12.05.2016, Redakce

Žákovské týmy FC Vysočina uspěly v Dánsku na Aalborg City Cupu

Žákovské týmy FC Vysočina uspěly v Dánsku na Aalborg City CupuVe dnech 5. – 7. května se v Dánsku uskutečnil mezinárodní fotbalový turnaj s názvem Aalborg City Cup. Klání, které náleží mezi největší svého druhu v Evropě, se zúčastnilo přibližně 4000 mladých fotbalistů a fotbalistek rozdělených do 260 týmů (z toho 55 družstev dívek) a 17 věkových kategorií (z toho 4 kategorie dívek). FC Vysočina zastupovaly týmy U15 a U14, které ve svých kategoriích dosáhly skvělých úspěchů!

 

Obsáhlý komentář k turnaji poskytl trenér Jonatan Hána:

Zahraniční turnaje jsou skvělou příležitostí ke konfrontaci českého fotbalu s evropským fotbalem. Dalším pozitivem je skutečnost, že kluci mají možnost poznat, „jak to chodí“ v jiných státech (odlišná kultura, kuchyně, zajímavá místa, moře, atd.). V neposlední řadě každá taková akce slouží jako výborný teambuildingový nástroj. Kluci spolu tráví 24 hodin denně, sdílí spolu úspěchy i neúspěchy, navzájem se poznávají apod. Všechna tato očekávání elitní turnaj v Aalborgu splnil na jedničku!

Cestou do Dánska jsme navštívili druhé největší město Německa - Hamburk. Prohlédli jsme si přístav, centrum i fotbalový stadion Hamburgeru SV. Dokonce jsme shlédli několik minut tréninku A-týmu, kde jsme poznali i českého brankáře Jaroslava Drobného, který však po sezóně z klubu odchází.

Dánský Aalborg, ležící na severu Jutského poloostrova, jsme si také prohlédli díky volnému pátečnímu odpoledni. Opět jsme si prošli přístav, historické centrum i fotbalový stadion místního prvoligového klubu Aalborgu BK. Desetikilometrová procházka byla příjemným zpestřením celého turnaje.

Ubytováni jsme byli ve třídách v místní základní škole. Stravování probíhalo v areálu hřišť, ve velkém cirkusovém stanu. Samotný turnaj se odehrával v obrovském sportovním centru, srovnatelném s pražským Strahovem. Od čtvrtku do soboty bylo v permanenci všech 10 travnatých hřišť a jedno hřiště s umělým povrchem.

Turnajové zápasy se hrály na 1 x 15 minut čistého času. Kategorie U15 „A“ byla zastoupena 8 týmy včetně FC Vysočina. Týmy byly rozděleny do dvou skupin po 4 družstvech. Postupně jsme ve skupině porazili domácí AAlborg, další dánský klub Silkeborg a nizozemský mančaft Purmerend a postoupili tak do čtvrtfinále z 1. místa. Všechny 3 zápasy jsme odehráli ve čtvrtek. V pátek ráno jsme zvládli vyhrát čtvrtfinále nad německým klubem Schweriner SC a zvítězili jsme i v semifinále nad nizozemským Purmerendem.

V sobotu zbývalo odehrát finále, ke kterému jsme nastoupili ve 12:40 proti dánskému Silkeborgu. S tímto týmem jsme se střetli již ve skupině a soupeř to byl kvalitní. Po poločasové remíze 0:0 se nám podařilo vstřelit na začátku druhého dějství dvě slepené branky. Soupeř zápas zdramatizoval gólem po nedorozumění obrany s brankářem. V nervózním závěru jsme však prokázali kvalitu a utkání vyhráli. Následoval medailový ceremoniál s předáním pohárů.

„Vítězství v Aalborg City cupu si velmi ceníme. Herní projev se nám ve většině utkání líbil. V některých zápasech jsme se potýkali se slabší produktivitou. Působili jsme organizovaně, týmově a fotbalově“, shodli se trenéři Pavel Tvarůžek a Jonatan Hána. Celkové skóre 23:4 mluví za vše. Střeleckou fazónu potvrdil Mirek Malata, který vstřelil 9 branek.

V kategorii U14 bylo celkem 9 týmů a systém turnaje byl odlišný. Klukům se také dařilo dostat se do finále. Zápas o první místo se odehrál v sobotu ve 12:00 a soupeřem byl švédský klub Tyreso FF. Vyrovnané utkání rozhodla jediná branka, kterou vstřelil ve 2. poločase švédský tým a celý turnaj ovládl. Druhé místo je však také výborným úspěchem.

FC Vysočina U15:

Skupina:
FC Vysočina – AAlborg Freja (DEN) 5:0 (3:0) - Malata Mir. 2, Růžička, Vošmera, Šrámek
FC Vysočina – FC Silkeborg (DEN) 3:1 (2:1) - Malata Mir. 2, Růžička
FC Vysočina – FC Purmerend – 2 (NED) 5:1 (3:0) - Malata Mar. 2, Malata Mir, Mikuška, Časta
čtvrtfinále: FC Vysočina – Schweriner SC 4:0 (3:0) - Šrámek, Mikuška, Malata Mir., Růžička
semifinále: FC Vysočina – FC Purmerend - 1 4:1 (3:0) - Malata Mir. 2, Růžička, Šrámek
finále: FC Vysočina – FC Silkeborg 3:1 (0:0) - Novák, Malata Mir.

Umístění:
1. FC Vysočina (CZE)
2. FC Silkeborg (DEN)
3. FC Purmerend – 2 (NED)
4. FC Purmerend – 1 (NED)
5. Aalborg Freja (DEN)
6. Middelfart G&BK (DEN)
7. Kallereds SK (SWE)
8. Schweriner SC (GER)

Střelci: Malata Mir. 9, Růžička 4, Šrámek 3, Mikuška 2, Malata Mar. 2, Novák, Časta, Vošmera

Kádr: Doležal – Havlín, Malata Mar, Šrámek, Fila, Novák, Trnka M., Růžička, Mikuška, Pojezný, Časta, Trnka L., Vošmera, Švanda, Malata Mir.

FC Vysočina U14:

Skupina:
FC Vysočina – Torp IF (NOR) 2:1 – Franěk 2
FC Vysočina - Vejlby - Risskov Idraetsklub (DEN) 4:0 - Vacek, Pavlík, Nehyba, Jiránek
FC Vysočina – Vestre – Aker (NOR) 3:0 – Jiránek 2, Shudeiwa
Semifinálová skupina:
FC Vysočina – FC Silkeborg (DEN) 1:2 - Trinh
FC Vysočina – Aalborg Freja (DEN) 4:0 – Jiránek 3, Hlaváč
Finále: FC Vysočina – Tyresö FF (SWE) 0:1

Umístění:
1. Tyresö FF (SWE)
2. FC VYSOČINA (CZE)
3. Randers Freja (DEN)
4. FC Silkeborg (DEN)
5. Aalborg Freja (DEN)
6. Vestre Aker SK (NOR)
7. Vejlby – Risskov Idraetsklub (DEN)
8. Torp IF (NOR)
9. Oppegard IL (NOR)
10. JSG Ilmenautal (GER)
11. FC Aarhus (DEN)
12. IL Holevareing (NOR)

Střelci: Jiránek Adam 6, Franěk Tomáš 2, Nehyba, Pavlík, Hlaváč, Trinh, Shudeiwa, Vacek

Kádr: Prchal, Synecký - Skalický, Nehyba, Trinh, Vacek, Homola, Pavlík, Švoma, Shudeiwa, Franěk, Hlaváč, Savi, Jiránek.

  • fotogalerie z turnaje - ZDE

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu