02.04.2016, Miroslav Fuks

Michal Hipp: Boj o záchranu stále máme ve svých rukách

Michal Hipp: Boj o záchranu stále máme ve svých rukáchVysočina se za svůj statečný výkon v Plzni rozhodně nemusí stydět, jenže na body nestačil. Všechny tři skončily na kontě domácí Viktorie, která svoji vítěznou sérii natáhla už na 12 duelů. Hodnocení duel na pozápasové tiskové konferenci nabídl kouč Michal Hipp.

 

„Byli jsme si vědomi, proti jak silnému soupeři nastupujeme. Přesto jsme do utkání nechtěli jít s velkým strachem, chtěli jsme být aktivní, kompaktní, koncentrovaní a disciplinovaní v defenzívě. Chtěli jsme využít každou možnost k ohrožení branky soupeře. Do zápasu vstoupili docela dobře, aktivně a vysoko jsme napadali. Paradoxně jsme v 7. minutě udělali hrubou chybu a inkasovali jsme první branku. Do konce půle jsme domácím byli vcelku vyrovnaným soupeřem, Plzeň jsme nepouštěli do velkých šancí a dokonce jsme dvakrát byli blízko vstřelení branky. Nejprve jsme po standardce trefili břevno a v největší příležitosti poločasu neuspěl Hronek. Mrzelo mne množství lehkých ztrát míče, nedostatek mezihry a chyby na pravé straně, na což jsem hráče v poločase upozorňoval. Úvodní desetiminutovka druhé půle byla z naší strany poměrně aktivní, domácí jsme drželi na distanc. Zlom přišel kolem 65. minuty, kdy si Plzeň po našich chybách vypracovala sérii standardek, které vyvrcholily brankou na 2:0. Za tohoto stavu si už domácí vedení pohlídali. V závěru nás dvojím lapením penalty podržel gólman Hanuš. Jenže pokutovému kopu opět předcházela naše kardinální chyba,“ řekl slovenský lodivod Michal Hipp k utkání a poté ještě svá slova doplnil: „Výsledek mne samozřejmě mrzí. Sedm kol před koncem ligy jsme si vědomi našeho tabulkového postavení. Stále máme vše ve svých rukách. Nemusíme se na nikoho spoléhat, je to na nás. I výsledky odehraného kola dokazují, že boj o druhého Černého Petra bude ještě hodně vyrovnaný a náročný.“

A co na plzeňském webu řekl domácí kouč Karel Krejčí? „Jsem rád, že jsme zápas zvládli, protože ze zápasů po reprezentačních pauzách mám většinou obavy. Měli jsme pryč celkem šest hráčů, o to jsem radši, že jsme utkání zvládli. Podařil se nám vstup do utkání, kdy jsme dali gól a měli ještě další situace po stranách hřiště. Bohužel mi chyběl od hráčů lepší výběr místa a slibné situace jsme tak po přečíslení nedotáhli do gólové koncovky. V první půli jsme díky štěstí přežili moment, kdy hosté nastřelili břevno,“ rekapituluje průběh první pětačtyřicetiminutovky trenér Krejčí. „Ve druhém poločase jsme chtěli co nejrychleji druhou brankou zklidnit vývoj zápasu. Povedlo se to až v samotném závěru utkání a následně jsme si zápas pohlídali,“ dodává plzeňský trenér.

Pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně nabízí Youtube kanál Ježour TV. Krom komentáře trenérů Michala Hippa z tiskové konference přinášíme slova gólmana Jana Hanuše.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu