06.07.2016, Miroslav Fuks

Vysočina proti Brnu poprvé v přípravě prohrála

Vysočina proti Brnu poprvé v přípravě prohrálaTři stovky diváků na stadiónu v Jiráskově ulici byly svědky velmi zajímavého přípravného utkání, které nabídlo atraktivní rychlý fotbal s řadou šancí. Vyrovnaná první půle skončila výhrou Zbrojovky a ani dominance FC Vysočina ve druhém poločase tento fakt nezměnila. Domácí si připsali první porážku v letní přípravě a Brno si z Jihlavy odvezlo šťastnou výhru 1:2 (0:1).

 
FC VysočinaFC Vysočina
přát., středa 6.7.2016, 17:00, Jiráskova
1:2
(0:1)
BrnoBrno
 

Góly: 70. Batioja - 7. Řezníček, 71. Vávra
ŽK: Kijanskas
Rozhodčí: Orel – Dobrovolný, Starý
Diváci: 300
FC Vysočina: 1. půle: Hanuš - Blaić, Krejčí, Rosa, Novotný - Zoubele, Urblík - Vaculík, Hronek, Šamánek – Harba. 2: půle: Rakovan - Záviška, Kryštůfek, Rosa, Urdinov – Urblík (60. Štěpánek), Šulek – Fulnek, Batioja, Ikaunieks – Dvořák.
Brno: 1. půle: Melichárek - Hyčka, Kijanskas, Frelih, Lutonský - Weber, Lacko, Škoda - Litsingi, Řezníček, Štohanzl. 2. půle: Veselý - R.Buchta, Šural, Frelih, Janoščin - Kučera, Rybička, Weber - Přichystal, Vávra, Brigant.
 

Komentář

V prvním půli se hrál vyrovnaný a kvalitní duel, který se nasazením blížil prvoligovému utkání. Hned první příležitost skončila gólem, když jeden z brněnských hráčů našel centrem z levého křídla Řezníčka, jenž z první placírkou vyslal šťastný oblouček, jenž zapadla pod břevno k zadní tyči Hanušovy brány – 0:1. Ve 14. minutě vyslal krásnou odpověď z pětadvaceti metrů Urblík, Melichárek balón dokázal pouze vyrazit hrudí k dobíhajícímu Hronkovi, jenže ten byl v ofsajdu. Ve 12. minutě se po rychlém brejku dostal k nebezpečné střele Hyčka, ovšem vytěžil jen roh. Ve 20. minutě Vaculík kopal standardní situaci, našel hlavu Rosy, který hlavičkoval nad břevno. Ve 23. minutě se k odraženému míči po rohovém kopu dostal brněnský stoper Boštjan a jeho rána letěla přímo do Hanušovy náruče. Na druhé straně Vaculík přiťukl do vápna Harbovi, jehož pohotový projektil letěl nad břevno. V 37. minutě hráči v bílém velmi dobře prokombinovali od vlastní branky a na konci akce byla střela Řezníčka, která byla tečovaná na roh. Ve 42. minutě zrealizoval vydařený průnik po pravém křídle Hronek, jenže Harba na jeho centr nedosáhl. Minutu před koncem vyslal Urblík ideální uličku na Vaculíka, který postupoval sám na Melichárka, ovšem zakončení nezvládl a hostující gólman s jeho pokusem neměl velkou práci. V samotném závěru se neujala ani tvrdá rána Krejčího z třicet metrů, kterou Melichárek vytáhl na roh.

Do druhého dějství učinila Jihlava hned devět změn, přičemž na hřišti zůstali jen Rosa a Urblík. Půle začala velkou šancí Ikauniekse, kterého ve 47. minutě krásně nalezl Dvořák po svém průniku po pravé straně, ovšem mladý Lotyš střílel vedle. V 57. minutě Urblík přistrčil míč do vápna Dvořákovi, který se dral do zakončení, ale neprosadil se. V 59. minutě vyslal další dalekonosný pokus Urblík, ovšem přestřelil. Na druhé straně po hodině hry prověřil Rakovana Brigant, jenže vyslal velmi slabý pokus. V 67. minutě se někteří jihlavští fanoušci radovali z vyrovnání, jenže Štěpánkova rána uvnitř pokutového území se od břevna odrazila ještě před brankovou čáru. Akci předcházel průnik Dvořáka a zpětná přihrávka Batiojy. V 69. minutě se zleva řítil do vápna Urdinov, ovšem přihrávka na Ikauniekse nedoputovala a Brno vybojovalo roh. Z něj vyšel Urdinovi odvážný průnik po levém křídle, v šanci našel Rosu, kterému sice míč utekl, ovšem poté z pětadvaceti metrů natáhl Batioja a krásně skóroval – 1:1. Vysočina ve druhé půli dominovala, vyrovnání bylo zcela zasloužené, jenže hned po něm přišel druhý gól Brna. Brigant v 71. minutě vlevo přešel přes Závišku a centrem našel na zadní tyči Vávru, který z první s přispěním štěstí překonal Rakovana – 1:2. Tlak domácí jedenáctky ještě zesílil. V 73. minutě po přihrávce Batiojy střílel vedle tyče Záviška. V 74. minutě vyslal Štěpánek do brejku Dvořáka, který též pálil těsně mimo tři tyče. V 80. minutě brankou neskončil křídelní průnik Fulneka a o chvilku později centr Urdinova optimálně neusměrnil zakončující Dvořák. V 82. minutě v šanci neuspěl brněnský Vávra. V 86. minutě poslal Záviška krásný centr na hlavu Batiojy, jehož hlavičku gólman Veselý vyškrábl a hlavičková dorážka Ikauniekse skončila vedle. Vysočině tentokrát nebylo přáno. Záplava šancí a zajímavých akcí alespoň vyrovnání nepřinesla.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
12.kolo | Brno - FC Vysočina | 1:1
26.kolo | FC Vysočina - Brno | 3:0
Související
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu