01.06.2016, Miroslav Fuks

Jaromíra Blažka na postu trenéra gólmanů vystřídá Stanislav Vahala

Jaromíra Blažka na postu trenéra gólmanů vystřídá Stanislav VahalaVedení FC Vysočina pro nadcházející soutěžní ročník rozhodlo o změně na postu trenéra brankářů. Jaromíra Blažka, který do Jihlavy přišel v lednu 2012 a od léta 2014 vedl i přípravu gólmanů prvoligového týmu, nahradí někdejší prvoligový gólman Stanislav Vahala, jenž v uplynulém ročníku trénoval brankáře v Sokolově.

 

Ukončení Blažkova čtyřletého působení v FC Vysočina je výsledkem rozhodnutí klubového vedení v čele s majoritním vlastníkem klubu Františkem Vaculíkem. Na jeho místo přichází pětapadesátiletý Stanislav Vahala, neméně zkušený bývalý prvoligový gólman a též dlouholetý trenér brankářů. Ve své kariéře působil v jednom v týmu s trenérem Michalem Hippem, spolupracoval se sportovním manažerem Milanem Bokšou a neposlední řadě v dorostu a juniorce Slavie vedl jihlavskou jedničku Jana Hanuše.

„Fakt, že mé angažmá v Jihlavě nebude pokračovat, mi v rámci nedávné schůzky sdělil pan Vaculík. Beru to jako realitu, vedení klubu se prostě rozhodlo, že mi pro další období smlouvu neprodlouží. Momentálně si užívám dovolené a budoucím angažmá se zatím nezaobírám,“ okomentoval svůj konec v Jihlavě Jaromír Blažek. Bývalý reprezentant a ligová legenda dále doplnil: „FC Vysočina děkuji za možnost, že jsem si zde prodloužil brankářskou kariéru a zároveň mohl nastartovat trenérskou etapu mého života. Klubu jsem za to určitě vděčný a přeju mu jen to nejlepší. Výborné byly zejména první dva roky, kdy jsme vybojovali postup do ligy a následně jsme se v ní dokázali zachránit a etablovat. Stejně jako vedení klubu však vnímám, že v posledních dvou letech klub trochu stagnuje. Všichni bychom si určitě přáli, aby se sportovně zase dokázal posunout o kousek výš.“

Jaromír Blažek (nar. 29.12.1972) ve své bohaté kariéře zasáhl do 439 duelů v nejvyšší soutěži, přičemž se v dresu FC Vysočina stal nejstarším fotbalistou, který nastoupil do nejvyšší soutěže v Česku či Československu. V Jihlavě se ve 13 druholigových duelech podílel na postupu do I. ligy, v níž v letech 2012 – 2015 nastoupil do 49 zápasů.

Stanislav Vahala (nar. 26.11.1960) je odchovancem Poruby, tudíž nepřekvapí, že do prvoligového fotbalu nakoukl poprvé v dresu ostravského Baníku. Další starty si připsal na vojně v Rudé hvězdě Cheb, odkud se vrátil zpět do Ostravy. V roce 1986 přestoupil na Slovensko, konkrétně do Dunajské Stredy. Po pěti sezónách se vrátil do české nejvyšší soutěže, když v letech 1991 až 1994 oblékal dres pražské Slavie. Kariéru zakončil v roce 1998 v Hradci Králové. Celkem nastoupil k 316 prvoligovým zápasům, další 4 duely si připsal v evropských pohárech. Po skončení aktivní kariéry působil jako trenér brankářů, přičemž takto vedl gólmany v českých mládežnických reprezentačních výběrech, ve Slavii Praha, v Mladé Boleslavi, Táborsku, Bohemians 1905 a naposledy v druholigovém Sokolově.

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu