30.05.2016, Miroslav Fuks

Dres FC Vysočina již nebudou oblékat Marek Jungr a Ondřej Šourek

Dres FC Vysočina již nebudou oblékat Marek Jungr a Ondřej ŠourekDlouhá léta oblékali dres FC Vysočina a v jihlavském dresu nastoupili v součtu do více než tří set fotbalových bitev v I. či II. lize. Nic však netrvá věčně a čas nelze zastavit, tudíž od sezóny 2016/17 již do prvoligového kádru FC Vysočina náležet nebudou. Řeč je o třiatřicetiletém stoperovi Ondřeji Šourkovi a devětadvacetiletém ofenzivním středopolaři Marku Jungrovi.

 

„Jungrovi a Šourkovi v FC Vysočina k 30.6.2016 vyprší profesionální kontrakty a náš klub po dohodě s oběma fotbalisty neprojevil zájem o jejich prodloužení. Markovi a Ondrovi velice děkujeme za služby, které v jihlavském dresu odvedli, a přejeme jim mnoho zdraví a úspěchů nejen v jejich nových fotbalových působištích,“ okomentoval odchod dvojice zkušených hráčů Milan Bokša, sportovní manažer FC Vysočina.

„Se sportovním vedením klubu jsem byl domluven, že se po skončení soutěžního ročníku sejdeme, vše vyhodnotíme a následně padne stanovisko, zda FC Vysočina projeví zájem o mé další služby. Vedení se nakonec rozhodlo, že mi nový kontrakt nenabídne. Tento fakt respektuji. Momentálně začínám zvažovat, kam se budou ubírat mé další fotbalové kroky, a zjišťuji možnosti. Cítím se zdráv a v kariéře bych ještě rád pokračoval. Na bilancování je ještě brzy,“ řekl ke konci svého angažmá Ondřej Šourek, odchovanec Ledče nad Sázavou a Jihlavy. Šourek má na svém kontě 99 startů v nejvyšší soutěži a 105 zápasů ve FNL, z toho většinu odehrál v barvách FC Vysočina. Jednu sezónu odkopal v polské Ekstraklase a tři roky strávil v Žilině. V dresu Slavie i Žiliny oslavil mistrovský titul a připsal si starty v Lize mistrů. S Jihlavou oslavil premiérový postup do nejvyšší soutěže v ročníku 2004/05 a byl jediným hráčem, jenž zasáhl do všech pěti ročníků FC Vysočina mezi českou fotbalovou elitou.

Marek Jungr je odchovancem Velké Dobré, Kladna, Bohemians a Sparty Praha. V profesionální kariéře prošel Spartou, Příbramí, Českými Budějovicemi, Bohemians a Vlašimí, kde se v II. lize výrazně prosadil. Následoval přestup do Teplic, ovšem po jedné sezóně a 10 prvoligových zápasech se na podzim 2011 zrodilo hostování v Jihlavě. Vysočina se Markovi nakonec stala osudem a nejlepším obdobím kariéry. Hned v ročníku 2011/12 se šesti brankami podílel na postupu do I. ligy a ve čtyřech následujících sezónách v nejvyšší soutěži nastoupil do 88 zápasů, v nichž zaznamenal 19 branek. Zejména v letech 2012 – 2014 náležel k stabilním článkům základní sestavy. Nyní se však zdá, že se Markův život bude odvíjet jiným směrem: „Ukončení mého působení v FC Vysočina má více důvodů. Tím hlavním argumentem je můj zdravotní stav. Ten mi na jaře umožňoval připravit se na zápasy, ovšem už bylo složitější absolvovat naplno veškeré tréninky. I proto ve mně uzrálo rozhodnutí svůj dosavadní život změnit. Fotbal hodlám hrát jen na nižší úrovni v Rakousku nebo v Česku a s manželkou se chystáme na otevření psího hotelu. V Hladově by měl začít fungovat od 1. srpna,“ sdělil Marek Jungr, jenž dále dodal: „Na působení v Jihlavě budu vzpomínat jedině v dobrém. Šlo o nejlepší období mé kariéry. V klubu vše fungovalo, jak mělo, a panovaly v něm dobré vztahy na všech úrovních. Moc bych FC Vysočina přál, aby vydržel ve své trpělivé práci a systematickém rozvoji a jednou naplnil své pohárové ambice. V příští sezóně budu Jihlavě fandit na tribuně!“

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu