04.05.2016, Miroslav Fuks

Michal Hipp: Brno těží z dobré organizace hry

Michal Hipp: Brno těží z dobré organizace hrySYNOT liga spěje do nervydrásajícího finiše. Tři kola před koncem se fotbalisté FC Vysočina představí na půdě Zbrojovky Brno s vědomím, že k jistotě setrvání v nejvyšší soutěži ještě musí vybojovat cenné body. Ideálně hned v pátek 6. května v moravské metropoli proti 6. týmu tabulky.

 

Uspět v Brně však představuje těžký oříšek a to nejen pro FC Vysočina. Zbrojovka je v tomto ročníku SYNOT ligy čtvrtým nejlepším týmem z hlediska domácích duelů, v jarní tabulce jí náleží 5. příčka a v tomto kalendářním roce na svém stadiónu v pěti duelech neztratila ani bod. Tým kouče Václava Kotala Na Srbské dokázal porazit Slavii, Liberec i Plzeň, přičemž podlehl pouze Jablonci a Teplicím.

Jak vnímá důležitost nadcházejícího utkání jihlavský kouč Michal Hipp? Jak by charakterizoval hru Brna?: „Všichni si samozřejmě uvědomujeme, že do konce ligy zbývají tři zápasy a před námi je v páteční podvečer mimořádně důležitý duel. Narazíme na soupeře s velmi dobrou sportovní formou, který je v dosavadních jarních zápasech 100% úspěšný na domácí půdě. Na jeho hře se projevuje výrazný rukopis zkušeného trenéra Kotala, jenž týmu vštípil dobrou organizaci hry. Těží z výborné kondiční připravenosti, silné defenzívy, rychlé přechodové fáze a kvalitní koncovky. Čeká nás těžké utkání, do kterého půjdeme s respektem a pokorou, zároveň však s vírou, že jsme schopní na půdě Zbrojovky uspět.“

Na které hráče ze sestavy Zbrojovky budete svůj tým upozorňovat?
Celý tým je velmi dobře poskládaný, přičemž se opírá o zkušenosti gólmana Malchárka, stopera Košťála, útočníka Řezníčka a donedávna středopolaře Zavadila. Pozor si ale musíme dát i na Škodu a další hráče.

Nakolik si s odstupem pěti dnů vážíte remízy z domácího duelu proti Mladé Boleslavi?
Lhal bych, kdybych řekl, že jsme v tomto utkání nechtěli bodovat naplno. Na druhou stranu si moc dobře uvědomujeme mimořádnou sílu a disciplinovanost Mladé Boleslavi, tudíž si bodu vážíme. Zvlášť, když se hlavně v první půli zrodil po velmi dobrém výkonu.

Bude kvalitní hra proti Mladé Boleslavi důvodem k tomu, že sestava nedozná změny?
Sestavu zvažujeme, rozhodneme se až na předzápasovém tréninku i s ohledem na zdravotní stav hráčů. K dispozici máme stejný kádr, jako před týdnem, navíc nám po karetním trestu přibyl Kukoľ.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a FC Zbrojovka Brno: 11 utkání   7 – 1 – 3   16:11

Poslední vzájemné utkání: 20.11.2015 - Fanoušci FC Vysočina si alespoň na týden mohou oddychnout. Jejich tým zvládl veledůležitý domácí duel proti Brnu a potvrdil, že na Zbrojovku v Jihlavě umí. Za vytrvalého deště se na promočeném trávníku odehrával velký boj, který se na stranu FC Vysočina převážil ve druhé půli, kdy Lukáš Vaculík dokázal proměnit pokutový kop za faul na Murise Mešanoviće. Chvíli poté Vaculík předložil gólovou přihrávku Augustu Batiojovi, který upravil na konečných 2:0 (0:0).

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 8 – Mešanović, 5 - Hronek, 4 - Vaculík, 3 - Nerad, 1 – Jungr, Mišůn, Kukoľ, Demeter, Batioja, Kučera, vlastní.

Inkasované karty: 7 - Šulek, Kučera, 5 - Nerad, 4 - Krejčí, Kukoľ, 3 – Vaculík, Dvořák, Urdinov, Hronek, 2 – Hanuš, Mišůn, Mešanović, Šourek, Marek, Kryštůfek, Voltr, 1 - Jánoš, Tlustý, Bazal, Jungr.

Absence: Jungr, Štěpánek, Tlustý, Klíma, Marcin a Novotný (zranění),

FC Zbrojovka Brno

Trenér: Václav Kotal

Střelci: 12 – Řezníček, 6 – Škoda, 4 – Zavadil, 3 – Hyčka, 2 – Chrien, Lutonský, Zoubele, 1 – Buchta.

Sestava v posledním utkání: Melichárek – Hyčka, P. Buchta, Košťál, Jovanović, Keresteš (82. Vávra) – Zoubele, Lacko, Škoda (69. Pašek), Lutonský – Řezníček.

Zimní změny v kádru:

Příchody: Hyčka (konec host Ústí nad Labem), Jovanović (přestup MFK OKD Karviná).

Odchody: Hladký (přestup FC Slovan Liberec), Frelih (host. NK Inter Zaprešić), Klán (host. FC Viktoria Žižkov), Přichystal (host. SFC Opava), Štrombach (host. MFK Skalica / SK), Weber a Stehlík (host. 1. SC Znojmo), Avdić (přestup Fotbal Třinec), Sus (přestup Prostějov), Halaška (přestup Vítkovice).

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu