09.06.2016, Miroslav Fuks

Kuchta: Herně i výsledkově mne potěšil závěr jara

Kuchta: Herně i výsledkově mne potěšil závěr jaraMladší dorost U16 po podzimu dle očekávání pronikl do elitní jarní fáze Moravskoslezské ligy SCM ligy mladšího dorostu. V devítičlenné soutěži nakonec skončil přesně uprostřed tabulky se ziskem 23 bodů a šestibodovou ztrátou na 2. pozici. Jak trenér Petr Kuchta toto umístění hodnotí? Odpovídá možnostem týmu?

 

Myslím si, že ano. Dosažené umístění odpovídá reálným možnostem týmu a faktu, že hráči v tomto věku podávají velice nevyrovnané výkony. Spokojeni můžeme být zejména s vydařeným závěrem sezóny. Též mne těší, že hráči oproti podzimu předvedli další skok ve fotbalovém vývoji, což se odrazilo ve zkvalitnění naši hry. Přibylo technických prvků, kombinací a obecně fotbalovosti.

Na jaře jste se prezentovali nevyrovnanými výkony. Čemu je přisuzujete?
Body jsme ztráceli se slabšími celky, naopak jsme byli poměrně úspěšní proti týmům z předních pater tabulky. Nevyrovnanost výkonů pramenila ze zdravotních absencí některých hráčů či psychiky takto mladých hráčů, kteří se mnohem lépe motivovali na zápasy proti špičkovým týmům. U šestnáctiletých kluků je normální, že každý víkend hrají jinak. Hodně záleží na způsobu hry soupeře a též na již zmíněné motivaci.

Jaký jarní duel se týmu povedl? Kdy jste naopak nemohl být spokojen?
Herně i výsledkově mne potěšil závěr jara, kdy jsme vyhráli v Opavě a v Olomouci, doma jsme zdolali Baník Ostrava a poté jsme vybojovali bod v Brně, přičemž jsme zde v závěru sahali po vítězství. Velmi nevydařená byla domácí partie s Karvinou, v níž jsme podlehli 1:4. Tým předvedl velmi laxní výkon, soupeře podcenil a inkasoval v úvodu duelu tři rychlé branky v krátkém sledu.

V čem jste spatřoval silné a slabé stránky mančaftu?
Opírali jsme se o silnou ofenzívu v čele s Oskarem Točíkem, Danielem Crhou a Radkem Křivánkem. Naopak jsme měli problémy s defenzívou, kde jsme postrádali střední obránce. Na doplnění tohoto postu se musíme už pro příští sezónu zaměřit. Nadále platí, že ročník 2000 představuje velmi odhodlaný tým, nerad prohrává a díky dobré partě je schopen kolektivního výkonu.

Kteří fotbalisté náleželi k oporám týmu?
Těžko se mi tento aspekt hodnotí. Fotbal je především týmová hra a my se po celou sezónu o velmi dobré týmové výkony opíráme. Pokud bych přesto měl z každé řady vyzdvihnout jednoho hráče, tak musím jmenovat útočníka Radka Křivánka, středopolaře Oskara Točíka a stopera Tomáše Svobodu.

Hráčské statistiky za jaro 2016:

Odehrané minuty: 960 - Svoboda Tomáš, 950 – Pavlas, 940 – Crha, 905 – Křivánek, 852 – Koudela, 767 – Točík, 753 – Čapek, 734 – Šmíd, 650 – Lokvenc, 587 – Vrba, 480 – Čermák, Procházka, 320 – Jágrik, 315 – Kejval, 303 – Lancman, 263 – Lát, 179 – Honzl, 43 - Mlejnek , 40 – Gron.

Vstřelené branky: 7 - Křivánek, 6 - Točík, 3 - Crha, 2 - Lokvenc, Koudela, Pavlas, Malata, 1 - Procházka, Gron, Vrba, Čapek, Šmíd.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu