21.07.2016, Miroslav Fuks

Petr Nerad bude hostovat v Baníku Ostrava

Petr Nerad bude hostovat v Baníku OstravaNa konci listopadu loňského roku po individuální akci vstřelil krásný gól na vítkovickém stadiónu, přispěl k důležité výhře FC Vysočina a vlastně se tak dílčím způsobem podílel na sestupu Baníku Ostrava do II. ligy. Nyní míří na hostování právě do Ostravy, aby slavnému slezskému klubu pomohl zpět mezi českou elitu. Řeč je o jihlavském záložníkovi Petru Neradovi.

 

„Do středové řady jsme v létě přivedli hned několik fotbalistů a konkurence v kádru výrazně vzrostla. Chceme, aby naši hráči měli dostatečné herní vytížení, tudíž jsme reflektovali na zájem Baníku o Nerada. Petr do Ostravy jde na roční hostování s opcí na přestup, přičemž máme ve smlouvě zakotvenou možnost hostování po půl roce ukončit,“ okomentoval Neradovo hostování Milan Bokša, sportovní manažer FC Vysočina

Petr Nerad je odchovancem Bohemians 1905, odkud do Jihlavy přestoupil v březnu loňského roku. Bývalý mládežnický reprezentant dosud v dresu FC Vysočina nastoupil do 23 utkání v nejvyšší soutěži a vstřelil 3 branky. Během své kariéry má na svém kontě 52 prvoligových startů a 5 gólů. V ročníku 2012/13 okusil i II. ligu, kde ve 24 zápasech pětkrát skóroval.

Neradův odchod nepředstavuje jedinou novinkou z hlediska změn působišť kmenových fotbalistů FC Vysočina. Nové kluby našli bývalí jihlavští kapitáni Ondřej Šourek a Tomáš Marek. Šourek se dohodl na angažmá v druholigových Českých Budějovicích a Marek bude podle všeho působit v divizním klubu Sokol Hostouň, který se nachází na Kladensku.

Středopolař Patrik Demeter se nevešel do kádru Znojma, ovšem na testech ve Vítkovicích tento jihlavský odchovanec zaujal. Hráč, který má zkušenosti ze 14 zápasů v nejvyšší soutěži, bude v rámci podzimního hostování oblékat dres druhého druholigového klubu z Ostravy.

Útočník Jiří Klíma zaujal znojemského kouče Kučeru a kluby se dohodly na hostování tohoto českého mládežnického reprezentanta ve Znojmě.

Stoper či defenzivní záložník Marek Opluštil jaro strávil na hostování v Českých Budějovicích a v letní pauze usiloval o dres Příbrami. V této snaze neuspěl, tudíž zamířil na zkoušku do mateřské Viktorie Žižkov, která od nového ročníku bude znovu nastupovat ve druhé nejvyšší soutěži. Do žižkovského kádru se prosadil a na podzim bude více než po roce oblékat staronový dres.

O dres druholigového Sokolova momentálně bojují dvacetiletý útočník Tomáš Duba, který předtím neuspěl na testech v Táborsku, a dvaadvacetiletý levý obránce či záložník David Klusák, jenž na jaře nastupoval za třetiligovou Třebíč. Sokolovské hostování útočníka Vojtěcha Přeučila se v létě změnilo v přestup.

Doplňme, že před útočníkem juniorky Štěpánem Marušem je vysokoškolské studium v Praze, tudíž se dohodl na hostování v celku ČFL – Loko Vltavín. Vhodné hostování v třetiligovém klubu nyní sportovní vedení klubu hledá pro dvacetiletého stopera Jakuba Rychetníka. To pro gólmana Pavla Soukupa ho už našlo – bude opět působit v HFK Třebíč.

  • kompletní přehled letních změn v kádru FC Vysočina najdete TADY
 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu