21.05.2016, MF DNES - Jan Salichov

Zkvalitnění týmu bude potřeba, tuší majitel fotbalové Jihlavy

Zkvalitnění týmu bude potřeba, tuší majitel fotbalové JihlavyO záchranu nejvyšší soutěže bojovali až do předposledního kola. A i když se to jihlavským fotbalistům nakonec povedlo, mají za sebou vůbec nejhorší sezonu po návratu mezi českou elitu. Klub tak zřejmě v létě opět čeká řada změn. „Bude to o tom, jak se připravit, aby se něco podobného už neopakovalo,“ říká majitel klubu František Vaculík.

 

Přestože se jihlavští fotbalisté prakticky až do konce sezony prali o přežití, František Vaculík o možnosti pádu do druhé ligy neuvažoval.

„Tímto způsobem nepřemýšlím,“ tvrdí. „Ale tím neříkám, že bych se s tím potom neuměl smířit. Některé věci vás nakopnou právě proto, abyste udělal změny. A mohl být úspěšný v budoucnu,“ má jasno.

Jak z pozice majitele jihlavského klubu vnímáte letošní ročník?
Na jedné straně jsme se zachránili. Ale jinak, a to jsem řekl i hráčům, tuto sezonu hodnotím jako méně úspěšnou. Protože jsme do ní vstupovali s většími ambicemi. A především moment, že jsme až do předposledního kola byli v ohrožení, je něco, co bych byl raději, abychom nemuseli v budoucnu zažívat. Samozřejmě uvidíme, jak se budou věci vyvíjet. Protože myslím, že stejná předsevzetí může mít dalších patnáct týmů v lize.

Podle pohledu do tabulky to ale vypadá na nejméně úspěšnou sezonu, jakou jste od návratu do ligy odehráli. Máte nejméně bodů, nejméně vstřelených i nejvíce inkasovaných gólů. A i vaše celkové pořadí je nejhorší. Čím to, že se Jihlavě nedaří v nejvyšší soutěži udělat nějaký progres?
Těch příčin je samozřejmě hodně. Berte to tak, že si to opravdu zaslouží větší analýzu. Když teď tady budu ty věci střílet, tak na spoustu z nich zapomenu.

Přesto, prosím, zkuste to.
V každém případě je těch věcí, jak to vždy bývá, více. Začíná to úplně od vrcholu, od řízení firmy. To znamená v dané chvíli řízení klubu. Výsledky se však dělají na hřišti. Takže je to i věc výběru realizačního týmu. Toho, které hráče připravuje. Tady se nám taky některé věci nepodařili. A v neposlední řadě je to i otázka samotných hráčů, jejich schopností, ale i jejich určitého sebeuspokojení.

  • kompletní rozhovor s Františkem Vaculíkem, majoritním vlastníkem klubu a předsedou představenstva PSJ, a.s., naleznete na webu iDNES.cz
 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu