10.06.2016, David Zeman

Průša: Sezóna se odehrávala dle našich představ

Průša: Sezóna se odehrávala dle našich představStarší dorost U19 za sebou nemá jednoduchou sezónu, když do posledních kol hrál o záchranu. Záchranářský cíl byl splněn tři kola před koncem výhrou 3:0 nad Plzní. A jak celou sezónu hodnotí trenér staršího dorostu Kamil Průša?

 

Myslím, že se celá sezóna odehrávala zhruba dle našich představ a možností. Tým byl složen z ročníků 1997 a 1998. Ze starších hráčů se nám podařilo během tohoto soutěžního ročníku posunout do kádru juniorky celkem pět hráčů, z nichž se čtyři v kádru udrželi. Navíc tam již z tohoto ročníku 1997 byl jeden hráč přesunut dříve a dva hráči byli v kádru A týmu mužů. Z tohoto pohledu jsme zaznamenali opravdu mimořádný počin. Co se týká bodového zisku a konečného umístění, tak si myslím, že jsme měli skončit o pár příček výše. Pokud bychom vyhráli poslední utkání doma s Českými Budějovicemi, tak bychom skončili na osmé příčce konečné tabulky. Proto mě trošku mrzí, že jsme toto utkání nezvládli a skončili tak „až“ jedenáctí.

Doma jste patřili mezi nejlepší celky soutěže, venku se vám naopak příliš nedařilo. Čím si to vysvětlujete?
Nad tímto jsem opravdu moc a moc přemýšlel. Nikdy jsem ještě nezažil, abychom za půl roku na venkovních hřištích získali pouze dva body za dvě remízy. Když se důkladněji podíváme na naše sestavy z domácích utkání a z venkovních utkání, tak je patrné, že doma více hrávali starší hráči a ti mladší dostávali příležitosti na hřištích soupeřů. Toto může být jedním z důvodů. V důležitých domácích zápasech jsme chtěli, aby zodpovědnost za výsledek na sobě měli starší hráči. Přišlo mi to zcela správné a logické. Na hřištích soupeřů se v naší soutěži nehrálo vůbec jednoduše. O toto to měli naši mladší hráči složitější!

Vašemu týmu chyběl typický střelec, ale góly dával celý tým. Nechyběl týmu klasický kanonýr?
Od začátku sezony jsme o tomto problému věděli. Jirka Klíma byl v kádru mužů a my tak doufali, že se co nejdříve po těžkých zraněních uzdraví Radim Liška nebo Pavel Svoboda. U obou byla bohužel rekonvalescence delší, a tak jsme hlavně v podzimní části zkoušeli na hrotu několik hráčů, kteří však bohužel nejsou typickými útočníky. V jarní části soutěže již toto bylo mnohem snazší. Pavel Svoboda byl naprosto zdravý a navíc přišel Amir Mašić. U Radima Lišky se zranění bohužel obnovilo, což je mi velmi líto, protože by nám hlavně v druhé polovině jarní části stoprocentně moc pomohl. Určitě jsme si slibovali, že nám roli kanonýra zastane Amir Mašić, který má pro toto veškeré předpoklady. Na začátku jara nám v tomto pomohl a vstřelil dva opravdu důležité góly proti Opavě a Pardubicím. V další části soutěže se od něj již střelecké štěstí odklonilo. Pavel Svoboda na jaře vstřelil také dva důležité góly. Bohužel na útočníky jsou toto opravdu malá čísla. O góly se tak muselo podělit více hráčů v čele se Sargsyanem a Kolčavou. Klasického kanonýra jsme tedy za celou sezonu neměli.

Tuto sezónu naprosto ovládla pražská Sparta. Vy jste s ní ale v obou vzájemných utkáních drželi krok a dvakrát remizovali. Ceníte si těchto výsledků?
V dorostenecké lize si musíte vážit každého bodu s jakýmkoliv soupeřem. Samozřejmě, že je potěšitelné, že jsme se Spartou v obou zápasech dokázali remizovat. Musím přiznat, že po obou těchto zápasech měla celá naše kabina velkou radost.

K jakým posunům dojde v týmu?
Všichni kluci ročníku 1997 jdou do juniorského týmu. Navíc s nimi jdou hráči ročníku 1998 Amir Mašić a Ivan Dujmović. Ostatní hráči z ročníku 1998 zůstávají v kádru U19, kde budou doplněni hráči ročníku 1999.

Jak vidíte kvalitu hráčů, kteří se posunou z kategorie U17? O které příčky budete chtít v příští sezóně s tímto týmem bojovat?
Měl jsem možnost vidět několik utkání v jejich soutěži. S některými hráči se potkávám během našich dopoledních tréninků. Troufám si tvrdit, že hráče z U17 opravdu znám a mám o nich přehled. Vidím mezi nimi šikovné a kvalitní hráče, kteří mají svoji budoucnost. Začátek sezony však pro ně nebude vůbec jednoduchý. Důležité také bude, jak mezi sebou tyto dva ročníky 1998 a 1999 zapadnou a jakou vytvoří partu. Věřím, že vše bude v naprostém pořádku a že příští sezonu herně a výsledkově zvládneme. Hlavním úkolem však je opět výkonnostně posunout jednotlivce, aby co nejdříve mohli jít do dospělých kategorií!

Závěrem chci poděkovat za výbornou spolupráci mému asistentovi Tomáši Vedralovi, jeho manželce Jarce Vedralové, která našim hráčům vytvořila opravdu perfektní servis v podobě zdravotní péče, masáží a tejpování a celému vedení mládežnického úseku. Hráčům děkuji za odvedenou práci a přeji jim hodně zdraví a chuti do dalších tréninků a zápasů. Všichni si užijte volno!

Hráčské statisky

Střelci celkem: 7 – Kolčava, 6 – Vedral, 5 – Smejkal, 4 – Sargsyan, 3 – Bajer, Šimončič, 2 – Časta, Štěpánek, Mašić, Svoboda, Čermák, Beseda, Novotný, Vrzal, 1 – Vitásek, Pěnkava, Kafoněk, Karmazín.

Asistence celkem: 7 – Kolčava, 6 – Sargsyan, 5 – Bajer, Beseda, 4 – Novotný, 3 – Smejkal, 2 – Štěpánek, Pěnkava, Průša, 1 – Ločárek, Vitásek, Časta, Vedral, Mašić, Vašíček.

Žluté karty celkem: 14 – Kolčava, 8 – Vitásek, Beseda, 5 – Novotný, Sargsyan, 4 – Bajer, Smejkal, 3 – Vrzal, 2 – Pěnkava, Štěpánek, Vašíček, Ločárek, Vedral, Průša, Čermák, 1 – Časta, Kafoněk, Karmazín, Mašić, Malár, Dujmović.

Odehrané minuty v jarních zápasech (počet jarních utkání): 1530 (17) – Vedral, 1382 (17) – Kolčava, 1257 (17) – Sargsyan, 1170 (13) – Beseda, 1110 (15) – Čermák, 1080 (12) – Pokorný, 912 (14) – Novotný, 842 (12) – Ločárek, 782 (9) – Vitásek, 700 (13) – Smejkal, 662 (12) – Malár, 650 (9) – Dujmović, 592 (11) – Mašić, 589 (15) – Průša, 504 (13) – Svoboda, 450 (5) – Konrád, 443 (5) – Štěpánek, 406 (13) – Vrzal, 388 (12) – Kafoněk, 358 (5) – Bajer, 316 (8) – Karmazín, 295 (10) – Vašíček, 158 (2) – Šimončič, 148 (7) – Časta, 95 (2) – Pěnkava, 20 (1) – Liška.

Branky v jarních zápasech: 4 – Sargsyan, 3 – Kolčava, 2 – Mašić, Svoboda, Vedral, Čermák, Smejkal, Vrzal, Bajer, 1 – Beseda, Novotný.

Asistence v jarních zápasech: 4 – Sargsyan, Kolčava, 3 – Beseda, 2 – Smejkal, Štěpánek, 1 – Vedral, Novotný, Mašić, Průša, Bajer, Vašíček, Pěnkava.

Žluté karty v jarních zápasech: 9 – Kolčava, 4 – Sargsyan, Beseda, 3 – Smejkal, 2 – Čermák, Novotný, Vitásek, 1 – Kafoněk, Vrzal, Štěpánek, Karmazín, Mašić, Ločárek, Vašíček, Vedral, Malár, Průša, Dujmović.


 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu