13.05.2016, Miroslav Fuks

Vysočina si na Spartě chce užít loučení se sezónou

Vysočina si na Spartě chce užít loučení se sezónouFC Vysočina se až v posledním 30. kole SYNOT ligy dočká zápasu bez nervů. V pozici bezpečně zachráněného celku se představí na Letné, aby čelil síle pražské Sparty. Duel dvou celků, které se budou chtít co nejlépe rozloučit s aktuálním fotbalovým ročníkem 2015/16, je na programu v sobotu 14. května od 15:30 hodin.

 

Spartu závěr sezóny nezastihl v optimální pohodě a formě. Na tým, který dosáhl velkého úspěchu postupem do čtvrtfinále Evropské ligy, dopadla únava z nabitého programu. Sparťané v semifinále MOL Cupu nedokázali čelit Jablonci a o šanci na mistrovský titul přišli prohrami na Slovácku a doma s Plzní, navíc v posledních třech kolech remizovali v Teplicích a naposledy podlehli v Brně. Jistotu 2. příčky a startu v kvalifikaci Ligy mistrů jim dalo domácí přesvědčivé vítězství nad Libercem v 27. kole SYNOT ligy. Letenský kouč Ščasný po duelu v Brně otevřeně uvedl: „Cítím, že hráči již potřebují konec sezóny a regeneraci sil. Přesto se v posledním kole proti Jihlavě chceme s diváky rozloučit v momentálně nejsilnějším složení. Chceme jim poděkovat výkonem i výsledkem.“

Jak motivaci a síle Sparty hodlá čelit FC Vysočina? S kterými fotbalisty do bitvy proti Spartě nemůže počítat? Na to jsme se zeptali asistenta trenéra Romana Kučery: „Především jsme rádi, že jsme v předstihu dotáhli do konce naši záchranářskou misi a zvládli jsme poslední krok v podobě domácího utkání proti Baníku. V sobotu nás čeká duel na Spartě, v němž nebude mít co ztratit. Chceme se důstojně rozloučit s ligovým ročníkem a prezentovat se fotbalovým ofenzivním výkonem. Některé hráče máme dlouhodobě na marodce, trest za žluté karty si odsedí Urdinov a Kučera a navíc zdravotní potíže trápí i další fotbalisty. Nejen proto hodláme dát šanci dalším hráčům našeho kádru, kteří na jaře nedostávali tolik herních příležitostí. Chceme jim dát příležitost, aby se ukázali a prokázali oprávněnost svého zařazení v prvoligovém kádru. Není vyloučeno, že kádr pro utkání doplníme i hráči z juniorky či dorostu U19.“

Po kýžené záchraně si nepochybně oddechli nejen fanoušci či trenéři FC Vysočina, ale i hráči. Nebude složité je po náročné sezóně zkoncentrovat na těžký duel na Letné? „Naší výhodou by mohl být právě fakt, že hodláme nasadit některé hráče z širšího kádru, kteří rozhodně budou mít o motivaci postaráno. Věříme, že jsme schopní na Letné odehrát kvalitní zápas a překvapit,“ uvedl Kučera.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a AC Sparta Praha: 9 utkání   0 – 3 – 6   5 : 19

Poslední vzájemné utkání: 24.7.2015 - Fotbalisté FC Vysočina se na úvod SYNOT ligy vzepřeli všem předpokladům a v úvodním kole nového ročníku SYNOT ligy vydřeli velmi cenný bod proti favorizované Spartě Praha. Jihlavský tým na zaplněném stadiónu vybojoval remízu 0:0 díky koncentrovanému a obětavému výkonu, v němž nezapomínal ani na ofenzivní výpady a v první půli si vypracoval více gólových šancí, než letenský celek.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 8 – Mešanović, 6 - Hronek, 4 - Vaculík, 3 - Nerad, 1 – Dvořák, Bazal, Urdinov, Jungr, Mišůn, Kukoľ, Demeter, Batioja, Kučera, vlastní

Inkasované karty: 8 - Kučera, 6 - Šulek, 5 - Nerad, 4 - Krejčí, Kukoľ, Urdinov, 3 – Vaculík, Hronek, Dvořák, 2 – Hanuš, Mišůn, Mešanović, Šourek, Marek, Kryštůfek, Voltr, 1 - Jánoš, Tlustý, Bazal, Jungr.

Jisté absence: Jungr, Štěpánek, Tlustý a Marcin (zranění), Kučera (8 ŽK), Urdinov (4 ŽK)

AC Sparta Praha

Trenér: Zdeněk Ščasný

Střelci: 15 – Lafata, 8 – Dočkal, Fatai, 5 – Juliš, 4 – krejčí, 3 – Konaté, Costa, 2 – Vácha, Šural, 1 – Mareček, Zahustel, Brabec, Hušbauer, Litsingi.

Sestava v posledním utkání: Bičík - Zahustel, Costa, Piško, Krejčí - Konaté (65. Fatai), Matějovský, Mareček, Dočkal, Jiráček - Juliš (78. Lafata).

Zimní změny v kádru:

Příchody: Mazuch (přestup Dněpr Dněpropetrovsk / UKR), Zahustel (přestup FK Mladá Boleslav), Šural (přestup FC Slovan Liberec), Jánoš (konec host. FC Vysočina Jihlava).

Odchody: Hušbauer (přestup SK Slavia Praha), Jánoš (přestup FK Mladá Boleslav).

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu