02.10.2006, Miroslav Fuks

Stadión bude slavnostně otevřen už 13. října

Stadión bude slavnostně otevřen už 13. říjnaNejen sportovní fanoušky jistě potěší informace, že již 13. října bude druholigovým duelem s Čáslaví slavnostně otevřen zrekonstruovaný stadión FC Vysočina. Završením I. etapy rekonstrukce získá stadión v Jiráskově ulici v Jihlavě veškeré parametry pro zápasy nejvyšší soutěže. Dodavatelem stavebních prací je sdružení firem PSJ holding, Stavby silnic a železnic a Hydrotranzit Bratislava.

 
V současné době se stavba nachází ve fázi intenzivního dokončování prací. Nejdůležitější část zakázky – dominantní tribuna pro 2.430 diváků – získává atypickou membránovou střešní krytinu z předpjaté polyesterové textilie a instalují se na ní červené a bílé samosklopné sedačky, které budou v souladu s architektonickým záměrem vytvářet červeno - bílý oblouk. Doplňme, že tribunu představuje masivní ocelová konstrukce, jejíž stupně tvoří betonové prefabrikované dílce.

Stadión bezesporu upoutá dvěma šestipatrovými rohovými "komíny", které ve svých útrobách nabídnou vlastní vstupy na tribunu, sociální zařízení pro diváky, občerstvovací kapacity, prodejnu suvenýrů, chybějící kanceláře klubu dle požadavků ČMFS, ubytovnu pro mládežnické hráče a byty pro fotbalisty prvního týmu. V útrobách těchto objektů s výrazně červenou fasádou nyní finišují veškeré interiérové činnosti.

Další nosnou částí prací je výstavba parkoviště a příjezdové komunikace z ulice Evžena Rošického v prostoru ohraničeném novou tribunou a vedlejším tréninkovým hřištěm. Jeho realizace si vzhledem k převýšení území vyžádala vybudování opěrných stěn a betonového nájezdu. Toto vnitřní parkoviště, které pojme 130 automobilů, bezesporu ulehčí dopravní situaci v okolních ulicích během fotbalových zápasů FC Vysočina.

„V pátek 13. října bude do předčasného užívání předána drtivá část stavby. Do konce měsíce října však ještě budou probíhat dílčí činnosti v horních patrech komínů a dodělávány budou terénní úpravy,“ informoval hlavní stavbyvedoucí Ing. David Houček z PSJ holding.



 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu