního Maruše, kterému však nebylo přáno skórovat. Poločasový stav tak byl 2:1 pro domácího favorita.

Druhou půli mohla brilantně začít Jihlava, ale Záleský svůj výběh za špatnou malou domů zvládl, na rozdíl od Kotnoura na straně druhé o minutu později. Ten nepřesně vyhodnotil situaci a po centru ze strany se k míči dostal Kučera, který tvrdou ranou propálil všechno, co mu stálo v cestě. Gólový účet uzavřel ten, jenž ho celý odstartoval, tedy Stanislav Vávra v 74. minutě, když si pohrál s obráncem i gólmanem a zakončil prakticky do odkryté branky. Zbytek utkání už natahovala pouze četná střídání na obou stranách. Jihlavští fotbalisté se smířili s tím, že ze sídla třetího týmu tabulky žádné body neodvezou a utkání se pouze dohrávalo v poklidném tempu. Rozhodčí nenastavil ani minutu a po závěrečném hvizdu se mohlo Brno radovat ze zisku všech třech bodů.

Ohlasy trenérů

"Inkasovali jsme dvě velmi laciné branky z rohových kopů, když jsme se dopustili individuálních chyb. Do půle jsme však snížili a ve druhé části jsem se nadechovali k vyrovnání. Místo toho nás srazila další chyba. Výsledek je pro nás krutý, neboť jsme neproměnili řadu šancí a dařila se nám kombinační hra ve středu pole," řekl k utkání trenér Josef Vrzáček, který s ohledem na utkání U19 v Karviné nemohl naplno využít hráče dorosteneckého věku a postrádal zraněné Dubu a Spirkoskiho, jenž v minulém týdnu na tréninku utrpěl vážné zranění v podobě zlomeniny holenní kosti a přetržení vazů v kotníku. Přejeme mu brzké uzdravení!
 
Zápasy
14.kolo | FC Vysočina - Brno | 2:0
28.kolo | Brno - FC Vysočina | 1:1
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu